Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема да одам. Не затоа што не го сакав и почитував Тоше туку сум револтиран од се тоа што го прави фондацијата и некој “пеачи“ кој чекат ваква шанса замислете си Белграѓанките Марија и Марина запеаја за Тоше http://www.mmm.com.mk/?ItemID=AEFF9EC1D27B764D96F90288E3C50893
И се е тоа демек ок само што овие си зеле стихови од македонските народни песни па измеѓу ми лупат нешто на српски патем концертот е највуван ко без солзи и ваедар тон па можеби ама или по овие ќе плачат сите таму или пак ќе ги свиркаат. По кој критериум се бирани луѓето кој ќе настапат таму? Ако ги исклучам Антонија , Елена и Мартин дефинитивно незнам што барат некој пеачи кој не ни се познавале или соработувале со Тоше. Можеби да си направат сопствена промоција или во што е штосот? Мислам што поѓаволите бара Миле Кузмановски? Искрено е одличен пеач меѓуто не гледам кое е неговото место таму или пак што бара Маја Оџаклиевска? Ги споменав Црвена Јабука па нивниот фронтмен Жера јавно навреди наша новинарка или кој се сеќава на тоа? Не со цела почит кон Тоше јас нема да присуствувам на овој циркуз
Единствено добро беше тој блокот на крај кога пуштаа негови песни публиката да ги пее. Подобро може ќе беше цел "концерт" така да се одвиваше......
Подобро да не се одржува вакво нешто ако има оваква (не)организираност.
Вистинските почитувачи на неговоиот лик и дело сигурно нема да го заборават.Не им требаат овакви зданија каде пејачи со смешни вокални способности пеат негови песни.
песната што Елена ја пееше, е напишана од Тоше. И за прв пат тој доби награда годинава како композитор (или текстописец,не сум сигурна), а не како пеач...Јас бев на концертот и све си беше ок околу организацијата,многу народ имаше мислам околу 10 000! И мене малце ме изнервира кога ги даваа тие од Бугарија на екранот,појма неам што збореа али јбг тоа е некој може има профит од тоа! Иначе каде беа др Македонски пејачи да дојдат во чест на Тоше,освен Елена Ристевска која сепак можеби по некад ме нервира али му направи чест на човекот ма да таа песна што ја пееше мислам дека е нејзина а не на Тоше!
очекував многу повеќе од толку најави билдање пред реклами на крај се усраа, оној па роглето Вучиќ не ја знаеше Жена балканска на памет читаше-катастрофа, неможе толку пред настап две строфи да научи срамота!
Се друго беше гола вода!!!