Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема кој да ги потикне неопределените да излезат на гласање, ќе има кампања со партиски војници и голем број кои ќе апстенираат.

Кај албанците и по ДУИ, ДУИ, освен ако нема некоја коалиција асална.

Во врска со Франција, иако не ги поднесувам, за Албанија во право е човекот ... а штета за Македонија која заслужи наградување.
Со што заслуживме реално? Името не е реформа? Бутаат во администрација како луди, крадат, не работат.

Бај д веј Твитер неам и една личност само читам од време на време - Арсим Зеколи.

Нејсе, Не ја сваќам поентата на масата луѓе која е незадоволна од ситуацијата во својата држава ама е доволно незаинтересирана да не излезе на избори и да апстинира за да си го каже својот глас.
Temata e 'Slucuvanja vo Makedonija' kade se komentiraat tekovnite nastani.
Nema da izlezam na glasanje bidejki dosega ne gledam nekoja partija koja vetuva raskinuvanje na prespanski i bugarski dogovori.
Kapak na toa deka sum protivnik na demokratija od ovoj lik.
Za ztavot deka gi zabolelo sho kazale na soc mrezi, ne se soglasuvam. Twitter e najefikasna alatka nakomunjarata. Ne e ni cudno sho na time.mk imas sekcija so twitovi, pola twitter se vraboti u vlada. A da ne praime muabet samo kolku botovi sega ke dojdat na kajgana za izbori. Moze i Let3 pak ke se vrati da lobira za negovite gospodari.
Ne gi interesiraat mislenja, ama gi interesira socijalno inzenerstvo na javno mislenje.
Site tie mislenja koi gi navede za vmro i sds se produkt na tekovnoto socijalno inzenerstvo blagodarenie na socijalni mrezi.

Последно уредено:
Temata e 'Slucuvanja vo Makedonija' kade se komentiraat tekovnite nastani.
Nema da izlezam na glasanje bidejki dosega ne gledam nekoja partija koja vetuva raskinuvanje na prespanski i bugarski dogovori.
Kapak na toa deka sum protivnik na demokratija od ovoj lik.
Јас па не ја сваќам поентата да се излезе на избори.

Еден од луѓето кој никогаш не се извалка

да имаше опција двапати ќе ти стаев -ми се допаѓа. Не само што не се извалка туку си остана на линија од почеток до крај на активност. Пречесто и реален. Некои од нас не знаејќи цитираат водилки и пароли кои тој ги користеше во политикувањето -Македонија како пристојно место за живеење и Народот си добива власт каква што заслужува. Не случајно Торте има изјавено дека Македонија никогаш не го заслужувала Ѓорѓи Марјановиќ

Нема кој да ги потикне неопределените да излезат на гласање, ќе има кампања со партиски војници и голем број кои ќе апстенираат.

Кај албанците и по ДУИ, ДУИ, освен ако нема некоја коалиција асална.

Во врска со Франција, иако не ги поднесувам, за Албанија во право е човекот ... а штета за Македонија која заслужи наградување.
Со што Македонија заслужила наградување? Со тоа што продаде (предаде) име, идентитет, јазик, историја?
Ако гледаме реално ниту во следните 10 години не треба да добиеме датум. Образованието е нула, здравството е нула, судството е далеку под нулата, криминал и рекетирање од највисоките државни функционери, наместени тендери, политички прогон...

Нејсе, Не ја сваќам поентата на масата луѓе која е незадоволна од ситуацијата во својата држава ама е доволно незаинтересирана да не излезе на избори и да апстинира за да си го каже својот глас.
Знаете ВМРО, СДСМ и остала багра ги заболе курот што вие ќе кажете на Кајгана, Facebook, Twitter, кафана, улица, протест, графит... и остали рекла казала места за пропагирање.
Едино место каде што се валидира вашиот став е со заокружување на гласачко ливче.
Ако излезам на избори како да го искажам својот глас? Едните крадат, другите крадат и рекетираат... Се појавува трета опција од хулигани која има единствена цел да се докопа до јагмата, не да смени нешто... Па за кого да гласам? Само да си го губам денот и да плаќам превоз? Не, благодарам!

Moze i Let3 pak ke se vrati da lobira za negovite gospodari.

Господ здравје нека му даде на Макрон ако ова се случи. Ќе вреди и недобивање датум и променето име само да ни се врати функционеро

Со пописот шу прајме?
Кај сте кинисале на избори без да знаеме колку народ остана и од кои нацоионалности.

Јас па не ја сваќам поентата да се излезе на избори.
Generalno stavot okolu politickata situacija go imam iskazano uste vo sega dalecnata 2016 mislam i vo sto lajna se zaglibivme, posledicite od toa dodeka ajde tuka banjatite, progresivcite i ucenite go slavea padot na rezimot ( da ti pukni dusata koj se i den denes se smeta za pameten i pokraj se) i za zal voopsto nemav pogreseno so analizite, naprotiv duri i malce blag bev. No pobogu popravime ako gresam koja e poentata da ne izleguvas na glasanje na nesto za sto nema cenzus. Sto ke promenis ti ili bilo koj so toa. Da ima cenzus ok, no za ova sto? Kao nesto ke pratite poraka da si go stavat prstot na glava. Epten ke gi nasekirate, oko nema da sklopat. Vo sekoj slucaj sekoj so svoj um, sekako se vide naseto kolku ni seci.

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
А што ќе промениш со гласање?
Што променија Србите што го бутнале Слобо,што промениле Хрватите што ги менуваат владите,што променивме ние што сме го изгласале Грујо после Бранко па Заев после Грујо?

Се освен протести е безначајно.Ако при првата помисла на Грујо да направи нешто што предизвикало гнев кај народот како на пример Хашлите случаи испаднел народ пред собрание немало да се донесе тој закон или пак при првото излегување на Заев во јавноста со став дека сака да го смени името се појавеше народ пред собрание немаше ни тоа да се случи.Гласањето во државите на Балканот е смешно однапред се знае кој ќе победи/направи влада.Со самото тоа што гласате станувате дел од играта.Се додека не се стекне тој менталитет на протести никогаш нема да се смени ништо.
Абе јасно е дека Мицко не е некој шо влева доверба дека нешто ќе се смени.Ама и кај мене има двоумење ево да се бојкотираат избори дали тоа нема да значи продолжеток на оваа антимакедонска-врховистичкобалистичка влада?Мислам алтернатива немаме никаква,ЕУ ќе влезиме ама можда за едно 100 години,а можда ни тогаш и сега?:toe:

Знам. И уште стотици илјади такви би ви поклониле. 99% од нив имаат полошо мислење за татковината ви од мене. :D
Може би. А може би не. Не сум сборувал со сите. Jас имам полошо мислење за татковината ми од тебе, и што?

Еден од луѓето кој никогаш не се извалка

Како да не бе.Колонистов лобираше за промена на името.

Може би. А може би не. Не сум сборувал со сите. Jас имам полошо мислење за татковината ми од тебе, и што?
Ништо. Само не можам да разберам зошто толку труд вложувате тоа ваше лошо мислење за Бугарија да го направите универзална вистина.

Мицко е нула не е за лидер ниту на некоја од помалите партии не пак на ВМРО ама тоа е сите знаеме како на најмрлваиот конгрес стана претседател.Проблем се и неспособните околу него крајно антипатичниот Николовски лежерниот и неспособен Јанушев вечните пратеници и криминалните структури во бизнисот со хидроцентралите.Од друга страна го имаш Заев најголемиот предавник во Македонската историја и цел куп неспособни градоначалници и директори.Но факт е дека запад уште е на негова страна и дека пак ќе собере дел од Албанските гласови.Ако остане ваква ситуацијата тогаш мислам дека ќе има можеби и рекордна неизлезеност на избори во Македонија а во таква ситуација Заев ќе добие тесно.Ако се случи поголема излезеност тогаш сите тие ќе гласаат за ВМРО не заради Мицко и компанија тукуз аради реваншизам кон Заев и Сдсм.Нешто што му се случи на ВМРО на локалните во 2017 кога сиот гнев од годините наназад се излеа баш на тие избори кога ВМРО веќе беше опозиција.Удел ќе имаат и пратеницките листи секако ако Мицко оди со другарчињата околу него на листите тогаш ќе дожие сигурен пораз.Ако се форсираат пак ликови како Димитар од Берово (бизнис партнери) тогаш Заев ќе ги тепа уште на полувреме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom