Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
На страна фактот што од старт реков дека документи на Бугарски не се бројат затоа што Македонците ги сметаат за Бугари, а и фејлот со муслиманите од Дебар кои "зборуваат Бугарски" но не сакаат да се бројат како Бугари (затоа што ем зборувале Македонски, ем биле Македонци), според документов излегува дека имало 11.000 Бугари во Албанија... Каде се сега? Ако стварно биле толку немало да исчезнат, туку ќе ги имаше и сега во официјални цензуси. Поздрав.
Документот не е бугарски, туку албански од нивната полиција.Текстот на бугарски јазик е превод на страницата на албански јазик, документот е оригинален и врз основа на слични, албанската држава призна бугарско малцинство таму. (на днешниот ден пред две години ) Ако албанската држава го признавала македонското население таму пред Втората светска војна, треба да го има истиот документ, но наместо Бугари, треба да пишува Македонци.Поздрав

Поробен народ, без подршка од ниедна странска велесила, кого 3 од 4 соседи-сателити на тогаш најмоќните држави пробувале да го асимилираат со милум или силум со цел да докажат некое си свое право да си ги прошират државите на ова парче земја. Доволен ми е здрав разум да знам какви "б'лгари" биле луѓето у тие пописи.

72469631_10219117245015342_3988667408318464000_n.jpg

Автоматски споено мислење:

72468728_10219117255695609_2589568222369939456_n.jpg
Хартија трпи се...лага на хартија се вика пишана лага.

Романтизам и фалсификати им се слабост на соседиве

Меѓувреме "најгорливото" прашање кое треба да го реши Македонија, кога на нероден Петко или ѓаволчињата си немале друга работа

Патем, со ваков однос на европската унија и такви лајна од членки кон една суверена држава во случајов Македонија, скептицизам за зачленување може само да се зголеми.

Последно уредено:
Романтизам и фалсификати им се слабост на соседиве

Меѓувреме "најгорливото" прашање кое треба да го реши Македонија, кога на нероден Петко или ѓаволчињата си немале друга работа

Патем, со ваков однос на европската унија и такви лајна од членки кон една суверена држава во случајов Македонија, скептицизам за зачленување може само да се зголеми.
Јас мислам дека нема да имаме никакво фајде од ЕУ најверојатно и штета ако влеземе. Мислам дека сами на себе ќе се смееме и ќе си кажуваме вицеви на своја сметка.
Незнам кај им е паметот на еурофилите.

Јас мислам дека нема да имаме никакво фајде од ЕУ најверојатно и штета ако влеземе. Мислам дека сами на себе ќе се смееме и ќе си кажуваме вицеви на своја сметка.
Незнам кај им е паметот на еурофилите.

Еурофилите се процентуално малцинство во Севердонија, така да анкетите кои покажуваат дека дури цца 70% од населението во Севердонија сакало влез во ЕУ и во НАТО се обична лага.

Најдобриот доказ за тоа е минатогодишниот референдум, на кој видовме колку Македонците го сакаат тоа приклучување.

Разбира се, власта во секој момент може да си нарача анкета во која најмалку 102,5% Севердонци ја скааат евроатлантската интеграција.

Она што е најтрагикомично тоа е фаткот дека никој од власта не излегол пред народот, за да му објасни (на народот) што навистина не‘ чека во 4-от Рахј.

Еурофилите се процентуално малцинство во Севердонија, така да анкетите кои покажуваат дека дури цца 70% од населението во Севердонија сакало влез во ЕУ и во НАТО е обична лага.

Најдобриот доказ за тоа е минатогодишниот референдум, на кој видовме колку Македонците го сакаат тоа приклучување.

Разбира се, власта во секој момент може да си нарача анкета во која најмалку 102,5% Севердонци ја скааат евроатлантската интеграција.

Она што е најтрагикомично тоа е фаткот дека никој од власта не излегол пред народот, за да му објасни (на народот) што навистина не‘ чека во 4-от Рахј.
Јас барам профактура колку јас пари ќе добијам и какви бенефити од ЕУ. На хартија и тоа во УСД или ЦХФ.

Јас барам профактура колку јас пари ќе добијам и какви бенефити од ЕУ. На хартија по можност во УСД или ЦХФ.

„Ќе имаш! А како тоа ќе го направиме? Гласајте за нашата партија!„

Скеч од К-15.

Не би да ве прекинвам во омилените теми, само една кратка вест, за оние што имаат интерес другите нека глумат и понатаму...

ЦРПКИТЕ БЕЗ МИНАТО И БЕЗ ИДЕНТИТЕТ ,,СЛАВАТ,, ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!?
Мирка ВЕЛИНОВСКА
...

Кој северџански ајван ќе додели награда 11 Октомври на кој нормален спастрен човек со достоинство и интегритет? Нема такво нешто. Оној што наградува државјанин од друга држава со туѓа награда е обичен крадец. Оној што прима туѓа награда од рацете на гангстер, не е жител на Република Македонија ами диво вселена мивка без дозвола за престој.
...
Па тие лично, од прва рака на полчасовна средба го слушаа Бајден како им се дере ем заканува дека ако не го прифатат предлогот на Обама за промена на името во ,,северна македонија,, Груевски ќе биде сменет, политички уништен и дека ако продолжи да се инаети ќе биде ликвидиран и тој и семејството му. И Груевски и сите присутни (М. Протуѓер) на состанокот во кабинетот на ,,демократот,, Бајден ми кажаа како се чувствувале по овој ,,дијалог,,. Еден од нив си го заборавил телефонот, друг по излегувањето повраќал, трет не можел да се соземе оти му снемало воздух.
...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom