Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Што знам мене синчево на Гордана ми делува бајаги забегано.

Далеку од тоа дека ќе осудуваме активности во добротворни цели, ама човеков е тотален хаос. Неизбричен, неуреден и тотално запуштен.

Па уште правник...не знам колку клиенти има, ама ништо чудно да завршил со врски

Не треба да гледам никаков потрчко на Вучиќ за да ми каже што човек е Заев... го гледаме сите што правеше дебилот овие 3 години. Што кажуваше за Смилковско, Младенов, Диво Насеље, што ветуваше за името, а што стори до денешен ден.
Уште кога го видов како се слика со албанците од Диво Насеље само ден откако заврши тој настан во кои загинаа 8 македонски војници, знаев дека овој е нетокму. Сомнежот ми се потврди кога на чело на "непартиската" Шарена Револуција тој заедно со Шеќеринска, Царовска, Шилегов и сега веќе неговите Павле и Туфегџиќ фрлаа со боја од прв ред на протестите.

Зоран Заев не е интелегентен човек, впрочем тој е многу глуп и необразован сељак од Муртино, доволно е да му го пратиш речникот кој го користи кога ќе излезе пред медиумите... али таквите луѓе се најопасни, дека најлесно се контролираат, им даваш малку сила и мислат дека го допреле Господ за мадиња. Побогу тој првата година од мандатот ја преспа на Кале во америчката амбасада, секоја втора ден беше таму, и пред да дојде на власт, и откако дојде. Да земам да пишувам што штета има направено човеков на земјава овие три години ќе треба да издадам роман, али најзапаметени ќе останат како човекот (или власта, како сакате) кој го смени името на државата, кој го смени Уставот, кој ги смени имињата на институциите во земјава, и кој потпиша "добрососедски" договори со Грција и Бугарија кои по се изгледа служат само да се променат учебниците по историја што ги учат децава наши.... ах да, и непостоечката Тиранска Платформа.

Повторувам, ова е за само 3 години власт, а замислете да има мандат колку еден Груевски од 10-11 години. Страшно е да се замисли. И знаете што е пострашно од самиот Зоран Заев?

ова...

Премиерот Заев во споредба со паторот е ангел - душа човек

Целата приказна со кавалот личи на добро осмислен ПР, демек ние ќе го напаѓаме а однапред е јасно дека целата приказна ќе добие позитивна конотација и поени за кандидатот, во случајов Сиљановска. Тие што ја пуштиле приказната добро знаеле дека нема да има никаков негативен ефект туку баш обратно.

Провидни работи :).

Ист влечаток и ја добив, ама ај си викам можда не е така. Стварно не видов никој да го напаѓа синот на Сиљановска, видов само како го бранат луѓе кои, како што пиша Ilumious, да е син на Стево ќе го правеа од говно подоле .
Додуша има шанси да е напаѓан на тоа твитер, ама таа мрежа не ја користам пошто е збиралиште на оние пешљаци од шарена револолуција оболени од гонореа, кои како такви не би требало со било што да се исмеваат.

Ист влечаток и ја добив, ама ај си викам можда не е така. Стварно не видов никој да го напаѓа синот на Сиљановска, видов само како го бранат луѓе кои, како што пиша Ilumious, да е син на Стево ќе го правеа од говно подоле .
Додуша има шанси да е напаѓан на тоа твитер, ама таа мрежа не ја користам пошто е збиралиште на оние пешљаци од шарена револолуција оболени од гонореа, кои како такви не би требало со било што да се исмеваат.

Некој тип напишал на твитер демек овој не го бивало кавал свирел и нормално 100 луѓе почнуваат да го бранат и други портали истото го преземаат и се прави приказна која е одлична за позитивен ПР.

Можно е да постои (многу) мала шанса да е навистина глупост ама не ми се верува, ми личи на добро планирано сценарио кое кај нас со низок степен на општа едукација наидува на плодна почва :).

Последно уредено:
Не треба да гледам никаков потрчко на Вучиќ за да ми каже што човек е Заев... го гледаме сите што правеше дебилот овие 3 години. Што кажуваше за Смилковско, Младенов, Диво Насеље, што ветуваше за името, а што стори до денешен ден.
Уште кога го видов како се слика со албанците од Диво Насеље само ден откако заврши тој настан во кои загинаа 8 македонски војници, знаев дека овој е нетокму. Сомнежот ми се потврди кога на чело на "непартиската" Шарена Револуција тој заедно со Шеќеринска, Царовска, Шилегов и сега веќе неговите Павле и Туфегџиќ фрлаа со боја од прв ред на протестите.

Зоран Заев не е интелегентен човек, впрочем тој е многу глуп и необразован сељак од Муртино, доволно е да му го пратиш речникот кој го користи кога ќе излезе пред медиумите... али таквите луѓе се најопасни, дека најлесно се контролираат, им даваш малку сила и мислат дека го допреле Господ за мадиња. Побогу тој првата година од мандатот ја преспа на Кале во америчката амбасада, секоја втора ден беше таму, и пред да дојде на власт, и откако дојде. Да земам да пишувам што штета има направено човеков на земјава овие три години ќе треба да издадам роман, али најзапаметени ќе останат како човекот (или власта, како сакате) кој го смени името на државата, кој го смени Уставот, кој ги смени имињата на институциите во земјава, и кој потпиша "добрососедски" договори со Грција и Бугарија кои по се изгледа служат само да се променат учебниците по историја што ги учат децава наши.... ах да, и непостоечката Тиранска Платформа.

Повторувам, ова е за само 3 години власт, а замислете да има мандат колку еден Груевски од 10-11 години. Страшно е да се замисли. И знаете што е пострашно од самиот Зоран Заев?

ова...
Пост на место од буква до буква....

Јас првпат заклучив дека е тешка превара кога во една емисија (некаде 2015) роднините на жртвите од Смилковско покажаа СМСки како муртинецот им се колнел дека ќе ги обелодени бомбите за некоја недела(од тогаш), еве фала Богу 2019 сме луѓето сеуште го чекаат обелоденувањето... Не само што е ретко глуп туку е и сериозно психолошко пореметен а уште полошо е што има позиција каде што е преопасен за опШеството, во земја каде што повеќе се обрнува внимание на психијатриски случаи сигурно веќе би бил под јака терапија.

300к пензионери, 200к јавна администрација со нивните потесни фамилии плус рамковните, ќе ја решат судбината и на овие избори. Додај на тоа плакатолепачи во екстаза дека после избори ќе бидат наградени со работно место од соништата во јавен сектор и се е јасно.

Моментално Македонија од кога постои ја има најлошата власт што е можно да се има у комбинација со најлошата можна опозиција.До тука било.Таква комбинација на власт и опзоција и во најцрните сценарија неможел некој да предвиди.

Излегоа Шипците на протест за Алими (така мислам дека се рпезиваше осудениот на 7 години за 27 април) и тоа солидна бројка како за еден човек, а кај нас никој не излегува, макар и стварно неправедно осудени Македонци да има.
Тоа значи едно, ние не си го сакаме и почитуваме сопствениот народ.
Сами себе си копаме гроб, а не политичарите. Немаме меѓусебна поддршка ама баш за ништо и 80% од народот живее за ДПНЕ и СДС.

Да си поиграш со чуствата на родителите кои ги изгубиле синовите на 18 години е нешто многу гадно и најнечовечки.Не знам само како се чуствуваат родителите после тоа.Зоран Заев по втор пат им ги уби децата.Да бев на нивно место не би го оставил да дише воздух уште многу време.

Шќип како прв јазик за избор на официјалната страна на Националната пошта на Северна Македонија Источна Албанија.

Прегледај го приврзокот 206330
Постов ме потсети на еден потег неделава. Онаа што ја бутнаа во спотот на бурето Тамара, како и да се викаше, видов пред некој ден се испењавила на ФБ зошто некое девојче Македонка пишало етничка навреда па и го тагнала профилот на МВР. После, радости живи дека пишале ќе го разгледаат случајот. И коментирам со прашање дека се е тоа убаво меѓутоа дали ќе пријавува таа или некој друг така ако начека етничка навреда на рандом Албанец кон рандом Македонец меѓутоа не само што одговор не добив, туку и постот ми го снема.
Истото го прашувам кај познаник слободар, ми вика не знам дали се пријавува меѓутоа тоа не ги оправдува вакви чинови [emoji23]

Не треба да има навреди на социјални мрежи а и во секојдневен живот, се согласувам ама не сфаќаат либтардиве дека таа селективност што ја негуваат само ги прави да изгледаат како кловнови од страна.

Шќип како прв јазик за избор на официјалната страна на Националната пошта на Северна Македонија Источна Албанија.

Прегледај го приврзокот 206330
Да прашам, има ли во пошта освен Албанци, вработено други?[DOUBLEPOST=1553329995][/DOUBLEPOST]И уште нешто... дали некој ќе каже кога официјално ќе станеме дел од НАТО ?

Последно уредено:
Што е муабетов со синот на Сиљановска?

Ќути добро е тоа што Силјановска е во моментов на страната на ДПМНЕ па нешто јадат говна комуњариве за нејзиниот син кој свирел кавал во парк, но замисли каква би била ситуацијата сигурно едно пута 100 пати полоша доколку Силјановска би била на страната на СДСМ е тек тогаш од страна на ДПМНЕто детево ни криво ни дужно би било распнато на крст дека е наркоман, педер, пропалица, од девијантно пропало семејство и.т.н. и.т.н.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom