Сончање топлес - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Boa
  • Време на започнување Време на започнување

Сончање топлес?

• Да, нема ништо срамно во тоа

Гласови: 31 51,7%
  • Не, цицките назад во „фиока“ (ќе објаснам зошто)

Гласови: 10 16,7%
  • Што знам, можеби во странство - во Македонија сигурно НЕ

Гласови: 19 31,7%

• Вкупно гласачи
    60
А сестра ви ако се сонча топлес?
Тогаш се против?

шо одма кршиш филмови бе ти :pos:

па нека се сончат ако сакат само не пред мои очи,тоа е нивна работа,нивни живот последиците се нивни.

ако си различен од другите во нешто мора да бидиш спремен на последиците кои сигурно ќе ги има.

повеќе ми е невкусно каде што плажата е повеќе со фамилијарни луѓе,а некоја дошла и ќе ги растегне цицките. али океј слобода

Една се сончаше топлес пред 10 години, а беше со мажот и ан одмор и еве, после 10 години (ако не и повеќе) уште плакнат уста со неа:tapp: како не и било срам да се соблече...
токму тоа и го зборев, дека треба да пораснеме.
не дај боже да дознале дека биле и на нудистичка :eek: па тек тогаш имало да бидат и двајцата етикетирани ко неморални. а да биде трагедијата поголема никој кој иде на нудистички плачи и кампови не се замара со тоа какви и биле цицките, или колкав му бил на оној. :drk:
--- надополнето: 4 април 2013 во 14:37 ---
А сестра ви ако се сонча топлес?
Тогаш се против?
сум бил на одмор со другар и сестра му беше топлес. а воедно и дечкото на девојката беше со нас. и никој не ѕвереше во цицките, пошто цицка ко цицка, ништо ново
шо одма кршиш филмови бе ти :pos:

па нека се сончат ако сакат само не пред мои очи,тоа е нивна работа,нивни живот последиците се нивни.

ако си различен од другите во нешто мора да бидиш спремен на последиците кои сигурно ќе ги има.

повеќе ми е невкусно каде што плажата е повеќе со фамилијарни луѓе,а некоја дошла и ќе ги растегне цицките. али океј слобода
хахах, ти па одма со кршење филм. ;) а и да е така кај има “фамилијарни луѓе“, па што? еве еден пример за мене и ќерка ми. на одмор во ЦГ со уште една фамилија (со уште едно девојче). отидовме на плажа, се стациониравме на крајот од таа плажа. кога, ..... гледаме некои паравани со пролази, но не обрнавме внимание. и така дремеме се зезаме, играме табла, ..... кога ги приметуваме децата дека нешто чудно се однесуваат. тоа тие да ти приметиле дека позади параваните имало голи луѓе. и нормално деца, 5-6 годнишни интересно им е и ѕиркаат и се кикотат. во прв момент, парот со нас им посочи да не гледаат натму, срамно било и сл. ОК, јас си ќутам. но деца, ...... интересно им е. пак продолжуваат. и почнуваат викања дека ќе биле казнети и сл. е тогаш јас се вклучувам. ги викам децата и ги прашувам дали сакаат да идат таму? они се смеат и срамно викаат ДА. е ако е така, тогаш ајде соблакајте се, крпите околу вас и правац таму. но кога ќе влезете да ги тргнете крпите. и така направија. овие старциве со мене почнаа да ми држат предавање како било неубаво, неморално деца да се праќаат таму и сл. но ете, отидоа децата. керка ми се враќа после не повеќе од 3 минути. другото остана уште 3-4 и тоа се врати. кога се вратија, само ги прашав дали е готово, и толку. после тоа децата останатиот дел од денот воопшто НЕ погледаа натаму. веќе не им беше интересно. нормално старциве после тоа си беа на мира ;) ете не било страшно и тао да деца видат голи луѓе

Ако нон стоп се дружите со топлес девојки на плажа, цицката нема веќе да ти биде изненадување,желба да ја видиш и да ја пипаш, што од таа гледна точка и не е добро нон стоп голи цицки да се гледаат, губат од вредност кога ке дојде време за водење љубов :).
Онака ти се соблака девојката што има добро исполнета корпа, а тебе ти е свеедно што го соблекува градникот на пола метро од тебе.Си викаш еее ништо посебно секој ден на плажана играм одбојка на песок со вакви цициња.
ТАКА ДА КОЛКУ Е КОРИСНО ТОЛКУ Е И ЛОШО :).

Ако нон стоп се дружите со топлес девојки на плажа, цицката нема веќе да ти биде изненадување,желба да ја видиш и да ја пипаш, што од таа гледна точка и не е добро нон стоп голи цицки да се гледаат, губат од вредност кога ке дојде време за водење љубов :).
Онака ти се соблака девојката што има добро исполнета корпа, а тебе ти е свеедно што го соблекува градникот на пола метро од тебе.Си викаш еее ништо посебно секој ден на плажана играм одбојка на песок со вакви цициња.
ТАКА ДА КОЛКУ Е КОРИСНО ТОЛКУ Е И ЛОШО :).

Точно. Истиот муабет како со потпичњаците. Се’ е изнесено на мегдан и губи вредност. Барем за мене...

Ќе се сончам ама не тука на балканот туку некаде каде што не ме знаат. Ајде некој млад ама лани летото во Бугарија еден дедо и баба се шетааа така по плажа. :vozbud::pos::sick:
Имаше доста Македонци на плажата и нормално Македонски менталитет сите почнаа да ги сликаат. :pos:

Како ќе познаеш македонци на плажа:

- им се гледа вакцината на рака.
- стојат до вода во коленици, свртени со грбот кон водата.
- жените се најоблечените суштества на плажата.

Македонија не е место за продавање култури....жените топлес и ќе видиш пола мажи од плажата :drk:...Да не говорам за медиумите кој едвај чекаат да обелоденат некоја најнормална работа и да ја направат “армагедон“ ....

Далеку сме ние од Хрвати,Словенци и слично....

Македонија не е место за продавање култури....жените топлес и ќе видиш пола мажи од плажата :drk:...Да не говорам за медиумите кој едвај чекаат да обелоденат некоја најнормална работа и да ја направат “армагедон“ ....

Далеку сме ние од Хрвати,Словенци и слично....

А и народов се гордее што е конзервативен, така да, уште 100 години ќе треба за да се смени нешто. И не само за ова, туку и за многу други работи кои во другите земји се сметаат за нешто најнормално, кај нас е нешто лошо и ненормално.

А и народов се гордее што е конзервативен, така да, уште 100 години ќе треба за да се смени нешто. И не само за ова, туку и за многу други работи кои во другите земји се сметаат за нешто најнормално, кај нас е нешто лошо и ненормално.

Конзервативен во поглед на што?

Конзервативен во поглед на што?

Практично - кон сè што не е Балканска направија. Да не должам - хомосексуалност, лесни дроги, абортус, нова музика, нови филозофии и уметност и многу други работи. Зашто ме прашуваш?

И цицињата сакаат витамин Д :vozbud:
MtGZg.jpg

Ама жениве активни на темава , а ниедна да се пофали кај се сончала она топлеЦ :D Кај нас сексот е табу тема , да не збориме за соблакање топлеЦ. Уствари одувек сум се мислел зашо некои жени сакаат да се сончаат топлеЦ , демек , од ко ќе се врати од одмор гола ќе шета низ град да покаже шо сунчала ? Па немора топлес , нека се слече цела ( која и да е ) па да ја прашам дали ќе шета гола низ град , македонштината тоа чека :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom