Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Аха, така мислеа шарените амеби дека нема да има промена на името оти се потребни 81 гласови ,а сега за промена на уставот што мислиш ?? А за бадинтер да не зборувам

Sent from my iPad using Tapatalk
Зошто за СЈО не соберат 80 пратеници, ако е така едноставно?

Гласав за Река во македонска општина(Кочани). Човекот имаше дури 150 гласови а дефинитивно нема толку Албанци овде. Тотално сум разочаран од сдсм иако цел живот сум "за нив" поради моите дома. Река ми изгледаше тотално кул човек и да бевме нормална држава он би победил. Мајка ми се мислеше до последен момент дали воопшто да гласа и на крајот вика "епа ќе гласам пак за сдсм, сега после 30 години ли ќе менам. :) ". Мислам дека заради такви гласачи сме тука дека сме.
У втор круг планирам к*р да и нацртам на тоа листот.:D

По толку години од 1991 па навака сдс прави огромна штета за интересите на Македонија и вие и вашите пак гласавте за сдс хунта е тоа за гинис како роботизирана фамилија значи нешто не е во ред кај вас или јадевте само ГМО храна

СЈО е друга работа ,а ИМЕТО и промена на уставот е друго мешаш баби жаби

Кој збори за името? За носење на нов закон за СЈО им требаат 80 пратеници. За да се гласа претседател во Собрание, исто би им требале 80 пратеници. Ако ги имаат, ќе го направат и едното и другото.
Де бре со тоа портал слободна европа му веруваш тие се соросоиден портал

https://kurir.mk/makedonija/vesti/janushev-sluchuvanjata-vo-ivz-se-skandalozni-i-nedozvolivi/

Задоволен?

Кој збори за името? За носење на нов закон за СЈО им требаат 80 пратеници. За да се гласа претседател во Собрание, исто би им требале 80 пратеници. Ако ги имаат, ќе го направат и едното и другото.

https://kurir.mk/makedonija/vesti/janushev-sluchuvanjata-vo-ivz-se-skandalozni-i-nedozvolivi/

Задоволен?

НЕ сум задоволен штетници се тие

Чекај, штетници се Курир, и уште не веруваш дека изјавата постои? Или изјавата не е на место?

Во ред е изјават на место е туку мислам на тие 80 и за СЈО

Ова Бугариве се неверојатен народ. А поддржат некого, толку е од него...
Никој специално не подд'ржам. Все ми е таја кој ште спечели. Просто отв'н се вижда как изборите ви са п'лна пародија с предизвестен крај

Излегува Груби да јаде гомна за пресудата од 19 години за убијците на Саздо, прави драми како секогаш они се угнетувани само ради тоа што не се Македонци. Станува пратеник на вмро за реплика и вика ЗАРЕМ СЕГА УВИДОВТЕ ДЕКА ПРАВДАТА Е СЕЛЕКТИВНА, така е во времето на сдс. Не ми се веруваше каква идиотска реплика дадоа, место да му го спопикаат на Груби со аргументи и да го отераат во курац.
Патриотското вемеро го заболе курот за случајот, за да добијат политички поени и помилување би потпишале.

Излегува Груби да јаде гомна за пресудата од 19 години за убијците на Саздо, прави драми како секогаш они се угнетувани само ради тоа што не се Македонци. Станува пратеник на вмро за реплика и вика ЗАРЕМ СЕГА УВИДОВТЕ ДЕКА ПРАВДАТА Е СЕЛЕКТИВНА, така е во времето на сдс. Не ми се веруваше каква идиотска реплика дадоа, место да му го спопикаат на Груби со аргументи и да го отераат во курац.
Патриотското вемеро го заболе курот за случајот, за да добијат политички поени и помилување би потпишале.
Па Саздо беше член на УМС ама не гледам дека копилињата некогаш го спомнаа или направија нешто како партија да помогнат.Сите очекуваа оваа влада да ги пушти убијците(иако лично не верувам дека ќе останат 19 години во затвор) она им дада максимална казна според законот.ДПМНЕ не е ВМРО туку збирштина на клошари кои родената мајка и жена би ја дале кај Груби и Али само за да се вратат на власт ама пак прост народ се палат и мислат дека ако гласаат за нив Северна ќе се избришела.Нешто слично како пред 3 години коа сите беа против Грујо како демек веруваа дека Заев(ееј Заев) ќе донесел иднина за подобра иднина за Македонија.

ПС:Кој е пратеникот кој го кажал ова?

Сакаш да кажеш за Стево да гласаме?

Сакаш да кажеш за Стево да гласаме?
Еве типичен пример на бот.Ако кажеш нешто против некој веднаш си етикетиран дека си од другите.Гласај за кој сакаш исти кур е и онака работното место од 300е ви е најбитно.[DOUBLEPOST=1556177966][/DOUBLEPOST]
Не сум знаел за Врховниот Суд, иако барав информации за случајот пред неколку дена. Додуша, не ги разбирам текстовиве на албански јазик, но, штом си запознат.. ОК.
Мислам дека треба казна од околу 10 г. Мислам дека 19 е премногу бидејќи мислам дека не е убиство со умисла, туку дека работата испаднала како што не се очекувало, со смрт.
Мислам дека драконските казни треба да се за убиства со намера, со умисла, каде што има ѕверства, мачења, киднапирања, итн... Секако дека треба да се санкционираат и вакви случаи. Мислам дека и на овие ќе им се намали казната, но да не испадне на крај симболично издржување.
Па да примаш закани повеќе од 1 месец не знам дали може да не се рачуна како убиство со умисла.

Еве типичен пример на бот.Ако кажеш нешто против некој веднаш си етикетиран дека си од другите.Гласај за кој сакаш исти кур е и онака работното место од 300е ви е најбитно.
Каква работа од 300 евра, ако дојде ВМРО на власт испод 200000 е не сакам да сум доле за 4 год. владеење. Ама тоа е небитно, мора прво да си ја спасиме државата. Овој типов ги штити СДСМ и тоа е очигледно, незнам што се уструќа како да ти е брат.

Каква работа од 300 евра, ако дојде ВМРО на власт испод 200000 е не сакам да сум доле за 4 год. владеење. Ама тоа е небитно, мора прво да си ја спасиме државата. Овој типов ги штити СДСМ и тоа е очигледно, незнам што се уструќа како да ти е брат.
Ок де еве он нека ги штити СДС а што прават големите патриотишта од ВМРО?
Го подржуваат Артан Груби и викаат дека 19 години затвор е многу за убијците на Саздо.
И сонувај дека ќе си ја спасиш државата со бабата која е тешка комуњара и соросоид.Се ќе продолжи по старо со тоа што сеуште ги подржувате и двете партии со гласање само им помагате да не распродадат(ако има уште нешто шо остана).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom