Снукер

• Креатор на темата Креатор на темата shadow_rr
  • Време на започнување Време на започнување
Сум слушнал дека во КМ Билијард во домот за постдипломци наспроти Педагошка академија, имаат такви маси, бев еднаш, имаа само една маса за снукер и не ми делуваше баш како да ги има тие димензии, ми делуваше како да е значително помала.

А за овие другиве лично не сум видел, но сум слушнал дека не се со тие димензии, туку се помали, можно е да грешам бидејќи не сум ги видел лично.

Јас сум бил во КМ и во Гран Клуб позади Рамстор. Во КМ бев поодамна и не ми текнува баш за масата, но кај Гран Клуб ми изгледа ко што треба, не дека сум видел оригинал снукер маса па да можам да споредам, но доволно голема ми изгледаше ко за снукер. 3-4 пати имам играно таму.

Сум слушнал дека во КМ Билијард во домот за постдипломци наспроти Педагошка академија, имаат такви маси, бев еднаш, имаа само една маса за снукер и не ми делуваше баш како да ги има тие димензии, ми делуваше како да е значително помала.

А за овие другиве лично не сум видел, но сум слушнал дека не се со тие димензии, туку се помали, можно е да грешам бидејќи не сум ги видел лично.

Јас сум бил во КМ и во Гран Клуб позади Рамстор. Во КМ бев поодамна и не ми текнува баш за масата, но кај Гран Клуб ми изгледа ко што треба, не дека сум видел оригинал снукер маса па да можам да споредам, но доволно голема ми изгледаше ко за снукер. 3-4 пати имам играно таму.

Во КМ Билијард беше океј масата, 12ft маса... тие се димензиите, штета што го затворија клубот, блиску ми беше, скоро секој викенд бев таму...
Во Гран Клуб исто е со тие димензии, мислев дека уште таа маса ни остана во МК, ама ако навистина има во Струмица 12ft маса тоа би било супер. :)

Огромна штета што се паднаа во полуфинале Трамп и О'Саливен , ама така сакаше костурот. Разочараа доста врвни играчи кои отпаднаа премногу рано , како Хигинс и Робертсон , а најмногу разочара Селби кој беше прв фаворит според кладилниците да го освои својот прв трофеј на овој најпрестижен турнир.

Сепак , секоја чест за Волден и Хоукинс . Заслужено се наоѓаат во полуфинале. Добар турнир маваат и двајцата годинава.

Светски Шампионат во Снукер 2013
од 20 април 2013 до 6 мај 2013
во англискиот театар Крусибл во Шефилд

2 мај 2013
Тринаесетти ден - Полуфинале:

Мртва трка помеѓу Рони О'Саливен и Џад Трамп во полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013 со 4:4, додека Рики Волден води против Бери Хокинс со 6:2.

Мечовите од полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013 продолжуваат утре, петок, 3 мај 2013, по следниот распоред:

11:00 Џад Трамп 4:4 Рони О'Саливен;
15:30 Бери Хокинс 2:6 Рики Волден.

3 мај 2013
Четиринаесетти ден - Полуфинале:

Бери Хокинс не се дава лесно, и понатаму губи од Рики Волден, но за разлика од вчера, четврток, 2 мај 2013, кога губеше со 2:6, односно со 4 фрејмови разлика, денес, петок, 3 мај 2013, Хокинс ја заврши последната денешна сесија од меѓусебниот меч помеѓу него и Волден во Светскиот Шампионат во Снукер 2013, губејќи од Волден со 7:9, односно со само 2 фрејма разлика.

Рони О'Саливен направи серија грешки во последните 4 фрејмови од последната денешна сесија помеѓу него и Џад Трамп од нивниот меѓусебен меч во полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, која О'Саливен ја заврши со водство над Трамп од 14:10.

Мечовите од полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013 продолжуваат и би требало да завршат утре, сабота, 4 мај 2013, по следниот распоред:

11:00 Бери Хокинс 7:9 Рики Волден;
15:30 Џад Трамп 10:14 Рони О'Саливен.

4 мај 2013
Петнаесетти ден - Полуфинале:

Џад Трамп 11:17 Рони О'Саливен;

Рони О'Саливен дефинитивно ќе ја брани својата титула Светски Шампион во Снукер 2012 во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, откако во полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013 извојува победа над Џад Трамп со 17:11.

Противникот на Рони О'Саливен во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013 ќе го дознаеме вечерва, сабота, 4 мај 2013, кога треба да продолжи и да заврши вториот и последен меч од полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, во следниот временски термин:

20:30 Бери Хокинс 12:12 Рики Волден.

Овој Рони да го еба,не му се играло па дошол само парите да ги собере..:pos:

Еее, 125.000 британски фунти му се загарантирани.

Таа цифра може да се дуплира и да освои 250.000 британски фунти ако победи во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013.

Па и на мене ми делуваат ептен привлечно тие бројки, доволно ми е само да стигнам до финалето, со 125.000 британски фунти ќе можам да си го дозволам најскапиот Мерцедес-Бенз Е 500 кабриолет или некоја слична играчка. :D

4 мај 2013
Петнаесетти ден - Полуфинале:

Џад Трамп 11:17 Рони О'Саливен;
Бери Хокинс 17:14 Рики Волден;

За прв пат во својата професионална снукер кариера, 34 годишниот Англичанец Бери Хокинс ќе има шанса да се избори за титулата Светски Шампион во Снукер, откако извојува победа над Рики Волден со 17:14 во полуфиналето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, со што се пласираше во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, каде што ќе си ги измери силите со 37 годишниот Англичанец Рони О'Саливен, кој ќе се обиде да ја одбрани својата титула Светски Шампион во Снукер 2012, така што ако успешно ја одбрани, тоа ќе биде 5-та титула Светски Шампион во Снукер за О'Саливен.

Утре, недела, 5 мај 2013, со почеток во 15:00 часот, во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, силите ќе си ги измерат:

Рони О'Саливен - Бери Хокинс;

Титулата Светски Шампион во Снукер 2013, како и паричната награда во износ од 250.000 британски фунти, ќе ги освои играчот кој прв ќе освои 18 фрејмови, од максимални можни 35 фрејмови.

Ronnie O'Sullivan says he is ready to retire from snooker

Ronnie O'Sullivan says this year's World Championship could be his last major event, stating he only returned to the sport for "a bit of money".
The defending champion, 37, beat Stuart Bingham 13-4 on Wednesday to move into the semi-finals of the tournament.
O'Sullivan pulled out of the 2012-13 season last November because of "personal issues" before ending his snooker sabbatical in February.
"I've realised I don't miss snooker but I needed a bit of money," he said.
"I'll be honest, I still owe the school money for my children's school fees, I haven't paid the last two or three terms.
"I didn't know what was going to happen here but I've made a little bit of money now so I can go and pay the school fees now for the next two years.
"But really I don't think snooker is for me. This could be my last proper major event."
Despite confirming he has fallen out of love with the game, O'Sullivan promised he will give his all against Trump.
He added: "I'm a competitor and I hate losing. I will fight to the death. They'll have to scrape me off the table.
"I've got five days left potentially, it could possibly be three, and if I can't get through that then something's seriously wrong.
"The light at the end of the tunnel is it doesn't have to go on any longer."
Even if he successfully defends his World Championship title, O'Sullivan said he will not be returning to the Crucible next year.
"I've no intention to come back," said O'Sullivan, who is contracted to play in 10 more events, although those could include Legends tour events, and low-profile tournaments.
"If I find something else to do, you definitely won't see me.
"I've kept my cards close to my chest but there's no reason to keep them close now. This is my last farewell, it's my swansong. I'm happy; I'm done.
"I'll fulfil my contract and keep my sponsor happy. It's just 10 events and I'll see them out."

Овој Рони да го еба,не му се играло па дошол само парите да ги собере..:pos:

Еее, 125.000 британски фунти му се загарантирани.

Таа цифра може да се дуплира и да освои 250.000 британски фунти ако победи во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013.

Па и на мене ми делуваат ептен привлечно тие бројки, доволно ми е само да стигнам до финалето, со 125.000 британски фунти ќе можам да си го дозволам најскапиот Мерцедес-Бенз Е 500 кабриолет или некоја слична играчка. :D

Ракетата О'Саливен се премисли, поради парите се разбира :pos: .

Сега вели дека не може да си дозволи пензионирање бидејќи не знае каде ги троши финансиските средства од сите тие парични награди кои ги освојува играјќи професионален снукер.

Од друга страна, Стифен Хендри, пензионираниот снукер ветеран со 7 титули Светски Шампион во Снукер, вели дека Хокинс речиси и нема шанси против О'Саливен во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/snooker/22413601

Ronnie O'Sullivan reconsiders retirement from snooker

4 May 2013
Last updated at 18:19 GMT

_57771072_bendirshead2.jpg
By Ben Dirs
BBC Sport at the Crucible

Ronnie O'Sullivan appeared to perform a dramatic about-face ahead of his fifth World Championship final, declaring he could not afford to retire.

On Wednesday, O'Sullivan suggested he might walk away from the sport after this year's event.

But after his semi-final win over Judd Trump he said: "I don't know where all the money's gone but I'm not in a position to retire."

O'Sullivan, 37, plays Barry Hawkins who beat Ricky Walden 17-14 in the final.

However, the four-time world champion, who said he was having personal issues with his ex-girlfriend, added: "In an ideal world I'd love to go out there and play.

_60047265_hendry.jpg
Stephen Hendry
Seven-time World champion and BBC Sport pundit

"What chance does Barry Hawkins have? None. I'm frightened the final will be a procession and if whoever wins reads this and it gets them angry, then all the better, because it might make them give it a go.

"We all know how good a front-runner Ronnie is, he just keeps pounding and pounding and pounding and over a two-day match, it's tough.

"I've had a good hiding from him before, and once he gets in front it's almost impossible to peg him back. He hasn't been behind in any match in this tournament and I can't see that changing."

"But any of this money that's coming to me I have to pay out straight away to keep the wolf from the door. I've been backed into a corner.

"I've spent £250,000 on lawyers' fees over the last three years, plus the court orders and this, that and the other, so there's no point in me playing, I might as well be skint.

"I'm not good at dealing with pressure, so sometimes it's easier for me to say: 'You know what, I'm not playing that game, see you later.' Maybe I'm better off on a barge on a canal somewhere."

O'Sullivan, who has nine tournaments left on his World Snooker contract, said he would be happy to play in some of the more fringe events on the tour.

"I like playing in the PTC [Players' Tour Championship] events, the smaller events, because that is pure snooker," said O'Sullivan, who has never lost a final at the Crucible.

"But this is different - all my family are going to want to come up, there's masses of pressure. If circumstances were different I'd embrace it, but I'm backed into a corner.

"That's why I ended up working on a farm during my year off. Believe me, I didn't want to work on a farm, I just had enough of it all."

O'Sullivan said he had been close to breaking point at times during this year's event, despite having never trailed in any game, but added his new-found mental strength and experience had carried him through.

"It hasn't been plain-sailing for me," said O'Sullivan, who has barely played any competitive snooker since winning the world title last year.

"It doesn't seem like you're being pushed but believe me, there are times out there when you're so close to cracking. And something will happen which will give you a bit of belief and you'll pull away.

"I'm a much more difficult opponent to beat these days. Years ago I probably would have thrown in the towel in the second round. But I'm managing to get the best out of myself on any given day.

"It's been good enough to get to the final, and please God it will be good enough to get me through one more match."

O'Sullivan will be a strong favourite to beat whoever wins the other semi-final, which concludes on Saturday evening.

Walden, the world number 13, had never been beyond the first round before this year, while Hawkins's best is the second round on two occasions.

Asked what chance Walden or Hawkins had of beating O'Sullivan in the final, seven-time world champion Stephen Hendry: "None. I'm frightened it will be a procession."

И ја се сложувам со Хендри, мислам дека Бери нема шанса со Рони. Упм ментиш е Рони, толку време нема играно, дојде и се живо испотепа убедливо. Многу боље ќе беше да гледавме финале меѓу него и Селби или меѓу него и Трамп али јебига, така се погоди ждребот и тоа е тоа.

Дај боже да тепа Бeри, го напнавте со Рони, цел свет го фаворизира, ама ако го поразат ќе ми биде најмило...Одлична игра до сега игра Бeри! :)

5 мај 2013
Шеснаесетти ден - Финале:

Како за некој за кого велат дека нема шанси против најталентираниот професионален снукераш на денешницата Рони О'Саливен, Бери Хокинс доста жилаво се држи во својот меч против Рони О'Саливен во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013. Со 10:7 во корист на О'Саливен, односно со губиток од само 3 фрејмови, Хокинс може да се пофали дека воопшто не му ја олеснува работата на Светскиот Шампион во Снукер 2012 во освојувањето на неговата 5-та титула.

Теоретски можно е О'Саливен уште во првата сесија од утрешниот ден, понеделник, 6 мај 2013, да ја освои својата 5-та титула Светски Шампион во Снукер, но само под услов да ги освои сите 8 фрејмови од сесијата, односно под услов Хокинс да не освои ниту еден од тие 8 фрејмови, така што О'Саливен би победил во финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013 со 18:10.

Како и да е, денес, недела, 5 мај 2013, Рони О'Саливен напиша снукер историја, кога го реализираше својот 128-ми брејк од 100 или повеќе поени во досегашните Светски Шампионати во Снукер во кои има учествувано, со што го совлада досегашниот рекорд на пензионираниот снукер ветеран Стифен Хендри, кој ги има 127 брејкови од 100 или повеќе поени во сите досегашни Светски Шампионати во Снукер во кои има учествувано.

Утре, понеделник, 6 мај 2013, продолжува и завршува финалето на Светскиот Шампионат во Снукер 2013, во следниот временски термин:

15:30 Рони О'Саливен 10:7 Бери Хокинс.

Дај боже да тепа Бeри, го напнавте со Рони, цел свет го фаворизира, ама ако го поразат ќе ми биде најмило...Одлична игра до сега игра Бeри! :)

Не бидејќи е фаворит, туку бидејќи е најталентираниот професионален играч на снукер на денешницата, Рони О'Саливен е посебен и поинаков од сите останати професионални играчи на снукер.

Но бидејќи вели дека игра исклучиво поради парите, и јас навивам да изгуби, не навивам за да победи Бери Хокинс, туку навивам за да изгуби Рони О'Саливен, бидејќи негувам надеж дека нема да му бидат доволни 125.000 британски фунти кои му се загарантирани како на финалист во Светскиот Шампионат во Снукер 2013, па можеби ќе одлучи и понатаму да учествува на професионални турнири во снукер, поради парите за жал.

Не бидејќи е фаворит, туку бидејќи е најталентираниот професионален играч на снукер на денешницата, Рони О'Саливен е посебен и поинаков од сите останати професионални играчи на снукер.

Но бидејќи вели дека игра исклучиво поради парите, и јас навивам да изгуби, не навивам за да победи Бери Хокинс, туку навивам за да изгуби Рони О'Саливен, бидејќи негувам надеж дека нема да му бидат доволни 125.000 британски фунти кои му се загарантирани како на финалист во Светскиот Шампионат во Снукер 2013, па можеби ќе одлучи и понатаму да учествува на професионални турнири во снукер, поради парите за жал.

Дека е талентиран нема зборови. Но доста е и комерцијализиран, луѓето преку него дознаа за снукерот, и сеа им е главна фаца и главен фаворит на секој турнир. Исто и поради тоа го замразив играм снукер колку да ги земам парите, тоа е еден вид на потценување за другите играчи, и го пукна со тоа дека не игра веќе снукер, ама како што гледам од неговата 20та година се откажува од снукеров ама никако да се откаже, тоа дека не му значи снукерот и дека е дојден само заради пари е тоа за полесно да спие навечер...Не навивам за Бери дека го мразам Рони, навивам зошто е аутсајдер, предвреме го отпишаа од турниров, но тепаше доста јаки играчи како на пример Селби. Али ќе видиме шо ќе се деси утре.

Дека е талентиран нема зборови. Но доста е и комерцијализиран, луѓето преку него дознаа за снукерот, и сеа им е главна фаца и главен фаворит на секој турнир. Исто и поради тоа го замразив играм снукер колку да ги земам парите, тоа е еден вид на потценување за другите играчи, и го пукна со тоа дека не игра веќе снукер, ама како што гледам од неговата 20та година се откажува од снукеров ама никако да се откаже, тоа дека не му значи снукерот и дека е дојден само заради пари е тоа за полесно да спие навечер...Не навивам за Бери дека го мразам Рони, навивам зошто е аутсајдер, предвреме го отпишаа од турниров, но тепаше доста јаки играчи како на пример Селби. Али ќе видиме шо ќе се деси утре.

Aко има некој подобар, бујрум нека дојде, нека го победи и нека му ги земе парите. Овака млатиш празна слама, најдобар е, ќе си ги шлака како сака и ќе ги зема парите. И пара на рака и Мара за рака, тоа е тоа, нема љутиш

Aко има некој подобар, бујрум нека дојде, нека го победи и нека му ги земе парите. Овака млатиш празна слама, најдобар е, ќе си ги шлака како сака и ќе ги зема парите. И пара на рака и Мара за рака, тоа е тоа, нема љутиш

У снукерот нема најдобар, сите варираат. Штета што ги потценуваш другите играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom