А никој од вас горепотпишаниве никогаш нема солено памет???
Не верувам.
Солење памет не е толку страшна работа знаете?
Сите го правиме одвреме навреме, што свесно, што несвесно.
Си се нашол во слична ситуација, мислиш дека знаеш како да ја решиш или едноставно имаш некоја идеја или мислење за проблемот и го кажуваш.
Солење памет е наречено од другата страна која слуша и која се нервира поради неможност да најде решение па се и смета околу нејзе. Сум се нашла многу пати во ситуација во која ми солеле памет и откако ке помине тензијата сваќам дека тоа што ми го посолиле било логично без разлика што јас сум одлучила.Најчесто е и со добра намера кажано сето тоа, само на погрешен начин...
ке го земам во предвид нештото али зависи од тоа кој ми го дава тој совет,ретки се тие луѓе што не сакаат да ти наштетат, а на повеќето солачи на памет целта им е да те поебат(да бидеме реални), меѓутоа никогаш никој не може да знае што точно ми се дешава во одредена ситуација...во суштина таква е психологијата на човекот, никогаш не изнесува детали од една одредена ситуација...
може да сослушам некои совети и сугестии па да си ја сложам сложувалката сама врз основа на нештата поврзани со одредената ситуација и врз основа на моите размислувања...и на крај ако погрешам да не ми биде никој друг крив туку самата јас...
А зошто некој би се замарал толку да те поебе тебе?
Не мислиш дека луѓето си имаат попаметна работа?
Ок, некој ако стварно не те поднесува па сака да ти наштети, ама како таа личност ке стаса до тебе и ке ти соли памет.
Не си размислила дека можеби само изнесува свое логично мислење кое би било најдобро во ситуацијата.Солењето памет е уствари непродуктивен совет.
Како кога педагогот вика, не се тепајте деца, вие треба другарчиња да бидете.Ти го вика тоа со лоша намера?
Не, ама нема шанси да си бидеш другарче со некој кој не можеш да го смислиш.