“Солење“ памет

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Што според вас претставува “солење памет“?

Дали солењето памет претставува советување, давање совети или наметнување на сопствените ставови на друг?

Што правите во ситуација кога ви солат памет и колку често сте се нашле во ситуација да солите памет?

Солење на памет не претставува давање на совети или сугестии, туку лекување на комплекси на некои самобендисани и нереализирани личности. Солењето на памет е оружје на тие личности за свртување на внимание.

солењето на памет не претставува ништо друго освен наметнување на сопствените ставови на некој друг, без разлика дали сака да ги прифати или не. Најчесто како победник излегва „солачот“ на памет , а жртвата порано или покасно ќе свати колку се заебала па ќе изгуби доверба во „солачот“

damn шубо го составив ова :vozbud:

Наметнување сопствени ставови на друга особа ...или давење со совети кои другата особа веке ги знае.

Што правите во ситуација кога ви солат памет и колку често сте се нашле во ситуација да солите памет?

Во таква ситуација често пати културно го ислушувам „солачот“ иако мислам дека не е ни најмалку лесна работа, посебно ако се работи за човек кој е скаран со факторот време и своите „совети“ ги дели, игнорирајќи го времето.
Што се однесува пак до ситуацијата, јас да солам памет,веројатно некој некогаш помислил дека сум се обидувал, меѓутоа јас не сум осетил, а и не се обидувам да солам, барем не сум познат како „солач на памет“.

Пооооо обилна тема е овоа зависи обично солат памет кога сакат да наметнат свое мислење ама има и ситуации кога некој ти кажува од најдобри намери ти направеш така утнеш и после мислеш дека ти солат памет оти нејкеш да признаеш дека си бил толку глуп да укапираш сам без да ти кажува никој. После имаме ситуацја кога едноставно си принуден да солеш памет кога едноставно гледаш дека некој кине зелени и на крајо па си ти крив ама тоа....(трај си најбоље)има еден куп варијанти зависи кој како ги толкува и нормално зависи од исходо и од самата личност.

хахаха хахаха аааа
значи станува збор за солење памет .....значи солење памет а не сол ....
како може фразата солење памет да те асоцира на сол

ако е без врска најди некоја со врска немора да ја посетуваш оваа шо е без врска:helou:

znam samo za posoluvanje pamet a direktno solenje ne znam

Јас се раководам од правилото дека совет се дава само кога некој ќе ти побара или кога е во прашање живот или смрт. Инаку за солачите на памет имам стратегија на игнорирање, односно кога ќе започне целиот процес јас само климам со главата и се правам дека слушам и сум заинтересиран.

јас сум потплоно за солење,советување или како сакате наречете го,но тоа не значи дека и го прифаќам тоа солење ум(советување),Има ситуација кога може да биде и од голема корист за во иднина на еден човек значи не би било лошо да се сослуша и да се извлечат позитивните страни од тоа така наречено солење ум..

Јас се раководам од правилото дека совет се дава само кога некој ќе ти побара или кога е во прашање живот или смрт. Инаку за солачите на памет имам стратегија на игнорирање, односно кога ќе започне целиот процес јас само климам со главата и се правам дека слушам и сум заинтересиран.
има ситуација каде што не смее да се чека да некој од некого побара совет,значи треба на време да се реагира(советува) за да не биде касно,но како што пишав све зависи за што се работи..

Класичен пример за солење памет е братучед ми. Типов за се живо и диво ти соли памет без разлика дали знае за некоја област или не. Баш пред неколку дена му се фати на брат ми да му соли за Кастро и Че Гевара, кога почна да реди некои фикции ни даска не му беше рамна. Моментот е што солеше памет на дипломиран историчар кој случајно за дипломска бранеше тема со Кастро.

За мене солењево памет е една од најмизерните работи што може да се случат. Да ми дојде некој и да земе да ме преубедува за некои работи кои не мора да не ги знае ама еве некад и да не ги знае. Типичен пример за солачи ми се одредената маса на грци што се платени да шират пропаганда против македонците на секој можен начин.

најчесто се трудат да ми наметнат ставови и ми солат памет ...
А резултирало со вакви постови после:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2908884&postcount=363

ми оди да зеам двоцевка и да пукам у таквите солачи на памет и морално чистите.

Јас солам памет коа гледам дека се случува иста ситуација низ која јас имам пројдено и дека не иде на арно се трудам да ги вразумам, инаку не се замрам ќе им кажам два три пати едното исто на кратко може и ќе се закарам али ако сакаат колец у гз нема да ги спречувам, само ќе им кажам дека не е здраво за нив.

некои тоа го сакаат хард кор, јебеш за вкусови не се расправа

најчесто се трудат да ми наметнат ставови и ми солат памет ...
А резултирало со вакви постови после:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2908884&postcount=363

ми оди да зеам двоцевка и да пукам у таквите солачи на памет и морално чистите.

Јас солам памет коа гледам дека се случува иста ситуација низ која јас имам пројдено и дека не иде на арно се трудам да ги вразумам, инаку не се замрам ќе им кажам два три пати едното исто на кратко може и ќе се закарам али ако сакаат колец у гз нема да ги спречувам, само ќе им кажам дека не е здраво за нив.

некои тоа го сакаат хард кор, јебеш за вкусови не се расправа

Драга, треба да бидеш свесна дека во твојот случај тенденциозно „солат“ бидејќи повеќето се свесни дека „бурно“ реагираш. :smir:
Ова треба да ти биде комплимент.

Факт е дека не се интересни „мивки“ за солење памет... Да не можеш да се скараш ко човек...

Солачите на памет може само да ти го уништат животот во случај ако ги послушаш нивните совети и сугестии кои навидум се искрени и со добри намери (како па да не), тие што солат памет или сакат да те појебат или да се направат попаметни од тебе и да те понижат на некој начин...

доста е

Солачите на памет може само да ти го уништат животот во случај ако ги послушаш нивните совети и сугестии кои навидум се искрени и со добри намери (како па да не), тие што солат памет или сакат да те појебат или да се направат попаметни од тебе и да те понижат на некој начин...

доста е
a што ако некој предходно бил во иста ситуација..како тебе..тој се заебал..или ете има искуство со такви ситуации...и сака да ти помогне и ти соли памет?нема да прифатиш тоа или барем нема да имаш предвид тоа што кажал пред да направиш нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom