Смисла за хумор

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Што всушност претставува смислата за хумор? Умешност за кажување вицови, смешни досетки или нешто сосема трето?

Како одредувате дали има некој смисла за хумор? Колку често имам слушнато оној или овој немал смисла за хумор, но дали е тоа релативно? За некој нешто може да биде смешно, за некој не, што всушност нели кажува дека не може баш да кажеме дали некој поседува или не смисла за хумор?

Дали ако некој е постојано намуртен значи дека нема смисла за хумор? Дали оние кои постојано се весели и насмеани, значи дека имаат смисла за хумор? Дали го поистоветувате овој поим со позитивност?

И за крај...Дали вие сметате дека имате смисла за хумор и на кој начин ја покажувате?

Дали барате слични на вас, дали ви е битно луѓето околу вас да ја поседуваат оваа особина? Дали ви е главен критериум при бирање на пријатели, дечко/девојка и слично...

Не мора да значи дека секој што се смешка е духовит јас би рекол дека смисла за хумор има онај кој знае баш во точен момент да "откачи" некоја зелена која ќе биде на место, духовита и најбитно ненавредлива

Crazy in Love напиша:
Дали ви е главен критериум при бирање на пријатели,дечко/девојка и слично...
Не главен критериум, но еден од критериумите.

А, што е смисла за хумор?
Па да те цитирам:
Crazy in Love напиша:
Како одредувате дали има некој смисла за хумор?Колку често имам слушнато оној или овој немал смисла за хумор?Но дали е тоа релативно?За некој нешто може да биде,смешно за некој не,што всушност нели кажува дека не може баш да кажеме дали некој поседува или не смисла за хумор?

Е па спои ги овие работи и ќе откриеш што е смисла за хумор. Да успееш да насмееш различни типови на луѓе. Не со универзални шеги, туку, да успееш да откриеш каква шега пали кај личноста со која комуницираш. Некој би се смеел на некој виц, некој на потез, некој на нешто слатко интересно ново, некој на глупост...

Ајде да пробам дефиниција: Способност, да се открие кој на каков хумор би се смеел, и да успееш да го примениш тоа во конкретна ситуација :smir:

Што всушност претставува смислата за хумор?Умешност за кажување вицови,смешни досетки или нешто сосема трето?

Како одредувате дали има некој смисла за хумор?Колку често имам слушнато оној или овој немал смисла за хумор?Но дали е тоа релативно?За некој нешто може да биде,смешно за некој не,што всушност нели кажува дека не може баш да кажеме дали некој поседува или не смисла за хумор?

Смисла за хумор има оној кој и кога е најтешко знае да извлече нешто позитивно и да те насмее.
Смисла за хумор има оној кој знае како да е насмее и тоа го прави од внатре.
Смисла за хумор не е кога се правиш вицкаст на туѓа сметка и мислиш дека си комедијант, баш напротив- изгледаш глупаво. ( не пишувам за тебе, иако пишувам во второ лице :) )

Дали ако некој е постојано намуртен значи дека нема смисла за хумор?Дали оние кои постојано се весели и насмеани,значи дека имаат смисла за хумор?Дали го поистоветувате овој поим со позитивност?

Па, последователно со тоа што го напишав горе- ДА, оној кој постојано е намуртен не поседува смисла за хумор, ниту пак ја разбира.
Оние кои постојано се весели не мора да значи дека имаат смисла за хумор, туку и кога нешто ги мачи гледаат над/низ/(add word) проблемите и се расположени, но не значи дека така се чувствуваат.
И да, дефинитино оној кој што знае да ме насмее го сметам за позитивен. Таквите луѓе имаат некоја посебна харизма, со еден поглед само можат да те расположат.

И за крај...Дали вие сметате дека имате смисла за хумор и на кој начин ја покажувате?

Дали барате слични на вас,дали ви е битно луѓето околу вас да ја поседуваат оваа особина?Дали ви е главен критериум при бирање на пријатели,дечко/девојка и слично...

Па, дали имам смисла за хумор...
Не се сметам за некој голем шегобиец, но ако ми се погоди расположението со моменталната ситуација, обично знам да дофрлам нешто и сите да се ваљаат по патос.

Не ми е битно дали пријателите или партнерот имаат хумор за извоз, впрочем и не би можела постојано да бидам опкружена со луѓе кои постојано се позитивни и насмеани од една до друга осмица ( понекогаш тоа може страшно да ме донервира :) ), но исто така не би сакала да ме опкружуваат намуртенковци ( дури понекогаш кога ќе видам некој ептен скиснат, без тронка причина за тоа, ми доаѓа да го фатам и да го треснам и да му речам “ОСВЕСТИ СЕ“ :pos:), така да... јас би одбрала златна средина.:)

Мислам дека е релативна.
Смислата за хумор на една личност,можеби е најдобра за едни луге,а можеби е гнасна за други.Значи,кој како го свака човекот.
У секој случај,ме нервираат луге кои ја форсираат својата смисла за хумор,ја применуваат во секоја можна прилика,дури и кога не треба и како нонстоп да ја тестираат.А не свакаат дека единствените луге кои се смеат на нивниот хумор,се тие самите.
Ја по природа сум повеке сериозен,мислам,имам мала смисла за хумор,која единствено ја свакаат тие околу мене,ама воопшто и не ми е битна.
Чудно ми е,како лугето се потпираат на нивната смисла,на пример,за да освојат некоја девојка или да се пробијат во бизнис светот.Веројатно се премногу сигурни во својата вештина.
Ама шознам,да употребуваш хумор за некаква намена,за да оствариш некаква корист од тоа,ми е некако вештачки и бега од реалната функција на хуморот,а тоа е....да се насмееме.:smir:

Па да релативна е, но ќе се согласам со дефинирањето на Димитар.
Треба да се знае во кој момент се кажува и како се кажува тоа... Дури и хумор на сопствена сметка понекогаш знае да биде забавен и корисен.

Постојат луѓе што се обидуваат да бидат смешни по секоја цена, а всушност само се глупираат. И убедени се дека имаат смисла за хумор.
Ако е некој постојано намуртен не значи дека нема смисла за хумор туку можеби не му е до шеги, всушност дискутабилно е и тоа зашто не верувам дека има човек што постојано е намуртен. Дадената ситуација треба да го налага и однесувањето.
Инаку сум весела по природа и многу често знам да стресам нешто што ќе ги насмее сите околу мене, најчесто отворените и комуникативни луѓе немаат проблем со смислата за хумор, туку оние повлечените и срамежливите. Овде на форум сум можеби малку повеќе сериозна отколку во живо, оние што ме познаваат може да потврдат. Инаку не ми е некој критериум пријателите да ја поседуваат оваа особина, мислам не е пресудно ама пожелно е.
Цело друштво сме слични за тоа, никој не се лути на шегите и си поминуваме супер кога сме заедно.

Луѓето без смисла за хумор ни под разно не влегуваат во мојот омилен круг:)
Kako се познаваат? Па искрено не сум размислувала...Имаат позитивна аура околу себе, пленат, озарени очи, широка насмевка, прават шала на своја сметка, знаат да се дружат, да примаат и даваат многу топлина и пријатни моменти:)

Се мислев од кој аспект да ја доловам темата и сватив дека со самото применување на сериозен пристап кон тема што носи наслов ,, Смисла за хумор,, дека воопшто немам ете тоа: смисла за хумор. :)

Мислам дека дел од ,,вината,, ја носи хороскопскиот знак. Тешко дека можеш да насмееш јарец со некоја незрела шега или виц. Вицот треба да биде ептем добар и оригинален за да ме насмее. Од друга страна пак не сум ни голем вљубеник во сарказмот, а црниот хумор ми е невкусен.

Проценувањето дали некој има смисла за хумор можи во голема мера да зависи и од нашето рсположение и од тоа колку често практикуваме добра забава.

Колку од вас стануваат досадно сериозни во кругот кој значи обврски, обврски и само обврски... Дали кога имаме еден куп на проблеми можат да не насмеат вицовите и досетките на оние кои се помлади и побезгрижни и имат повесела перцепција за светот околу нив?

леле немам зборови може да ја зезнам темава па да испаднам ...
немам појма за зелени тресење прв сум али не бирам ни место ни време,иако некогаш ја оплескувам работата.може и до тепачка да дојде:smir: се зезам не сум до толку

леле немам зборови може да ја зезнам темава па да испаднам ...
немам појма за зелени тресење прв сум али не бирам ни место ни време,иако некогаш ја оплескувам работата.може и до тепачка да дојде:smir: се зезам не сум до толку
и јас нон стоп тресам зелени во секоја можна прилика...доста често и на моја сметка
нашколо поради тоа доста често ме бркет од час...:kesa:(али уште 2 месеци и готово со школо:baeh:)
а иначе...преферирам луѓе со смисла за хумор во моја близина, позитивни и насмеани...посебно кога ќе се најдеме на иста фрекфенција...:vozbud:

smislata za humor ja smetam kako sposobnost na eden covek duri i koga ti e tesko i ne mozis da disis ednostavno ne ti bil denot sekogas toj covek koj sto ja poseduva ovaa sposbnost ke te nasmee i nema da ti dozvoli da se custvuvas mizerno.........mozebi najprvo mislis deka e neseriozno taka da napravis no namesto da gledas nekoj deprimiran togas kazi mu sega podari mu nasmevka istropaj glupost i zaedno smeete se........:)
jas sekos tresam zeleni i kef mi e...........:smir:

Вистинска "интелигентна" смисла за хумор ретко кој поседува.

Едно е да знаеш да многу вицеви а сосем друго е да знаеш малку ама да знаеш убаво да ги кажеш. Смисла за хумор според мене имаат само тие што покрај тоа што можат да насмеат околина, можат да прифата шега на своја сметка. А тие квази фраери што се лутат кога некој се смее на нивна сметка ги сметам за исфрустрирани луѓе.

А тие квази фраери што се лутат кога некој се смее на нивна сметка ги сметам за исфрустрирани луѓе.
Сосема се согласувам, само да те дополнам. Што е најтрагично, овие луѓе секоја шега на нивна сметка ја сметаат за толку невкусна, што дури може и шамар да ти влепат и на ѕид да те залепат.

Од такви заебанти увек сум се ежела. Или прај се паљачо до крај, или не плачи ако ти стегнат ремет.

Инаку мене отсекогаш ми кажувале дека имам ептен чудна смисла за хумор. Малку сум ха-це у работи што можат да ме насмеат, не сум по конвенционалните плавушски вицеви.
Веројатно за оние што имаат ист вкус како мојот, имам смисла за хумор.:)

Дефиниција не би можела да дадам. Смислата за хумор ја сфаќам како дел од карактерот. Или ја имаш, или ја немаш.

За мене многу е важна смислата за хумор.Пошто обожавам кога се смеам.Многу ми е важно луѓето околу мене да ја поседуваат таа особина.Сметам дека секој ја има во себе но зависи до луѓето околу него.За некој некоја работа може да е смешна а за мене не.Мада јас често се смеам.Не значи дека ако знаеш да направиш шала на туѓа сметка дека имаш смисла за хумор треба да знаеш да ја направиш и сам за себе.Но се во право време.За мене често луѓето викаат дека имам многу откачена смисла за хумор и сите се смеат.Знам да бидам и сериозна.А најчесто и практикувам.

Сосема се согласувам, само да те дополнам. Што е најтрагично, овие луѓе секоја шега на нивна сметка ја сметаат за толку невкусна, што дури може и шамар да ти влепат и на ѕид да те залепат.

Од такви заебанти увек сум се ежела. Или прај се паљачо до крај, или не плачи ако ти стегнат ремет.

Инаку мене отсекогаш ми кажувале дека имам ептен чудна смисла за хумор. Малку сум ха-це у работи што можат да ме насмеат, не сум по конвенционалните плавушски вицеви.
Веројатно за оние што имаат ист вкус како мојот, имам смисла за хумор.:)

Дефиниција не би можела да дадам. Смислата за хумор ја сфаќам како дел од карактерот. Или ја имаш, или ја немаш.
За ова болдираното еден другар со кој се дружам од дете, ни се скара на мене и на уште тројца зошто сме го зафркавале, а не дека го зафркававме нешто посебно, и други патови сме се зезале али ај батали го.
Иначе за смисла на хумор не го бива секој, и тоа не се учи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom