Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто? Не ти е логично дека ако некој бил против договорот ке гласа за Силјановска и обратно, ако бил за договорот ке гласа за Стево? Не ги брои Бачевци и Солза и веднаш ке ти стане јасна логиката....
Ne ne mi e. Dogovorot e zavrsena rabota, se drugo se prikazni za mali deca, taka da totalno mi e nebitno koj ke bidi sledniot pretsedatel. Sekako posravte se sto mozi da se poseri. Ete ke glasav za Amdi ama se otkaza coekot. Bas bi bil idealen pretsedatel.

ОК, непристојно изразување, да се поправам. А колку е толку стара? Напротив, јас мислам дека функционерите треба да се најмалку 40-на години возрасни, па и повеќе, секако со работно и животно искуство. И на директори, раководители.
Не сакам да навлегувам дали за партијата одговара Сиљановска, но е профил на комплетна личност. Мислам дека одговара за државата.
Членството во Сорос јас би го раздвоил. Едно е работење на одредени проекти, друго е имплементирање на идеологии во државата.
Аман бе „баба“е мачкина кашлица во однос на речникот не на форумов а на целокупниот политички етос во Македонија.
На дпШне како што пишав Силјановска е капак, се прашувам само дали умишлено го прави Жмицко за да ја доуништи партијата.
Нема таков филм „малку педер“, така и нема „малку е соросоидка“. Ниту тие не земале пари за „лепе очи“ ниту сорос фрлал пари од љубов кон Македонија. Тоа е идеолошка матрица, еве и твојава кандидатка уште не почната кампањата почна да дроби познатите попари за правата на лгтб. А како тоа одговара со идеологијата на демохристијанска десничарска партија поарно ич не навлегувај. Само внимавај некој ден да не се врати и Димитров назад во дпШне па да викаш „чоекот е искусен,нема проблем“.[DOUBLEPOST=1551692695][/DOUBLEPOST]
Заев на овој, Груевски на оној, Асад ваму, овие онаму... Гола вода е све тоа.
Мислам дека поголемо пушење курови од Албанците на Американците, нити имало, нит ќе има.

https://www.mkd.mk/svet/vesti/harad..._medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii
Северџаните сте им сериозна конкуренција.[DOUBLEPOST=1551693050][/DOUBLEPOST]
Хах, вие словените сте првите што колабориравте со отоманците против албанците, меѓу првите вазали во балканот се словените итн...
Отомаци го преведовте и се нарековте Шќиптари, верата масовно ја сменивте во муслиманска, слуги бевте на Турците како сега на Американците. По конформист народ од вас нема. Затоа во однос на оваа тема скриј се (во подрум).

Последно уредено:
На овие избори ке се пребројат колку биле тие што бојкотирале на референдумот. За да се потврди тезата на бојкотирачите дека 1.200.000 бојкотирале затоа што биле против промена на името тогаш Силјановска треба уште во првиот круг да однесе убедлива победа, треба над 900 000 да гласаат за неа во првиот круг. Реалната бројка на оние кои бојкотирале е онаа која ке ја добие Силјановска, а останатото се луѓе кои не се бојкотирачи ами едноставно не гласаат оти не се тука или од х други причини.
На референдумот се докажа дека во државава не владеат ниту правото ниту демократијата.Народот си го кажа своето и ништо не беше испочитувано.Така да не покушавај сега со вакви дриблинзи да оправдаш нешто шо не е за оправдување!

На овие избори ке се пребројат колку биле тие што бојкотирале на референдумот. За да се потврди тезата на бојкотирачите дека 1.200.000 бојкотирале затоа што биле против промена на името тогаш Силјановска треба уште во првиот круг да однесе убедлива победа, треба над 900 000 да гласаат за неа во првиот круг. Реалната бројка на оние кои бојкотирале е онаа која ке ја добие Силјановска, а останатото се луѓе кои не се бојкотирачи ами едноставно не гласаат оти не се тука или од х други причини.
Аман бе Лазе, до кога ќе слушаме и читаме северџанско квичење и весели математики околу референдумот!? Уште ли не може да се помирите со резултатот и фактот дека референдумот за малку не беше успешен, за едно 300 000 гласа!?

Како демокративе во САД сте - тие уште не можат да се помират со фактот дека изгубија од портокаловиот кловн и испаднаа поголеми кловнови од него, па сега сеуште кенкаат со некои теории на заговор дека 15 годишни велешани склучиле пакт со руски мрачни сили за да ѝ ја украдат победата на Хилари.

Гомното од Форино исплукано на најмизерен начин у Црна Гора.
И сеа на ова ти улетува класичен северџан со искористен куртон у главата наместо мозок и ти вика, ваууу се палиш на тоа што му рекле Црногорциве, а кај беше кога беше министер за одбрана.
Бев пред влада со уште 500 души, кои исто како и мене сметаат дека тоа говно треба да одговара прво пред воен суд за дезертерство, а после за тероризам и убивање на Македонски војници и полицајци. А не да му се дава функција у државава и да викате па што бе што му фали.

Форина претседател ќе ти биде за 2 месеци на оваа држава.
Не зборите многу против него, за да не летаат казни кога ќе стане претседател.

Ne ne mi e. Dogovorot e zavrsena rabota, se drugo se prikazni za mali deca, taka da totalno mi e nebitno koj ke bidi sledniot pretsedatel. Sekako posravte se sto mozi da se poseri. Ete ke glasav za Amdi ama se otkaza coekot. Bas bi bil idealen pretsedatel.
Ke bide interesno ako vo bliska idnina izlezat so dokazi za vreki pari davani na prodadenite vmrovci i dokazi za glasanje pod ucena. Site znaat deka toa se sluci,a pravno takov dogovor e nistoven.

Хах, вие словените сте првите што колабориравте со отоманците против албанците, меѓу првите вазали во балканот се словените итн...
Нели ние не сме Словените, ами од античките Маќедонци?
Кога вие може да сте Илири, зошто ние да не може да сме Македонци, од пред 2-3 илјади години?[DOUBLEPOST=1551697054][/DOUBLEPOST]
Ke bide interesno ako vo bliska idnina izlezat so dokazi za vreki pari davani na prodadenite vmrovci i dokazi za glasanje pod ucena. Site znaat deka toa se sluci,a pravno takov dogovor e nistoven.
Во секој случај, договорот е гласан под уцена. Веќе втор пат, првиот пат беше уцената на Заев врз Груевски, па Катица се откажа од случајот, го затвори предреме.

Нели ние не сме Словените, ами од античките Маќедонци?
Кога вие може да сте Илири, зошто ние да не може да сме Македонци, од пред 2-3 илјади години?
Одлучи се Маќедонци или Македонци

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ДУИ и СДСМ заедно би требало лесно да победат на претседателските избори заедно. Поединечно, тешко. Од тие што не гласале на референдумот, очекувам огромен дел да не гласаат и сега.[DOUBLEPOST=1551697441][/DOUBLEPOST]
Одлучи се Маќедонци или Македонци
Во дуот на едното опшесво... да мешаме малку.. Маќедоништ, коко ноне.[DOUBLEPOST=1551697521][/DOUBLEPOST]
Секако дека има исклучоци но тие не надминуваат +- 10%.
И? Сакаш да кажеш дека референдумот беше успешен? Не беше.

https://www.slobodenpecat.mk/metrop...HZpIhIRmXD7a4MCXSIJ6Gq6AKdbQNkCMqLi2nwmUIPn8s

Уште еден доказ дека кој и да биде на власт стапот нема да го боли за вашите идеологии и убедувања. Дека ќе си тераат по нивната агенда и ќе ве лажат у фаца.
Ова се однесува за паркобраните, гушкачите на гтц и ред други освестени издркотини кои тогаш ги имаше секаде ама сега одкако се нивните на власт ги нема нигде.

Него што барале Кинезиве што ги уапсиле бидејќи нелегално поминале граница? Да не се и тие потенцијални инвеститори? :pos:
Сега инвеститорите инкогнито доаѓаат... нит чул, нит видел... оп, рекордно инвестиции. Само не кажуваат дека инвеститорите Грујо им ги донесе, оти тие раткапна на кола тешко да знаат да извадат, мора тато да го викаат да дојде.

Амди Бајрам не се кандидира значи. Штета.

Порака праќање ќе беше изгласувањето негово.

Амди ќе беше нашиот Бели, ама вистински турбо-фолк балкански политичар, што стварно лаже и краде и е утепан и е кич, а не фејк ко Бели.
Кога секако од државава ништо не остана, а и во не далечно време малку луѓе ќе останат овде, ќе требаше Амди навистина да го ставиме за претседател. Очајот да е тотален. Па, нека бидеме за смеа во цел свет, навистина го посакував Амди за претседател. Не оти од другите има полза.. па и од него нема да има некој 'зијан'.[DOUBLEPOST=1551700045][/DOUBLEPOST]
Ова е уствари пресконференција кај што ги објавуваат бомбите за функционери на ДУИ.
Ова е задграничниот комитет на ДУИ во Албанија. Не ли гледаш дека се само знамиња на Републик Шќиприја има? Да беше кај нас, ќе имаше знамиња на Севернава.[DOUBLEPOST=1551700154][/DOUBLEPOST]
Па Фолксваген нема да дојде во Македонија затоа што премногу сака да ја развива државата, сигурно доаѓа поради интерес.
Интерес треба да му создадеш. Затоа и субвенции им даваше минатата власт. Ако чекаме домашната економија да порасне, да се вработат луѓето, не знам дали е можно во следните 100 години.[DOUBLEPOST=1551700539][/DOUBLEPOST]
Да еден дел од Балканските Словени (Јужни Словени) колаборираа со Османлиите, но тоа беа оние Балкански Словени кои прифатија ислам, а тоа се Босанските Муслимани и Санџачките Муслимани или денеска по модерно наречени Бошњаци, потоа Македонците Муслимани (Торбеши), Бугарите Муслимани (Помаци) и.т.н. додека од друга страна нон-сенс е да се каже дека Словените-Христијани на Балканот (Македонци, Црногорци, Срби, Бугари...) биле сојузници со Османлиите ... па Србите, Црногорците, Бугарите, Македонците милион буни и востанија кренаа за време на 5 вековното Османлиско владеење на овие Балкански простори !
Крали Марко бил турски вазал.
Албанските племиња (тогаш сеуште христијански) под водство на Ѓерѓ Кастриот (Скендербег), долго давале отпор на Османлиската држава. Подоцна масовно преминале во ислам и секако, станале попривилегирани во таа држава, како такви[DOUBLEPOST=1551701317][/DOUBLEPOST]
инаку ни Србија ни Македонија никогаш не биле во предвид од страна на VW
Беше во предвид за производство на Поло, пред многу години, 25 можеби, Бранко беше премиер. Ама не ги прифати барањата на Германците, кои бараа доста поволни услови. Ова сам Бранко го кажуваше на ТВ.

Последно уредено:
... од друга страна нон-сенс е да се каже дека Словените-Христијани на Балканот (Македонци, Црногорци, Срби, Бугари...) биле сојузници со Османлиите ... па Србите, Црногорците, Бугарите, Македонците милион буни и востанија кренаа за време на 5 вековното Османлиско владеење на овие Балкански простори !

се шалиш за Србите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom