Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Bitno site se iznapričaa za Mercedesot na Grujo...kožata...displeite.....voa...noa...
A toa što se vozi Zajko ...Merkel.....Mej....namesto vetenite bolnički kombinja....ne e bitno

Ps.stojam na stavot deka treba da imame vakov Mercedes....i toa ušte 1 ili dva najmalku
Па, нели 10 треба да има Северна? 5 и уште 5 резерва. Ние за еден се испосравме и политички затворски казни се доделија како повеќекратно убиство да е.
Кога паметни ќе тргнат по умот на недоделкан лидер, стануваат и тие такви. И Стево, едно зборувал за името, сега друго нуди... како и лидерот.[DOUBLEPOST=1554117868][/DOUBLEPOST]
Имам мислам пишано тука, блиндираните Мерцедеси купени 90тите за тогашни 300 000 марки од кола уште се возат, со поминати бог знае колку километри, и срамота е да се нема едно асално возило кое ќе го користиш кога ќе ти доаѓаат делегации.
Папата ќе го возат со југото од Стево... Вози Мишко.. За Београд... ко то тамо пева.

Ја имам детален план од баба Илинка, само ми фалат 500 востаници и плус да се смилува саканата, да ме пушти да одам во ајдуци од Ѓурѓовден до Митровден. Ако тоа не го биде, според твојава “бедни глава” доктрина, ќе си туриш наскоро двојазична табла на дуќанот “Tapiceri Petrit”, а нов врв во твојата кариера ќе биде ангарија тапети во џамијата во Опае и Лопате.

Косово, иронично, е пример за коезија. Нема таму горани, Срби или други малцинства да успеале да роварат низ државата. Сосема напротив, има на власт чауш кој до вчера имаше калаш во раце, и кој успева да обезбеди здравствен третман на поширокиот арнаутлак на сметка на славомакедонците.
Знам, кажуеше баба Илинка за Третиот Илинден и за тебе со 500-те востаници шо се спремате да пукате од ФБ. И коа сите слепци у Балканот ќе обезбедат етнички кохезии, сегде ќе има по еден нов чауш да краде и да глуми државник, и никој нема да му ровари у рушветот шо ќе го зима. Јебала те етничка кохезија, да те јебала.

"Oдличен" текст во Нова Македонија (нашиот најреномиран медиум):

Македонија ќе биде растурена по истиот принцип како Југославија!

Почнува со :
"Според Робин де Рајтер, кој ги истражувал влијанието и моќта на тринаесетте семејства што го контролираат светот,..."

и за Македонија во текстот има вкупно една реченица, додека делот за масонските фамилии, Кенеди и тајните банкари зафаќа околу 90%

Апелација ја потврди ослободителната пресуда за заев, Правна држава је* и га.[DOUBLEPOST=1554124794][/DOUBLEPOST]Шо паламудат овие, па ние кловн за премиер од кога имаме
https://mk.voanews.com/a/ukraine-election/4856631.html

Апелација ја потврди ослободителната пресуда за заев, Правна држава је* и га.[DOUBLEPOST=1554124794][/DOUBLEPOST]Шо паламудат овие, па ние кловн за премиер од кога имаме
Ako osvoi preku 300 000 glasovi....ova znači ne e točno, i treba da mu se izvinime site

https://mk.voanews.com/a/ukraine-election/4856631.html
Значи врска немаш!
Ти знајш шо мастраф чоек треба да си за кловн да бидиш?
Ами овој нашиов, во циркуз најдалеку до чистач на шталата мојт да стигнит.
А за кловно се вели дека е прва виолина на циркузо, па сега ти пули на кое дереџе сне:(

Ako osvoi preku 300 000 glasovi....ova znači ne e točno, i treba da mu se izvinime site
Да на парламентарни, има т*кви (избери на место * помеѓу А или И) кои ќе го гласаат[DOUBLEPOST=1554128147][/DOUBLEPOST]
Значи врска немаш!
Ти знајш шо мастраф чоек треба да си за кловн да бидиш?
Ами овој нашиов, во циркуз најдалеку до чистач на шталата мојт да стигнит.
А за кловно се вели дека е прва виолина на циркузо, па сега ти пули на кое дереџе сне:(

И ти си во право, не можам против факти

Искреноста на Мерко е чиста како капка,и тоа е за почит.Моментот дека они се куроперчат со наши пари,и буквално аздисуват,ни прават golden shower се коси со здравиот разум,но пак од друга страна во овие бранови на лаги каде што сурфа Македонецот,а искреноста ја нема ни за лек,ова навистина делуваше освежувачки.Барем не се криеше како пичка под кошула и отворено се изјасни.За разлика од муртињо каде што го има на 100 видеа како кажува дека нема да менува ни име,ни устав за на крај да го направи тоа.

Апелација ја потврди ослободителната пресуда за заев, Правна држава је* и га.

Никако да ми текне зашто се олку лесно предвидливи „дешавките„ околу црпнатиот...:coffee:... и кој уопште очекуваше поинаква „пресуда„, имјаќи на ум дека веќе 2 пути е аболицисан...

Ова веќе му преоѓа во „стил„ на однесуење...

Знае некој ли име ,која јавна денешна фаца е ликов од сликава?!

56359359_194051414890292_919286411964710912_n.jpg

Национална кохезија да, ама како да се отруе црвот на полтронизам и допуштање да не владеат криминалци?
Ништо помалку не е криминална нашата од косовската врхушка. Принцип је исти, све.......
Два иљачи има за ова: прво, славомакедонците ќе бидат многу политички поефективни откако ќе се сецесионираат од шипоите, бидејќи сега целата политичка енергија е насочена кон детски расправии од кои не иде ништо продуктивно (дали на цигански треба да се пише патоказот, колку шипои треба да тови државната администрација и слични рамковни убаини).

Вториот иљач е мнозински изборен модел во еден круг (фрст паст д пост), и тоа може да биде чаре само по себе. Така ќе се елиминира моќта на централниот чауш, и политичкото влијание ќе се префрли на пратениците. Во етничка држава со 1м славомаќедонци и едно домен парламент не може да нема одговорност, сигурно не како во севрџание.

Влез у НАТО на некоја територија = заборави сецесии и делби на таа територија[DOUBLEPOST=1554135481][/DOUBLEPOST]
Знае некој ли име ,која јавна денешна фаца е ликов од сликава?!

56359359_194051414890292_919286411964710912_n.jpg
Латас или Села

Влез у НАТО на некоја територија = заборави сецесии и делби на таа територија[DOUBLEPOST=1554135481][/DOUBLEPOST]
Латас или Села
Латас љепотан ......
images
[DOUBLEPOST=1554135717][/DOUBLEPOST]
Латас љепотан ......
images
Павловиќ бил осомничен за соработка со српските тајни служби за време на југословенските војни

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom