Со пиво моли да ти го соберат ѓубрето !

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

.Lost Angel.

Гостин
Еве да отворам тема бидејќи мислам дека ова не се случува само во мојата улица. Една случка излегувам пред мојата врата гледам ѓубрето сеуште стои од пред 3 дена. :cautious: иако секогаш и секоја сметка е платена - ѓубрарина. бидејќи бев излезен одев до главната улица гледам ѓубреџиите го собираат ѓубрето од кантите. се враќам дома го гледам истиот ѓубрето стои уште во канта o_O. плаќам ѓубре пред врата. Него ај да се поврзам со насловот бидејќи живеам во споредна улица и втора ќука сум. до главната улица. пред мене има една баба која ја начекав како еден од ѓубреџиите поминува ги зима кесите со ѓубре од пред куќата до мене што е при тоа баба излегува и му дава пиво :mad: ? дали ова се случува само кај мене или кај повеќето од вас? каде да се пожалам за ова подмитување? бидејќи сеуште моето ѓубре стои веќе 4-5 дена во канта иако премногу пати самиот морам да си го фрлам ѓубрето во контењер. иако плаќам ѓубрарина?:mad:

Ако имаш од старите канти не сакаат да го собираат зошто биле искршени, санки јас скокав па ја искршив..:confused: Нова земи си!

А да се јавиш во АЕК да пријавиш :pos:

Не, шала на страна сакаш да кажиш дека му дава пиво само за да дојде да и го собере џубрето? Нема никаква смисла, јависе прашај и пријави го проблемот. Ако пак не ти прават така немој да плаќаш.

А да се јавиш во АЕК да пријавиш :pos:

Не, шала на страна сакаш да кажиш дека му дава пиво само за да дојде да и го собере џубрето? Нема никаква смисла, јависе прашај и пријави го проблемот. Ако пак не ти прават така немој да плаќаш.
Бидејќи живеам во споредна улица од главната а таа е прва куќа во споредната ама бидејќи е блиску до главната на 10 метри е поминуваа тој ѓубраџијата и го собира и оваа вади пиво :tapp: и ја ко магаре гледам и не можам да се изначудам а моето си стои :cautious:
--- надополнето: 21 април 2012 во 00:30 ---
Ако имаш од старите канти не сакаат да го собираат зошто биле искршени, санки јас скокав па ја искршив..:confused: Нова земи си!
иам нова канта :D

Има го секаде кај нас дадеш им сок и го соберат ѓубрето од дома инаку мора да го изнесуваш до улицата

Слушај дете, тие луѓе земаат по 3000 денара или така нешто, цел ден рмбаат, ти најде од нив да се жалиш..абе нели ти е срам? Кажи им со збор, тие се разбрани луѓе, а не да се жалиш, зашто тоа го прават најгадниот тип на луѓе...не знаат главата каде им е со 3000 денара месечно и уште некое дете ќе се жалело. Се е отидено у курац...
Не се жалат кај што треба, на овие најде да им се жали..
Ненормална држава и нација и се..

ја ли сум крив што зимаат 3000,ако нејкат да го работат тоа нека не го работат ке дојде некој друг,плаќам за таа услуга ако не е доволно нека зголемат цена. Незнам во кој дел од услугата спаѓа сам да си го носиш ѓубрето иако имаш платено.

ја ли сум крив што зимаат 3000,ако нејкат да го работат тоа нека не го работат ке дојде некој друг,плаќам за таа услуга ако не е доволно нека зголемат цена. Незнам во кој дел од услугата спаѓа сам да си го носиш ѓубрето иако имаш платено.
Не си ти крив, треба малку разбирање да се има, не се учи ова на школо баш. Значи мозок да се вклучи.
Не ми зборете за цени и услуги, тие скоро леб немаат да јадат,.. добро, можно ли е вакво егоисти да сте?
Кажете им со збор, никој нема да се побуни од тие, Скопјево пола копачи фрлаат по улици ѓубре, а вие од овие најдовте да се жалите? Дали сте ненормални сите, се е ли лудо во државава, дајте нека не бомбардираат и ај упм.

Слушај дете, тие луѓе земаат по 3000 денара или така нешто, цел ден рмбаат, ти најде од нив да се жалиш..абе нели ти е срам? Кажи им со збор, тие се разбрани луѓе, а не да се жалиш, зашто тоа го прават најгадниот тип на луѓе...не знаат главата каде им е со 3000 денара месечно и уште некое дете ќе се жалело. Се е отидено у курац...
Не се жалат кај што треба, на овие најде да им се жали..
Ненормална држава и нација и се..
Без разлика колку зимаат плата и јас работам па никој не ме прашува дали ми е тешко или сл. сум ја прифатил работата но зошто од кај некои го собираат а од мојата куќа не? јас плаќам редовно сметка и сакам мене моето ѓубре да биде тргнато од пред врата ! немам ништо против тоа што и го дава таа жена. него кога веќе си ја знае работата треба да ја работи.

Без разлика колку зимаат плата и јас работам па никој не ме прашува дали ми е тешко или сл. сум ја прифатил работата но зошто од кај некои го собираат а од мојата куќа не? јас плаќам редовно сметка и сакам мене моето ѓубре да биде тргнато од пред врата ! немам ништо против тоа што и го дава таа жена. него кога веќе си ја знае работата треба да ја работи.
Како бе без разлика колку земаат.. да настинат, апчиња немаат да си купат..
па никој не те прашува дека ти е тешко, затоа што си егоист целосен, никакво разбирање немате за другите, место да пробате на најфин најкултурен начин, ќе земеш ќе се жалиш од некој што душа остава на работа за 3000.. и уште викаш „ако не му се работи, нека не работи„ а 30% немаат никаква работа..
абе стварно сте мизерија, она грозно, ниско..
со 100 евра, ќе видиме дома вие колку професионално ќе се однесувате..абе за тоалетна повеќе се троши бе, утепани едни. Да се немало толку мозок ,ова е невидено!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom