- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.809
- Поени од реакции
- 5.082
Љетим Љетим Аероплани Фљутуримhttps://www.magazin.mk/видео-на-македонски-жителите-на-арачи/
Е ова е вест..300 пилоти, еј...од Арачиново...
Па мислам дека на цел Балкан нема толку...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Љетим Љетим Аероплани Фљутуримhttps://www.magazin.mk/видео-на-македонски-жителите-на-арачи/
не мислиш дека ваквата вест е за нова рубрика (пдф),https://www.magazin.mk/видео-на-македонски-жителите-на-арачи/
Се работи за предизборни ветувања, така да не е комично туку трагикомичносепак, ако овде се пласираат вести од овој тип комична страна на секидневието нема да добијат адекватен третман..
покрај смешната страна не гледам други корисни придобивки, ама може токму тоа е намерата!
Треба да имаш средно или најверојатно основно образование за во државно толку плата да имаш. Во споредба со други институции 12560 ми изгледа како многу малку, најверојатно и за тоа се буни. Сега ваљда нема друго и/или немора да работи во УХМР па му се исплати и тоа или може се надева на прераспределување и унапредување или може му е битно дека му е сигурно работнот место или од помодарство сака во државно или комбинација.
Во приватен сектор напишав. Ретки се во приватен под 15 000 може 1%.Има, сеа другар се испотепа преку партија да го вработат, у УХМР значи државно и Скопје зима 12.560 ден плата. На сите ја кажува платата и хејта![]()
И ја коа викам да се ценат луѓево себеси, и времето и здравјето некој тука ми реплицирал не биди себичен... али Ок. Онде низ светон се организираат сите за минимална саатница над 12 долари да им биде. Тука ако се побуниш крив ќе те направат
Зборуваш за Скопје?Во приватен сектор напишав. Ретки се во приватен под 15 000 може 1%.
Не е законски проблем да се воведе и 60000ден минимална плата ама што ќе значи тоа во пракса е друго.Со средно е батката, се тепаше за државно и ете му. Али сепак се надоврзав на тоа дека немало више за минималец плати у држава. И те како има.
И затоа е битно да нормална држава што се удара у грудима нашима дека ќе стануеле европска држава, да ако се грижи за народот, а и плус платата како основен фактор да се живо и диво се спрема за метла од тука, да стави една висока граница на минимална плата за колку-толку да се има достоен живот
Еве неколку предизборни ветувања:Се работи за предизборни ветувања, така да не е комично туку трагикомично![]()
Требало да му кажеш дека за штабски куртон како него, многу се и тие пари. Пак нека дудла во партија.Има, сеа другар се испотепа преку партија да го вработат, у УХМР значи државно и Скопје зима 12.560 ден плата. На сите ја кажува платата и хејта![]()
И ја коа викам да се ценат луѓево себеси, и времето и здравјето некој тука ми реплицирал не биди себичен... али Ок. Онде низ светон се организираат сите за минимална саатница над 12 долари да им биде. Тука ако се побуниш крив ќе те направат
Му даваш на некој од Муртино 4.000.000.000 евра годишно или за 4 години 16.000.000.000 евра и има 200.000 вработени под него и му викаш глеј работи нешто па ќе одлучуваме за 4 години дали ќе го задржиш работното место. А кој одлучува секој кој има 18 години и државјанство. Нешто ко избор за песна за евровизија само со многу повеќе пари. Мене ова не ме чуди...Требало да му кажеш дека за штабски куртон како него, многу се и тие пари. Пак нека дудла во партија.
Скопје, Охрид, Битола за др градови незз.Зборуваш за Скопје?