korka
Голтар
- Член од
 - 25 септември 2008

- Мислења
 - 1.028

- Поени од реакции
 - 435

fotovoltaicen sistem
proizveduvas elektricna energija od sonceto i se raboti na struja ama deka kom-ot ke raboti na struja ne znam
ima i baterii koi sto ja akumuliraat strujata i si ja koristis ama mnogu e skap ovoj sistem
na zapad funkcionira inaku
si imas sistem svoj primer i si proizveduvas struja si povrzan vo mreza i im ja davas tvojata struja niv a koristis sekogas drzavna struja
i si pravis matematika u godinata kolku si proizvel a kolku si potrosil
ako si proizvel poveke otkolku sto si potrosil ti plakaat razlika a obratno si plakas ti

proizveduvas elektricna energija od sonceto i se raboti na struja ama deka kom-ot ke raboti na struja ne znam
ima i baterii koi sto ja akumuliraat strujata i si ja koristis ama mnogu e skap ovoj sistem
na zapad funkcionira inaku
si imas sistem svoj primer i si proizveduvas struja si povrzan vo mreza i im ja davas tvojata struja niv a koristis sekogas drzavna struja
i si pravis matematika u godinata kolku si proizvel a kolku si potrosil
ako si proizvel poveke otkolku sto si potrosil ti plakaat razlika a obratno si plakas ti

и кои паѓаат во транс со пена на уста кога чујат збор БЕСПЛАТНА...
 а оргон хм ! освен што се добива водород и кислород, се ослободува и водена пареа сето тоа допринесува за,зголемување на внатрешното согорување, а и создавање на поголема компресија ,поради присуството на водената пареа ,колку и дае мала колку ида не се приметува со голо око, подолг период ја користев на југо,со плински уред комбинирана! а некое време ја користам тоест откако се вратив во мк, на Опел рекорд Дизел мотор во комбинација со домашен 100%биодизел и таму мија има намалено потрошувачката иначе типон кој вели дека колата нему потрошила ни капка гориво бидејки работела на оргон!! :pos2: ЛАЖЕ, и самите ако размислите подобро ке видите зашто, а ова со перманентните магнети размислете малку , штознам можеби веќе некој успеал да направи такво нешто тоест има но нее тоа тоа но можеби некој го погодил она вистинсклото и сега му седи во гаража,поврзано со агрегат кој сега произведува бесплатна електрична енергија