Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Spored megjunarodnite zakoni i normi koga Albanec ubiva i siluva kauri toa e borba za sloboda ili izraz na vekovna porobenost i nepravda spored human rights. Koga istoto ke go stori Makedonec vrz pripadnici na zashtitenite "beli mechki" piskotnici se slushaat od Vashington, Hag i Brisel genocid, human rights krshenje i razni slichni serotini.
Ќе се зачудев да беше постов барем 5% кохерентен со тоа што го збориме.

Сакаш да ми кажаеш дека е скроз исто некој УЧК кога ќе влезе дома кај тебе да те пука тебе и твоето семејство и кога ќе пука по полиција на пункт или сеедно обратен случај, кога некој полицаец ќе пука по УЧК по брдана и кога ќе влезе у стан кај рандом Албанец да пука у него и негово семејство?

Исто легитмини цели се све тоа за тебе?
Кој тупаџија си бе пооо!Абе шо мешаш баби со жаби кој спомна фамилии влегување по куќи.Абе секој разговор ќе го направиш каша попара само да докажиш некоја поента.Значи ево сега да помини некој конвој од полиција или војска по твојата улица,дали според тебе се легитимна цел или не?И не мешај цивили во целава ситуација.Понекогаш имам чуство дека си некој тинејџер полн со пубертетски бубуљици.

Инаку Петре ги презентирал новите електрични скутери за кои и Град Скопје дава до 50% субвенции (што е прилично добар дил). Станува збор за различни електрични уреди од веќе распространетите тротинети кои ги гледаме низ скопските улици :
Ќе се утепа, вака не знам од кога не сум се смеел

Кој тупаџија си бе пооо!Абе шо мешаш баби со жаби кој спомна фамилии влегување по куќи.Абе секој разговор ќе го направиш каша попара само да докажиш некоја поента.Значи ево сега да помини некој конвој од полиција или војска по твојата улица,дали според тебе се легитимна цел или не?И не мешај цивили во целава ситуација.
Помеѓу кој беше војната?
Помеѓу воено-полициските сили на Македонија и албанските герилци.
Во таа поставеност, во тој сетап на конфликтот, кои се легитмини цели?
Лекарон што работи у градска?
Пекарот у Жито Лукс?
Контејнерон на улица?
Мечкана на Бистра?

Како и да е, воопшто не битно тоа прашање. Глупо е, зашто е јасно ко ден. Не знам која му е поентата на Стојанче. Веројатно нешто дефокусира морони, ко некои тука.
Работата е во елементите на воени злосторства при настаните на Карпалак и Вејце, за кои никој не одговара, а не зошто полицијата била мета и дали требало да биде мета. Таа била мета цела 2001-ва, на многу повеќе места, дури и дома кога си идеа ги напаѓаа.

Понекогаш имам чуство дека си некој тинејџер полн со пубертетски бубуљици.
Јас пак, секогаш имам чувство дека си приглуп ко колегиве твои што лепат глупости катадневно на темава, али не ми е нешто битно тоа. Еден си у морето.

мене дали би ми биле легитимна цел.... со кој ја зборам овде

Последно уредено:
puno,

колку „домови„ постојат? Еден, два, сто, многу?...
И од кога туѓиот дом е исто што и свој дом?...
Друга ми беше поентата.
Како требаше да се чувствуваат тие, ако не како во свој дом?

Друга ми беше поентата.
до утре ќе се глупирате, се додека точно не го дефинирате лабавиот израз се осеќа како дома

Друга ми беше поентата.
Па ваљда како и сите Албанци,обесправени,граѓани од втор ред.Нели?

Добре бе оваа Северна навистина да ви донесеше нешто подобро(на финаниско поле нека е само оти знам дека македончето националното не го интересира) немаше толку да ја славите и спомнувате секој пат кога ќе ви се создаде шанса.

Добре бе оваа Северна навистина да ви донесеше нешто подобро(на финаниско поле нека е само оти знам дека македончето националното не го интересира) немаше толку да ја славите и спомнувате секој пат кога ќе ви се создаде шанса.
Ke im donese kur obesen okolu vrat.

Во 03:25 таман појдов на железничка, одма до железничката кафичот надвор имаше тепачка со палки и башка со пиштол имаше пукање. Се слушаше како пиштеа од болка, дали умре некој, не знам, ама најсмешно нешто во оваа ситуација е шо се одвиваше најнормално, како ништо да не се случуваше. А штрумфојте отпосле дојдоја од ко пријави некој, башка и амбулантно возило. А можиш да ги начекаш на секој чош навечер за казна да ти лупнат, а за вакви работи само од ко че се случат одат на настанот.

Spored megjunarodnite zakoni i normi koga Albanec ubiva i siluva kauri toa e borba za sloboda ili izraz na vekovna porobenost i nepravda spored human rights. Koga istoto ke go stori Makedonec vrz pripadnici na zashtitenite "beli mechki" piskotnici se slushaat od Vashington, Hag i Brisel genocid, human rights krshenje i razni slichni serotini.
Точно , кога Македонец каже дека само мртов качак е добар качак, за Вашингтон,Хаг и Брислел тоа е говор на омраза , а за Македонците вековно искуство.

Еве моментално е хаос у Визбегово.Го прават патот за Приштина да може десперадосите што пљачкаат по Скопје побрзо да избегаат во пријателско Косово.У меѓувреме нема кола без бајлаци на гумите од дупките т.е. кратерите во самиот центар на градот.Ехее ова е само почеток,колку само придобивки не чекаат од владата на Заев,само ке почекаме да им се раздолжат на шконоите прво

Posle krunisuvanjeto na mancuriskiot klovn pederovski na skiptarski jazik e veke definitivno i kristalno jasno deka oficijalno makedonija veke ja nema i deka makedonceto e pod skiptarska okupacija.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom