PIRRO
Walking away
- Член од
- 25 ноември 2007
- Мислења
- 561
- Поени од реакции
- 7
"ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати промена на Уставот со цел промена на уставното име, ниту предлози што ќе ги нарушат македонскиот национален идентитет, нација и јазик.Нема да дозволиме какво било решение и компромис да бидат наметнати од политичари, влада или од парламентот без претходно да бидат консултирани граѓаните преку референдум"
Значи нема да прифатат промена на уставот,името Македонија ќе остане само во внатрешна употреба... Промената на името би било прифатливо доколку не го нарушува македонскиот национален идентитет,нација и јазик... Значи според ова би прифатиле новомакедонскиот македонски народ, новомакедонска нација и новомакедонски македонски јазик...Смешно... И дури и ако се прифати ова решение треба да се прифати прво од страна на граѓаните на референдум... Јас вака го сфаќам текстов...
Ете конкретно соопштение на ЗАМЕНИК ПРЕМИЕР..Се образложува ставот на ВМРО..АВС прашуваше кој од владеачката коалиција го соопштил јасно и недвосмислено ставот околу името..Епа, препорачувам да го прочита цитираниот линк од 1307
Сеуште не сум го чул Николаидис јасно и недвосмилено да застане на ставот за непромена на името... Во Охрид со стивнат глас, се лигавеше Грција вака,работи против регионалната стабилност...Што сакаше со тоа да каже, дека ќе ја нападне Грција ?...
Да, да...И тој протестот што го организираа членови на Кајгана заедно со Миленко :ironija:
Немој да бидиш толку сигурен во ова..Името наше не е на продажба за ти да се прчиш среде Париз..
Немам потреба да се прчам во Париз иако тоа го можам... Јас сакам Гостиваров мој да стане Париз... Инаку немам ништо против името Македониа иако државава не може баш да се смета како што се нарекува ама исто како и грците сум против тоа што под Македонија и македонци се подразбира словени бидејќи говорите словенски јазик...
Е тој филм веќе не го гледате пак.
Нема више ставање потписи на порази, плашења со дестабилизации...Толку беше.
Не ве плаши никој... Ви се укажува на последиците од таквата копија на српска политика... Земете пример од нив, и тие не се плашеа кога им се укажуваа последиците на нивната политика па ете што ги снајде... Не се работи за заплашување, се работи за процеси кои можат да одат само напред и никако назад... Значи штом ни се обрати во множина нам, бидете сигурни дека албанците нема да ги делат граници кога-тогаш, на кој било начин, демократски-европски преку интеграција во НАТО и ЕУ или пак на порадикален начин... Инаку ние го одбравме рамковниот и интеграцијата во ЕУ како компромисно решение во име на мирот и демократијата...За понатаму не сум сигурен доколку се загрози интегрирањето на земјава во ЕУ...

...Не сум рекол еднаш..Ние МАКЕДОНЦИТЕ сме ПИРЕЈ...Сите ги заминуваме на кондиција...