Снег во Црна Гора

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
дејгидииииииии луди сегашни времиња е се очекував ама ова не...можно е и кај нас вакво нешто??? :raz:

дејгидииииииии луди сегашни времиња е се очекував ама ова не...можно е и кај нас вакво нешто??? :raz:
Се е можно, но до толку јас не верувам сега да заврни снег .. :pos2:

Абе што сака нека прави ако сака камења нека паѓаат ама нека е по планини тука у скопје да не ми поремети ништо.

Ако сега врне снег, што останува за на зима? Можеби сепак ке видиме чоечка зима со многу снег, како што бевме навикнати да имаме. Ски фанатици, спремајте скиите :vozbud:

Силни ветрови, тајфуни, урагани, силни земјотреси, невремиња, поплави, 30 степени во зима, снег во лето ..... :tapp:
а нас сеуште ни изгледа ова смешно :icon_neut

Jas vcera od Turcija se vrtativ. Nemase tamu sneg, ama zatoa prvite dva dena ubav zemjotres ne strefi:(.:kafe:

еј сред лето снег!море ногу се нервирам шо залади времето,мразам ладно,дождови,јакни,палта,сакам жешкооо!
и јас...мразам снег...боље да умирам од жешко него од ладно...

Жити се не сум знаел за ова...
Епа тоа ти е, Планетава ни се пораметува сами сме си криви...:toe::toe:

Dje me nadje ovaj snijeg... JBG a bas se mislev da gi zemam skiite za skijanje po voda a tatko mi mi vika da batalam toamoze nekoj so slicugi da mi projde po povrsina i da me osakati. Bogami da ne veruvam za snegov. I tuka pokraj morevo se cuvstvuvaat posledicite, so jorgan spijam prv pat u moj zivot nased juli. Ne stapnav vo morevo veke dva dena sto e irecito nedopustlivo. Aj se nadevam ke se oprai rabotava.

Снег наврна на падините на планината Дурмитор во Црна Гора, што за прв пат е регистриран во овој период од годината.

Снежната покривка во под дурмиторските села Штоуц и Добри дол изнесува до пет сантиметри.

Температурата на Жабљак за само еден ден се спушти од 20 степени Целзиусови на околу нулата, колку што е измерено денеска изутрина.

Снегот на падините на Дурмитор и многу студеното време на Жабљак ги растераа бројните туристи, кои изминатите денови уживаа во природните убавини на овој дел од Црна Гора.

Според хидрометеоролошките податоци, снегот се спуштил на околу 1,800 метри надморска висина. Дурмитор е висок повеќе од 2,600 метри.

А1
Тоа Господ-Бог жали за Радован...
:pos2::bip:
(хахахахаха......)

Back
На врв Bottom