Сончање

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам да се сончам. Овој одмор се растурив. Да не ми одеа сите на пладне, ја и на пладне ќе се сончав.
Мотиви?! Едноставно... не знам, убаво ми е. И плус си сакам боја. Не дека ќе одам да ја рекламирам на сите, ама си сакам онака за себе.

Pa sakam da si sedam pod cador i da uzivam vo pogled kon more ...a da se pecam na sonce ne sakam mnogu zesko mi doagja,moze soncanje samo vo voda ,ili na dusek da si legnam :pipi: ama sepak mislam deka i ne e bas zdravo

Се исончав оваа недела, си носам мајца со крати нашколо. Училницата ја удира најмногу сонце, се испековме, умревме.:pos2:

не сум многу по сончањето секогаш си седам под чадор :icon_bigg не ми се свиѓа да бидам многу црна:toe: фаќам боја од пливање и шетање по плажа али она блага црна, но да се печам на сонце ко гуштер некој нема шанси...сеедно ми е битно да си го поминам одморот како што сакам:icon_lol:

Порано обожавав да се сончам али во последно време јок...што фатам док сум во вода док шеткарам низ плажа тоа е(а многу брзо темнеам)...не го трпам јакото сонце да ме пече :pipi:

кај ја најдовте темава сред зима :raz:
и како се наредени едно под друго темите: Снег ........... Сончање :poss:

инаку сончање сакам ама не претерано да се испечам. малку колку боја да фатам

кај ја најдовте темава сред зима :raz:
и како се наредени едно под друго темите: Снег ........... Сончање :poss:

инаку сончање сакам ама не претерано да се испечам. малку колку боја да фатам
Мислиш дека не одат едното со другото? Каква боја се добива на скијање само да знаеш... лани се мачкав со млеко за сончање, бидејќи лицето ми изгоре од сонцето :)

И да, сакам сончање, независно од годишните времиња. Сончањето е здравје.

Слушам разни муабети па да кажи некој со искуство. Чоколаден тен од што се добива најбрзо-со што треба да се мачка телото? Маслиново масло, кантарион, маргарин кристал (бљак) или па млеко со х фактор?
Ајмоо чоколадирани :icon_mrgr:

Tanning rules! :) Мене многу лесно ме фаќа боја, а летово си сврзав две недели на плажа, циганче се направив :) Штета што ми падна бојата за неполна недела :/

Се мачкав со маргарин прво, после земав од морков едно масло. И финтата е сончањето да е подолг перииод со помалце изложување на сонце. Кај мене секоја година, сончање во распон од цело лето, два три пати неделно дава супер резултати, без лупење, дури и преку зима држи бојата. :)

хехе темава ви е добра. искрено не сум по сончањето ама сакам да седам на плажа не за друго за да фатам боја ама неможам бре!!! 10 минути да поседам ке станам црвен како рак а да поцрнам никако! едноставно само што ке искочам на сонце ме пече кожава и ме штипе.. сум ставал фактори на мене 40ка 50ка сум пробал со кантарион со зејтин незнам со што и пак ке поцрвенам.. едино имам поцрнето во штип кога работев ама таму бев приморан да бидам по 10 саата на сонце и сакал неќел ем изгорев ем се излупив 100 пати ем поцрнев и тоа беше пак онака.. малу фатено боја :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom