Со пиво моли да ти го соберат ѓубрето !

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Слушај дете, тие луѓе земаат по 3000 денара или така нешто, цел ден рмбаат, ти најде од нив да се жалиш..абе нели ти е срам? Кажи им со збор, тие се разбрани луѓе, а не да се жалиш, зашто тоа го прават најгадниот тип на луѓе...не знаат главата каде им е со 3000 денара месечно и уште некое дете ќе се жалело. Се е отидено у курац...
Не се жалат кај што треба, на овие најде да им се жали..
Ненормална држава и нација и се..
Сигурни ти се овие податоци? :eek:

Сигурни ти се овие податоци? :eek:
Не знам, затоа пишав околу, околу 100 евра максимум е, не сум сигурен, не е повеќе, а и пред некое време се жалеа дека дури ни тие не им ги даваат..
поентата ми беше дека е МАЛКУ! Знаеш ли колку треба да си расипан да се ЖАЛИШ од овие луѓе, не дај боже и тие пари да ги изгубат..? Место со збор да се каже како што треба, па со учтиво...
или демек ако се работници на комунална хигиена, не се луѓе? Па така изгледа наметна ова општетство.. да се гледа се преку пари, кој колку заработува толку почит и ќе има.. затоа сме каде што сме. Бруки!!! Прво треба да им се обезбедат сите услови, после жалење, а не да ги оставиш на раб на смрт и уште одозгора душата им ја вадиш со „жалење„ и недајбоже санкции да му лупнат... не мислат луѓево, ова се е корумпирано до корен, тој егоизам е прифатен меѓу народов во име на „професионалност„ ц.ц.ц..

Не знам, затоа пишав околу, околу 100 евра максимум е, не сум сигурен, не е повеќе, а и пред некое време се жалеа дека дури ни тие не им ги даваат..
поентата ми беше дека е МАЛКУ! Знаеш ли колку треба да си расипан да се ЖАЛИШ од овие луѓе, не дај боже и тие пари да ги изгубат..? Место со збор да се каже како што треба, па со учтиво...
или демек ако се работници на комунална хигиена, не се луѓе? Па така изгледа наметна ова општетство.. да се гледа се преку пари, кој колку заработува толку почит и ќе има.. затоа сме каде што сме. Бруки!!! Прво треба да им се обезбедат сите услови, после жалење, а не да ги оставиш на раб на смрт и уште одозгора душата им ја вадиш со „жалење„ и недајбоже санкции да му лупнат... не мислат луѓево, ова се е корумпирано до корен, тој егоизам е прифатен меѓу народов во име на „професионалност„ ц.ц.ц..

Прашав поради друга причина.Во Охридски Комуналец платите им се двојно повисоки од тие 100 евра.Ама си ја вршат работата луѓето, за разлика од скоро сите други општински фирми.За Битола исто знам дека им е над 200 евра платата.Чудно ми е да се толку слабо платени и ако е така доста идиотштина е собрана во нивниот раководител.

Минималната плата од 8000 и нешто ја земаат со сигурност. Знаеш и шивачките одат во три смени за тие пари, па и помалку осигурани на пола работно време. Што значи има жени кој земаат и под 6 000 денари на 50 степени на пегла. Комунална Хигиена како јавно претпријатие им се осигурани на цело, што значи минималец земаат.
Тоа им е работа, нема тука оправдување. А кога се критикува треба да се удри горе, а не доле.
И не се само Комунална, Паркови и зеленило цел ден си лежат и ќе засадат три цвеќиња денес. Ако не им се работи има луѓе кој сакаат да работат.
Дечкото е во право, за парите си ја сака услугата и треба да пријави онаму каде што треба. Него не треба да го интересира, он си плаќа редовно ѓубрарина и треба да си ја добие услугата.

Минималната плата од 8000 и нешто ја земаат со сигурност. Знаеш и шивачките одат во три смени за тие пари, па и помалку осигурани на пола работно време. Што значи има жени кој земаат и под 6 000 денари на 50 степени на пегла. Комунална Хигиена како јавно претпријатие им се осигурани на цело, што значи минималец земаат.
Тоа им е работа, нема тука оправдување. А кога се критикува треба да се удри горе, а не доле.
И не се само Комунална, Паркови и зеленило цел ден си лежат и ќе засадат три цвеќиња денес. Ако не им се работи има луѓе кој сакаат да работат.
Дечкото е во право, за парите си ја сака услугата и треба да пријави онаму каде што треба. Него не треба да го интересира, он си плаќа редовно ѓубрарина и треба да си ја добие услугата.

ne e toa Leandra do menadziranjeto e :) im treba kadar mlad i nadezen kako ovoj :pos:
DSCF5934.jpg

--- надополнето: 21 април 2012 во 08:55 ---
Abe mizerija i cistacite kaj nas korumpirani :pos:

ribata smrdi od glavata ne od opaskata

Кај мене ѓубрето стоеше со недели никој не доаѓаше да го земе. Одкога видов дека немат намера да го земат отидов и го фрлив во контињерите што се за зградите. Од тогаш само така правам.

Не си ти крив, треба малку разбирање да се има, не се учи ова на школо баш. Значи мозок да се вклучи.
Не ми зборете за цени и услуги, тие скоро леб немаат да јадат,.. добро, можно ли е вакво егоисти да сте?
Кажете им со збор, никој нема да се побуни од тие, Скопјево пола копачи фрлаат по улици ѓубре, а вие од овие најдовте да се жалите? Дали сте ненормални сите, се е ли лудо во државава, дајте нека не бомбардираат и ај упм.
Добро бе кој е ненормален тука?Плаќаш некој да ти го собира ѓубрето,некој зима пари за тоа и ме боли кур колку зима и ти сам треба да го фрлаш.Коа идеш да ти ја измијат колата,ти даваат црево и сам си ја миеш?ете пола скопје можда сами си ја мијат ама коа плаќаш нешто логички е да добиеш.Замисли ситуација нарачуваш јадење,ПЛАЌАШ и не ти го даваат пошто на келнерот мала му е платата :tapp:

Што значи има жени кој земаат и под 6 000 денари на 50 степени на пегла.

Тоа им е работа, нема тука оправдување.

Ако не им се работи има луѓе кој сакаат да работат.
Имаш ли ти претстава што пишуваш? Ако не им се работи, има луѓе кои сакаат да работат? И тоа е оправдување да ги оставиме да умрат со 100 евра, затоа што имало други кои ќе работат за тие 100 евра?
Треба вас да ве стават за 3000 денара да чистите тоалети цел ден, па кога ќе има една точка, да дојдеме ние да се жалиме од вас, и тие 3000 да станат 1500.
Толку егоисти сте..ова е катастрофален народ, изгледа дека заслужува ова. Во исти гомна се сите, овие нашле од некои што едвај преживуваат ДА СЕ ЖАЛАТ. Џабе ќе пишувам, мозок нема да се разбере ова. Па уште ми кажуваат професионализам и такви глупости. Да, професионализам кога ќе му дадеш нормална плата, со сите услови.. никој таков нема да забушава.
Овие сакаат душата да им ја извадат и уште некои две-три деца тука нашле професионализам да зборат.
Абе ако мислите вака, сите сте ненормални, верувајте за лечење сте.
А тој што ја пресметал „минималец„ како „доволна е, ќе преживее„ со 8000, него да му ја дадеме таа плата, да видиме што ќе направи.
ШТО ЌЕ НАПРАВИШ СО ТИЕ 8000?
Малку ум вклучете пред да пишувате глупости. Замислете како им е, од нивна гледна точка.. малку ум и сочувство

Имаш ли ти претстава што пишуваш? Ако не им се работи, има луѓе кои сакаат да работат? И тоа е оправдување да ги оставиме да умрат со 100 евра, затоа што имало други кои ќе работат за тие 100 евра?
Треба вас да ве стават за 3000 денара да чистите тоалети цел ден, па кога ќе има една точка, да дојдеме ние да се жалиме од вас, и тие 3000 да станат 1500.
Толку егоисти сте..ова е катастрофален народ, изгледа дека заслужува ова. Во исти гомна се сите, овие нашле од некои што едвај преживуваат ДА СЕ ЖАЛАТ. Џабе ќе пишувам, мозок нема да се разбере ова. Па уште ми кажуваат професионализам и такви глупости. Да, професионализам кога ќе му дадеш нормална плата, со сите услови.. никој таков нема да забушава.
Овие сакаат душата да им ја извадат и уште некои две-три деца тука нашле професионализам да зборат.
А тој што ја пресметал „минималец„ како „доволна е, ќе преживее„ со 8000, него да му ја дадеме таа плата, да видиме што ќе направи.
Малку ум вклучете пред да пишувате глупости. Замислете како им е, од нивна гледна точка.. малку ум и сочувство

Во Америка исто ѓубреџиите зимаат плата колку да се преживее па дури остануваат после работа да си ги исчистат камионите дека страм им е со прљави да возат низ град а и страв им е некој да не им се пожали дека изгледале прљаво па да ја изгубат работата.

Ако не сакада работи како комуналец или не му е доволна платата нека си даде отказ.Некој платил да му го соберат ѓубрето и треба да му биде собереноНа 90% тука платата не им е доволна но ако не си ја сработат работата и клиентот не ја добие услугата ќе добијат ОТКАЗ по брза постапка.

Не е како да е ракетен научник треба да иде ѓубре да собира па и тоа му е тешко.

Незнам што се мучам да објаснувам,али овие не зимаат 3000..Всушност зимаат речиси исто со просечниот работник во државава,со разлика што не ја работат работата за која плаќам.Ова не се однесува само на работниците,туку и на шефот на претпријатието.

Кога цитираш пост се цитира цел, а не одделни реченици кои како такви губат смисла. Дали си ти нормален што вака цитираш? Туку и така глупости пишуваш и само прашуваш дали сме нормални, дали сме нормални, јас оддамна не се сметам за нормална. Таквите како тебе се денес нормални, не спаѓам во таа група. Ова за првото прашање.
Второ прашање, јас тука не видов еден да напише дека платата им е во ред и треба да добиваат минималец. Впрочем во кој сектор во државава е платата ок? Такво нешто не постои, имаме мизерен стандард. Ако не им се работи под такви услови колективно нека дадат отказ и нема кој да го собира ѓубрето за минималец. Така повторно ќе дојдеме до точка да ја плукаме Комунална Хигиена која е одговорна за се она што се случува. Јас не го плукам Трајко и Петко кој за мизерни пари собираат ѓубре, јас ја плукам организацијата која добива пари од мене, а не си ја завршува работата како што треба. Што мислиш луѓето земаат по 5000евра плата па што мора да даваат за ѓубрарина? Има луѓе и од другата страна на приказнава, може некој е со помали средства и одвојува трошок за нив, а при тоа останува со куп ѓубре пред врата, од каде мизерен и закопан со отпад.
И трето што ќе направиш денес со 8000денари, едноставно е, ќе си ги пикнеш во гз и така друга функција немаат.

Ма немој да ме ј*беш бре, јас утре ќе завршам факултет и ќе работам за 150-200 евра, а сум вложила труд и пари, за разлика од некој кој едвај завршил средно или основно ( не сакам никого да навредам ), зема плата од 8000 и уште не ја работи како треба. Не е дека сме од големото доброутро, ама ако гледаш така никој во земјава не е платен доволно. И тоа значи дека сите треба да си дозволат пропусти во работата? Плати му на таксистот и нека те остави на сред пат, пошо и тој не е задоволен од платата. Плус никој не вели дека одма треба да се санкционираат, санкцијата е последен чекор кој треба да се превземе. Барем така не учеа на факултет....

Слушај дете, тие луѓе земаат по 3000 денара или така нешто, цел ден рмбаат, ти најде од нив да се жалиш..абе нели ти е срам? Кажи им со збор, тие се разбрани луѓе, а не да се жалиш, зашто тоа го прават најгадниот тип на луѓе...не знаат главата каде им е со 3000 денара месечно и уште некое дете ќе се жалело. Се е отидено у курац...
Не се жалат кај што треба, на овие најде да им се жали..
Ненормална држава и нација и се..
Од сигурни извори од Комуналец знам дека плата на Ѓубреџија е 20000 и имаат бенефициран работен стаж. П.С. Следниот пат кога ќе одиш на лекар треба инекцијата во газ да ти ја стават до пола и да ти бараат виски за да си ја довршат работата...па да видиш како е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom