Сомалија стана 69-та земја која го призна независно Косово

• Креатор на темата Креатор на темата праведен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Контролира една канцеларија во ООН во Њујорк...сите пет-шеесет квадрати...

Што има везе...
И тие што го контролираат остатокот од државата би го признале Косово одма. (само би прашале дали тоа Косово се Муслимани).

Тие не гледаат што си имаат в двор, го признале Косово.:tapp:

П.С. Уште постои Сомалија?!

Тие не гледаат што си имаат в двор, го признале Косово.:tapp:

П.С. Уште постои Сомалија?!

Јас викам да се раздели на две помали држави, и двете ќе го признат косово и место 69 ќе бидат 70. Не е поарно така. Едните по Исламска линија, другите по терористичка линија. Ни лук јал, а ни го мирисал.

Малку тешко ми е да поверувам дека некој од таму знае што е и уште помалку каде е Балканот, а не па да знае што е, и каде се наоѓа Косово. Обична политичка дрканица. Туку која е раката?

Има влада која е меѓународно призната во целиот свет иако не контролира голем дел од територијата на сомалија но ја има западната подршка.

Има Влада што не владее со сопствената земја.
Сомалија како и повеќето Афрички земји (Судан, Нигерија, Конго....и ред други) немаат власт во своите земји. Всушност Сомалија е единствената која нема власт. Владата на Сомалија владее само кај што живее лидерот, во неговата куќа. Надвор од неа е хаос. Владеат екстремистички групи кои секојдневно се убиваат за превласт. Место на пазарите да се продаваат домати, пиперки, компири, се продаваат АК-47ки, РПГ, и муниција за истите. Деца кои уште не знаат да сврзат една реченица држат автомати поголеми од нив. Тоа е Сомалија. А и Косово не е далеку од Сомалија. Само што во Сомалија се црнци...

--- надополнето ---

Малку тешко ми е да поверувам дека некој од таму знае што е и уште помалку каде е Балканот, а не па да знае што е, и каде се наоѓа Косово. Обична политичка дрканица. Туку која е раката?
Е тоа де, која е раката? :)

Hahaha, koj nasol da zboruva za kosovo, kutrite ne znaat deka ni our macedoine ne e ama bas ic podobra od nea.:pos2:

Hahaha, koj nasol da zboruva za kosovo, kutrite ne znaat deka ni our macedoine ne e ama bas ic podobra od nea.:pos2:

Корупција, криминал, тероризам .... да, не сме подобри. Во право си.

Somalia i Kosovo -together forever :pop::pop::pop:

Хаха...важно ја признаја па пукнете ако сакате :baeh:

Ova li enajvajno za Makedonja???

Еј еј, олабаи бе, кај замина? Какви терористи, какви екстремисти, какви адути бе, не играме бељот. Е сега види кој на крај е емоционален околу оваа работа.
Ја немам за шо да се грижам и да се бунтовам. Со Косово е завршена работата. Јас дури и да ти терам кеиф и докажувам, ти пак нема да разбериш.

Мене ме интересира оти толку се палиш(палите) на Косово и нејзината историска, политичка, географска самостојност, а оти воедно се нервирате кога Бугарино ви вели дека пред 1945 не сте егзистирале. Не е исто?

Нека се растури НАТО па ќе видиме колку е завршена....

Среќа немаат бродови во косово... кој шверц би паднал со Сомалија, ааааааааааа!

Јас ваква вест за своја држава не би произнел во јавност, повеќе брука отколку понос :S

Сега косоварите ќе си прават 69-ка со црнците.
Им дале 10% од оружјето на УЧК, АНА, ОНА и сега сомалијците се многу среќни, ќе може да се тепаат меѓусебе уште многу години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom