Soccer Manager (Други Лиги)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
До тогаш секако огромни пари ќе се соберат
Ондак нема поента лигава, секако за 95% од најдобрите играчи 10 клуба даваме максимум и автоматски ги пушта во некоја Х екипа. :) Еве Борјан вчера доби 2-3ца јаки таленти ама не дека не заебал сите, туку бидејќи играта му ги пушти на него, од неколкуте екипи што имаа макс понуди за истите играчи.

Ондак нема поента лигава, секако за 95% од најдобрите играчи 10 клуба даваме максимум и автоматски ги пушта во некоја Х екипа. :) Еве Борјан вчера доби 2-3ца јаки таленти ама не дека не заебал сите, туку бидејќи играта му ги пушти на него, од неколкуте екипи што имаа макс понуди за истите играчи.

Има поента пошо од првата сезона тие што си ги земал сега мора да одлучиш кој и дали да го продадеш и кој да зачуваш. Еве пример кај мене од првата сезона ми стои Лукас Пакета кој скокна на 88 рејтинг, а сега за втората сезона купуваме 87 рејтинг играчи. Рубен Невес исто ќе скокне на 88 рејтинг. Некои менаџери прават грешки, продаваат добри 85/86 рејитнг играчи поради правилото на бројот на играчи за да купи некој просечен 87 рејтинг играч.
Пример ти немаше ни макс понудено сигурно за Артур, Александар Арнолд, Гомез, Кутроне, Диало, Диоп, Митровиќ итн.
Јас за сите тие макс понудив пошо знам дека нема сите да ги пуштат кај мене. Добро за Гомез од Ливерпул се одлучив да пуштам понуда (пошо не можам истовремено и за Александар Арнолд) , но и само за него не понудив макс и нормално отиде кај тој што понудил макс.Ете од тие сите играчи само Кутроне и Нерез пристигнаа кај мене, а за голманот Олсен од Рома и Хофман од Гладбах имав макс понудено единствено јас,

Има поента пошо од првата сезона тие што си ги земал сега мора да одлучиш кој и дали да го продадеш и кој да зачуваш. Еве пример кај мене од првата сезона ми стои Лукас Пакета кој скокна на 88 рејтинг, а сега за втората сезона купуваме 87 рејтинг играчи. Рубен Невес исто ќе скокне на 88 рејтинг. Некои менаџери прават грешки, продаваат добри 85/86 рејитнг играчи поради правилото на бројот на играчи за да купи некој просечен 87 рејтинг играч.
Пример ти немаше ни макс понудено сигурно за Артур, Александар Арнолд, Гомез, Кутроне, Диало, Диоп, Митровиќ итн.
Јас за сите тие макс понудив пошо знам дека нема сите да ги пуштат кај мене. Добро за Гомез од Ливерпул се одлучив да пуштам понуда (пошо не можам истовремено и за Александар Арнолд) , но и само за него не понудив макс и нормално отиде кај тој што понудил макс.Ете од тие сите играчи само Кутроне и Нерез пристигнаа кај мене, а за голманот Олсен од Рома и Хофман од Гладбах имав макс понудено единствено јас,
Само за Артур имав макс од овие.. и за Ричарлисон понудив макс иако сметам дека над 89 никогаш нема да оди.. и уште еден беше, не ми текнува.. Реално 28 милиони за Александар Арнолд се too much, колку и да скокне во декември не ми се верува над 20м да му оди вредноста. За Лофтус Чик се заебав на крај, имав само јас понудено (мин), понуди уште еден и во паника да не ми избега и овој сменив понуда во макс.. а тој другиот имал +1м од вредноста понудено.. Јебига, ќе зеам сеа некој просек шпиц најверојатно колку да имам 87ца за 5-6м па здравје наредна сезона ќе видиме.

Иначе сум испаднал од прва лига.. периодов немав баш време за играва и само чисто се логирав да видам дали ми се над 95 кондиција играчите.. не пратев ни табели, ни форма ни ништо..

Во една лига на 3 кола до крај бев прво место со Севиља, и после изгубив 2 по ред, па Баерн ми зема титула за 2 поени.. А во лигата освен Сити, сите други јаки екипи беа менаџирани.. трета сезона, првата бев шампион на втора лига, втората сезона завршив 4то место.. и таман мислев дека ќе направам едно од најпријатните изненадувања откако ја играм играва ми земаа титула на крај.... Иначе некаде 33то коло и меѓусебно игравме со Баерн, извадив Х, имав некоја серија од 30тина утакмици без пораз и после ме скинаа Реал и Арсенал.

Според мене во лигава нема логика да фрлаш тон пари на младинци кои ке напредуваат или па воопшто да давам максимум за некој играч.Апдејти има два пати годишно, а секоја сезона расте рејтингот на играчи кои може да ги купуваш.

Втора сезона и по втор пат шампион во кинеската лига. :misticen:

Борјан ми глумеше као конкурент ама ја собра прашината и тоа добро :icon_lol:

Газам во лигана кај што почнавме со празни тимови. 10 победи по ред. Се исплатеше што истурив пола буџет, ем доминирам, ем следниов трансфер период ќе биде бескорисен пошто квалитетните 88 веќе ќе станат 89, а моите играчи ќе одат 88 без проблем.

Пред 5 кола се откажав од титула кога го видов распоредот. Многу полесни утакмици имаше :(

Сите конкуренти ти ги тепав во последните 5-6 кола. :P Многу неозбилно ја почнав лигава, моментално сум на серија од 14 меча без пораз по ред, доволно за 3то место на крај.

Во foreign legion не знам дали да играм за 18/18 победи во првенство или да играм во куп. Многу сум јак. Чемпионс се курчи, а испаднал од купот од ботот.

Во foreign legion не знам дали да играм за 18/18 победи во првенство или да играм во куп. Многу сум јак. Чемпионс се курчи, а испаднал од купот од ботот.
Не се замарам многу многу со купови на играва. :) Дури поубаво ми е да изгубам, да нема ризик деѕка ќе заборавам да сменам тим и ќе ми испоумрат пола од првиот тим. :D

Толку од таа интертото лигата а? Кој друг играше освен @Uli Hoeneß и @Mad_Coko ? Искрено и секако планирав да напуштам, некако ми нема поента да купувам играч, па ако во тим од топ 5 првенствата да мора да го продадам. Пример си нашол некое младо талентче од Португалија, оди во ПЛ гази, скока 93 и ти место да си награден со тоа што си го земал како анономус, мора да го продадеш и драстично да ти се намали квалитетот на тимот. :)

Дај да отвориме една со празни тимови ајде, и ќе ставиме squad cap i лимит на рејтинг. Пример прва сезона до 87, па 88, па 90, па 91, па 93 и после тоа може комотно да ги убациме сите ѕвезди во игра. Тоа се 6 сезони дури биде некој во можност да земе било кој од најдобрите фудбалери на светот. Плус слаба економија и со лимитот на играчи во тим (25 + 5 u-20 играчи пример) ќе биде многу интересно и за било кој да земеш ќе мора да продаваш. Башка нема да се трупиме со младинци и ќе има мнооогу повеќе трансфери.

Последен обид: @Клипче @Донев @Makaron @VardarVoSrceto @Dani (можда ваков формат би ти бил интересен) @Tоni @JimmyFloydBottleBank @ВардарскиМКД @Aexil Kong

Ја ќе учествувам ако организираме. Мада јас се уште повеќе сум за драфт систем ако веќе плаќаме за custom со празни тимови. Овој модел ти што го пиша веќе го играме повеќето во foreign legion.
@Uli Hoeneß ме мрзи да ти враќам во приватн hh . Имам уште еден слот, па ќе го чувам во случај да отвориме ние лига.

Не знам што уште си правите филмови за нова лига кога не можеме ни 6 души да се собереме, а не пак 12 души за една мала лига да се креира. Да не збориме пак за типот на лигата каде што сите имаме различно мислење и желба за тоа каква треба да биде лигата.

Нови и интересни лиги се отвораат често, на кој му се игра ќе игра и во тие нови лиги со менаџери од цел свет.

Не знам што уште си правите филмови за нова лига кога не можеме ни 6 души да се собереме, а не пак 12 души за една мала лига да се креира. Да не збориме пак за типот на лигата каде што сите имаме различно мислење и желба за тоа каква треба да биде лигата.

Нови и интересни лиги се отвораат често, на кој му се игра ќе игра и во тие нови лиги со менаџери од цел свет.
Да, ама така нема да може да му се курчам на @Донев оти сум освоил повеќе Кајгана титули од него. :D

Eggestein 88 во легија на странци. Цел тим, освен барди, ќе ми оди 88+ :X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom