Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
На тебе до данок ти дошло само изгледа...

Луѓе работа немаат во своите бизниси во државава, ниедна институција не функционира, се е корумпирано, а ти за данок ми збориш.

За тоа ти од инает за Стево ќе гласаш така?
Само токмак у тиква за такви како тебе...

На ова мислев
https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/stevo-taka-e[DOUBLEPOST=1554719103][/DOUBLEPOST]Иначе името го сменија последниве две год.....не бладај.

Слични лоши работи направија и дпне. Така да исто ти е. Овие го смениле името, а другиве сменија други работи...[DOUBLEPOST=1554719409][/DOUBLEPOST]
За тоа ти од инает за Стево ќе гласаш така?
Само токмак у тиква за такви како тебе...

Јас бојкотирам. Сум кажал и порано во темава ако си ме читал, дека одам на бојкот на сите политички циркузи.

А ти и СтефанРефус бидете си овци, нека ве манипулираат и стрижаат.[DOUBLEPOST=1554719457][/DOUBLEPOST]
Слични лоши работи направија и дпне. Така да исто ти е. Овие го смениле името, а другиве сменија други работи...[DOUBLEPOST=1554719409][/DOUBLEPOST]

Јас бојкотирам. Сум кажал и порано во темава ако си ме читал, дека одам на бојкот на сите политички циркузи.

А ти и СтефанРефус бидете си овци, нека ве манипулираат и стрижаат.

И сум десно ориентиран, но кај нас нема таква политичка партија, а нема ни да има.

Слични лоши работи направија и дпне. Така да исто ти е. Овие го смениле името, а другиве сменија други работи...
Na primer?
Me interesira koja promena doaga blisku do promena na ime i ustav na drzava.

А ти и СтефанРефус бидете си овци, нека ве манипулираат и стрижаат.[DOUBLEPOST=1554719457][/DOUBLEPOST]

И сум десно ориентиран, но кај нас нема таква политичка партија, а нема ни да има.
Абе глуп!
Ние сме веќе изманипулирани, работата е што може да се спаси ако може, ако не со бојкот пак ќе си остане по старо. Со мочка ли сте правени ццццццц
Слични работи :facepalm:................ не бе, има некоја болест меѓу луѓево.

Na primer?
Me interesira koja promena doaga blisku do promena na ime i ustav na drzava.

Нападот во Куманово, Смилковско езеро е исцениран од дпне-овци, поделба на Македонија на албанска и Македонска страна, ги дадоа истите права на Албанците како и на Македонците и тн...да не ти набројувам уште еден куп лоши работи што ги направија...

Од тие што се десничари а бојкотираат СДСМ ќе тепа. (y)

Абе глуп!
Ние сме веќе изманипулирани, работата е што може да се спаси ако може, ако не со бојкот пак ќе си остане по старо. Со мочка ли сте правени ццццццц

Море глуп!
Ти си изманипулираниот, како и што си признаваш. Зависиш од твојата политичка партија, го живееш животот за партијата да ти даде нешто ако ја гласаш.

Додека јас нема да излегувам на било кое гласање во иднина, бидејќи не сакам да манипулираат со мене и не сакам да сум потрчко на некоја партија и да им лижам гз.

Нека биде Албанец претседател, да видите како е, да се освестите од таа ваша бајка што ја живеете. Да осетите на своја кожа што сте направиле. Што ги избркавте младите во државата, да, вие индиректно ги избркавте младите од овде![DOUBLEPOST=1554719871][/DOUBLEPOST]
Од тие што се десничари а бојкотираат СДСМ ќе тепа. (y)

Да, десничар сум. Ги подржувам десничарските партии во светот, како таа на Италија, Русија, Унгарија, Бразил, но не подржувам ништо во Македонија и ќе остане така засекогаш.

За главнава вест на сите опозициски портали, Антоњо бришел North во Стразбург.
Патриоти на дугме !!!

57000773_1260656244099112_2441359311985704960_n.png

Море глуп!
Ти си изманипулираниот, како и што си признаваш. Зависиш од твојата политичка партија, го живееш животот за партијата да ти даде нешто ако ја гласаш.

Додека јас нема да излегувам на било кое гласање во иднина, бидејќи не сакам да манипулираат со мене и не сакам да сум потрчко на некоја партија и да им лижам гз.

Нека биде Албанец претседател, да видите како е, да се освестите од таа ваша бајка што ја живеете. Да осетите на своја кожа што сте направиле. Што ги избркавте младите во државата, да, вие индиректно ги избркавте младите од овде![DOUBLEPOST=1554719871][/DOUBLEPOST]

Да, десничар сум. Ги подржувам десничарските партии во светот, како таа на Италија, Русија, Унгарија, Бразил, но не подржувам ништо во Македонија и ќе остане така засекогаш.
Јас сум ја согледал ситуацијата значи или СДСМ или ВМРО...ВМРО е подобра опција но само подобра. Мене лично ми смета што се конзервативни на социјален поглед...зошто сум за геј брак и посвојување за економија и национални прашања ми се слагам со ВМРО повеќе од СДСМ.

Нападот во Куманово, Смилковско езеро е исцениран од дпне-овци, поделба на Македонија на албанска и Македонска страна, ги дадоа истите права на Албанците како и на Македонците и тн...да не ти набројувам уште еден куп лоши работи што ги направија...
Za napadot vo kumanovo i smilkovsko se vodis samo po spekulacii, gi tropas bez dokazi i nikoj vo javnosta ne ja znae celata vistina zatoa ne mozes da gi sporeduvas so promena na ime i ustav na drzava.
Albancite i ostanatite malcinstva zasluzuvaat da imaat isti prava kako i mnozinstvoto tuka nema diskusija. Megutoa ako sakash, moze da me potsetish koj go napravi albanskiot zadolzitelen jazik na cela teritorija od debar do delcevo.

Za napadot vo kumanovo i smilkovsko se vodis samo po spekulacii, gi tropas bez dokazi i nikoj vo javnosta ne ja znae celata vistina zatoa ne mozes da gi sporeduvas so promena na ime i ustav na drzava.
Albancite i ostanatite malcinstva zasluzuvaat da imaat isti prava kako i mnozinstvoto tuka nema diskusija. Megutoa ako sakash, moze da me potsetish koj go napravi albanskiot zadolzitelen jazik na cela teritorija od debar do delcevo.

Па зошто не им ги дадат истите права и на Мексиканците во Северна С.А.Д.?
Тие дури и се повеќе од 13%, како што се албанците кај нас.

А за случувањата во Куманово и Смилковско езеро, јавна тајна е, знаат многу луѓе кој се е вмешан таму. Но друга тема е тоа, да не одиме толку далеку.

Море глуп!

Нека биде Албанец претседател, да видите како е, да се освестите од таа ваша бајка што ја живеете. Да осетите на своја кожа што сте направиле. Што ги избркавте младите во државата, да, вие индиректно ги избркавте младите од овде!
Ти си типично македонче со два грама мозок и тие што ги имаш испрани. Што да ми даде партија, ова не е ни партиски на крајот на приказната. Ова е за сочувување на вековен стремеж за сопствена држава у уста да ве е*ам ненормална.

Па зошто не им ги дадат истите права и на Мексиканците во Северна С.А.Д.?
Тие дури и се повеќе од 13%, како што се албанците кај нас.

А за случувањата во Куманово и Смилковско езеро, јавна тајна е, знаат многу луѓе кој се е вмешан таму. Но друга тема е тоа, да не одиме толку далеку.
A mislis deka legalni ziteli na SAD od meksikansko poteklo gi nemaat istite prava kako i belcite? Ima mesta vo kalifornija kade sho ima naznaki i na shpanski. Megutoa toa e odredeni mesta kade ima meksikansko mnozinstvo. Nema na primer takvo nesto vo Siatl ili Chicago. Ko sho SDS napravi da ima i vo Debar i Delcevo.

Da i so ova javnava tajna se glupiras ko penzioner u park. Nema informacii vo javnost kraj.

Kako i da e, taa implikacija e kriminalno delo, ne e promena vo ustav.
Zatoa ke te prasam istrazi i kazi mi, koja promena moze da se sporedi so promena na ime, ustav. Ako nejkes ili te mrzi ke prifatam i toa.

Ти си типично македонче со два грама мозок и тие што ги имаш испрани. Што да ми даде партија, ова не е ни партиски на крајот на приказната. Ова е за сочувување на вековен стремеж за сопствена држава у уста да ве е*ам ненормална.

Добро бе Груевски замина во Унгарија преку Албанија и Црна Гора, а потоа помина договорот во парламент и ти ќе навредуваш луѓе кои несакаат повеќе да слушнат за ДПМНЕ дека немале два грама мозок ?!?

Ти фаќа тебе умот дека Рама креаторот на Тиранската платформа ќе го пушти Груевски да си се шета низ Албанија како му чини на рукот, без договор ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom