Снукер

• Креатор на темата Креатор на темата shadow_rr
  • Време на започнување Време на започнување
Рони О Саливан?

Луси , што не кажеш дека пратиш снукер да изгледаме едно финале од 19 табли ? :D

Инаку Рони O'Саливен на крајот на минатата сезона рече дека ќе се повлече од снукерот оти имало многу турнири, сакал да се посвети малце на семејството.

+ изјавава

"There are personal things I need to sort out before I can even think of a return,"

Така да , ќе фати стап пак сигурно.

Луси , што не кажеш дека пратиш снукер да изгледаме едно финале од 19 табли ? :D

Инаку Рони O'Саливен на крајот на минатата сезона рече дека ќе се повлече од снукерот оти имало многу турнири, сакал да се посвети малце на семејството.

+ изјавава

"There are personal things I need to sort out before I can even think of a return,"

Така да , ќе фати стап пак сигурно.

Ете што се сум пропуштила :( снукер без Рони мие ко парламент без Амди Бајрам :place:

Рони О Саливан?

Ете што се сум пропуштила :( снукер без Рони мие ко парламент без Амди Бајрам :place:

Не зборувај така Луси, за волја на вистината, Рони О'Саливен си има неубави моменти во своето минато, но не можеме да го споредуваме со некој, ај да не му дадам конкретен опис, како Амди Бајрам.

Инаку да, за жал Рони О'Саливен како мечката среде зима, планира да ја пропушти целата снукер сезона 2012/2013, барем засега ги има пропуштено сите позначајни професионални турнири во снукер.

Останува да се надеваме дека ќе се разбуди мечката во меѓувреме и ќе се врати на снукер масата, или да чекаме до почетокот на наредната снукер сезона 2013/2014.

Dexter26, јас снукер почнав да следам највеќе ради Рони, ме фасцинираше човекот, како појава, малку сарказам беше тоа со Амди... мислам дека самите гримаси беа ју мејк мај деј, Рони коа играше играше до даска без здив, е сеа некат му се забушаваше па си тераше онака чил аут, али мене поимот снукер ми се равнува со него :)

@Луси_Лу

Добар пример си нашла Луси, без разлика дали ќе продолжи да се занимава професионално со снукер или не, Рони О'Саливен веќе е снукер легенда и ќе остане запаметен како таков.

Ако во меѓувреме бараш некој друг пример за да продолжиш да гледаш снукер, од помладите професионални снукераши дефинитивно би ти препорачал да ги гледаш Марк Селби и Шон Марфи (иако можеби нема да ти се допадне бидејќи е малку крупен :D), а од постарите би ти ги препорачал Џон Хигинс и Марк Вилијамс, кои се иста генерација како и О'Саливен, сите тројца се родени во 1975 година и сите тројца започнале професионално да се занимаваат со снукер во 1992 година.

@Луси_Лу

Добар пример си нашла Луси, без разлика дали ќе продолжи да се занимава професионално со снукер или не, Рони О'Саливен веќе е снукер легенда и ќе остане запаметен како таков.

Ако во меѓувреме бараш некој друг пример за да продолжиш да гледаш снукер, од помладите професионални снукераши дефинитивно би ти препорачал да ги гледаш Марк Селби и Шон Марфи (иако можеби нема да ти се допадне бидејќи е малку крупен :D), а од постарите би ти ги препорачал Џон Хигинс и Марк Вилијамс, кои се иста генерација како и О'Саливен, сите тројца се родени во 1975 година и сите тројца започнале професионално да се занимаваат со снукер во 1992 година.

Ги знам сите Декстер, си пратам уште кога ќе ги начекам, обично затоа отварам темава да видам кога има за да планирам, некад ми се фаќа на работа али битно а видам на Еуро не се мења програм, се врзав за играва ептен ми е убаво тоа да гледам рецимо наместо фудбал .. Марк Селби е исто голем талент, и симпатичен доста :)

Рони без коса е како Цитро без разголена слика!

Британски Мастерс 2013
од 13 јануари 2013 до 20 јануари 2013
во лондонската Александра Палата

14 јануари 2013
Втор ден - Осмина финале:

Џон Хигинс 6:3 Али Картер;
Стифен Мегваер 5:6 Граем Дот;

Денес, вторник, 15 јануари 2013, во осмина финалето на Британскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Џад Трамп - Бери Хокинс;
Шон Марфи - Рики Волден.

Британски Мастерс 2013

15 јануари 2013
Трет ден - Осмина финале:

Џад Трамп 6:5 Бери Хокинс;
Шон Марфи 6:4 Рики Волден;

Утре, среда, 16 јануари 2013, ќе се одиграат последните 2 меча од осмина финалето на Британскиот Мастерс 2013, во кои силите ќе си ги измерат:

Марк Вилијамс - Метју Стивенс;
Марк Селби - Стјуарт Бингам.

Трамп прошол :eek: Не догледав , знам дека Хоукинс беше на неколку удари до победа . Ја укакал работата.

Британски Мастерс 2013

16 јануари 2013
Четврт ден - Осмина финале:

Марк Вилијамс 6:4 Метју Стивенс;
Марк Селби 6:5 Стјуарт Бингам;

Денес, четврток, 17 јануари 2013, во четвртина финалето на Британскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Нил Робертсон - Марк Ален;
Џон Хигинс - Шон Марфи.

Британски Мастерс 2013

17 јануари 2013
Петти ден - Четвртина финале:

Нил Робертсон 6:5 Марк Ален;
Џон Хигинс 5:6 Шон Марфи;

Денес, петок, 18 јануари 2013, во четвртина финалето на Британскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Џад Трамп - Граем Дот;
Марк Селби - Марк Вилијамс.

Британски Мастерс 2013

18 јануари 2012
Шести ден - Четвртина финале:

Џад Трамп 1:6 Граем Дот;
Марк Селби 6:1 Марк Вилијамс;

Денешниов ден воопшто не им тргна од рака на Џад Трамп и на Марк Вилијамс.

Утре, сабота, 19 јануари 2012, во полуфиналето на Британскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Нил Робертсон - Шон Марфи;
Граем Дот - Марк Селби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom