Со добар или лош тим?

Добар тим,дефинитивно. Сум бил во лош тимови кога никој не се замара и се треба сам да правам.Јас повеќе сакам тимска работа,и сите да работиме подеднакво.

Повеќе би одел соло, така најубаво функционирам.
Иначе кога би бирал за тимовите, good team for good things, bad team for bad things, so simple.

Прашање баш за мене :)

Јас секогаш го избирам полошиот тим бидејќи воопшто не сум тимски играч и длабоко верувам во моите одлуки и способности. Добар тим не сакам бидејќи со тоа што ќе треба да ги слушам и идеите на другите и да ги менувам моите одлуки. Досега секогаш сум го избирал полошиот тим и секогаш сме постигнувале најдобри можни резултати (за проекти за школо зборам и за факс и слично).

Шо ти е бе у подобар тим слаб тим ке пропадне пред да имаш шанса да се покажеш

Подобар тим дефинитивно. Слаб тим - само ти работиш, другите си го ладат и на крај пак ништо.

Се зависи од нас колку сме добри, мислам дека и во двата случаи добиваш, ете во полошиот тим може да дојде до израз твоиот труд и работа и да добиеш подобра оцена, во вториот случај пак кога тимот е добар пак мора да дадеш се од себе , бидејки сите се добри во тимот нема да толерират ако некој не си ја извршува работата а некој дава се од себе , а и ке научиш нешто повеке ,така да и во дватаа случаи се зависи од нас од нашиот придонес кон тимот , јас повеке би одбрал во добар тим тим

п.с. тимот кој победува не се менува

Најдобро би било да сме во добар тим и во тој тим ние да бидеме најдобрите :DD

Зависи до личноста и менталитетот! Искрено ми се случило многу добро да поминав во лош тим! Ги пуштам на одмор и цела работа сам ја вршам! Можеби заслугата ја делиме, ама затоа имам помалку нервоза и поголема пракса........

А како знаете кој е подобар кој е полош тим ?! Сигурно не им пишува кој како ќе се однесува во колективната работа/проект освен ако не си со тие луѓе подолг период па знаеш какви се.....

Со кој ќе се паднам со тие ќе бидам не сакам да бидам премногу истакнат ни во едниот ни во другиот тим.

Има две опции...во добриот тим има секогаш конкуренција и се тепаш за да опстанеш (а не клупа да грееш)///
Е сега во лош тим ако си ѕвер, ќе те потпише Реал и гајле немаш до краја живота :icon_mrgr

Смешна споредба, ама ко за беља вистинита...

Добар тим. Дечките се добри, си работаат, ја си го ладим. Не за џабе у средно кога се правеа проекти гледав да се упикам кај бубалицете :):)

Преферирам лош тим.Затоа што скоро сите проекти што ги работам ме интересираат и тука можам да се докажам и во тој лош тим преферирам да работам сам.Но кога треба да правам проект за нешто што баш и не ме интересира преферирарм да влезам во добар тим.

Кога работам јас сам, тогаш ми е подобро. Но, бидејќи прашуваш за тим, јас би рекол со подобар тим.

-Подобар тим*
-Ако си одличен ученик, заедно ќе се сложите и ќе сработите одлично. Но не секогаш. Зависи какви се децата. На пример има некои кои сакаат да се докажуваат и лижат гзови, па се прават паметни и тебе ќе ти дадат да сработиш помалце како демек немаш поим. Одбегнувај такви групи... Најдобра група е кгоа си со своите другари и сложно работите.

-Полош тим*
-Не би сакал јас да работам со полош тим, тоа зависи и од тебе... Ако си полош ученик гајле ќе ти биде дали ќе сработиш или не ( во повеќето ситуации. ) Но, ако те интересира тоа што ќе го правиш, избегнувај и ваква група.

Заклучок:

Ако сакаш добра и солидна изработка тогаш избери добра група

Ако си добар ученик во лоша група, тогаш сам ќе работиш. А ако си лош во лоша, БОЉЕ не се брукај:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom