А во твојот ништо не се чита дека неписмен си.,,,,znachi li toa deka Makedoncite gi mrazish,,,a Makedonskata zemja i teritorija gi sakash,,,
,,,,vo postot ti se ochituva govor na omraza,,,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А во твојот ништо не се чита дека неписмен си.,,,,znachi li toa deka Makedoncite gi mrazish,,,a Makedonskata zemja i teritorija gi sakash,,,
,,,,vo postot ti se ochituva govor na omraza,,,
,,,zavisi koj chita,,,ako znaesh da chitash ke ti se prosvetli,,,a vaka___А во твојот ништо не се чита дека неписмен си.
Крај на светот готово, нема смисла да постои светот без светото име Македонија.
Не знам како да ти кажам но ме заболе за тоа што ќе се случи со името и идентитетот, тоа е најмалку важно сега. И не знам како не те мрзи олку да пишуваш ко демек еве готово не просветли ти и сега нема да го смениме името. Ти ебам и идентитет и име и се, кур ме боли за тоа, проблемот е решен и името е сменето, сега одиме напред кон Еу.Крај на светот нема да биде, но крај на македонизмот и државното уредување во оваа форма какво што го знаевме до сега, тоа сигурно.
И баш заради тоа, баш заради фактот што ние сме една минорна точка, нем набљудувач и никаков фактор во светските текови, не треба да дозволиме да ни се случуваат вакви работи. Држави како нашата опстануваат врз едниството на народот, а идентитетот е сврзно ткиво врз кое што почива неговата државност. Ние не ги поседуваме овие карактеристики, затоа и нашата државност виси на конец. Ние немаме цврсто идентитетско јадро околу кое што ќе ја градиме нашата државност, кое што ќе служи како како обединувачки фактор.
За нас обединувачки фактор требаше да биде идентитетот, гледате и сами дека низ историјата тоа е нашата главна борба, борба за самопотврдување. За некоја друга држава можеби тоа е нешто друго. За Израел територијата, за муслиманските земји религијата, за монархиите круната, за трети природните ресурси...за нас обединувачко јадро на целиот македонски народ требаше да биде идентитетот, кој што пак е тесно поврзан со името на државата.
Крај на светот нема да биде, но крај на македонизмот и државното уредување во оваа форма какво што го знаевме до сега, тоа сигурно.
И баш заради тоа, баш заради фактот што ние сме една минорна точка, нем набљудувач и никаков фактор во светските текови, не треба да дозволиме да ни се случуваат вакви работи. Држави како нашата опстануваат врз едниството на народот, а идентитетот е сврзно ткиво врз кое што почива неговата државност. Ние не ги поседуваме овие карактеристики, затоа и нашата државност виси на конец. Ние немаме цврсто идентитетско јадро околу кое што ќе ја градиме нашата државност, кое што ќе служи како како обединувачки фактор.
За нас обединувачки фактор требаше да биде идентитетот, гледате и сами дека низ историјата тоа е нашата главна борба, борба за самопотврдување. За некоја друга држава можеби тоа е нешто друго. За Израел територијата, за муслиманските земји религијата, за монархиите круната, за трети природните ресурси...за нас обединувачко јадро на целиот македонски народ требаше да биде идентитетот, кој што пак е тесно поврзан со името на државата.
Тоа што ќе се смени името и ние ќе влеземе во еу нема да ја скрие твојата неспособност. Ти батка во ЕУ најдалеку ќе догураш до шалтер у Мекдоналдс или КФЦ да шиткаш сенвичиња.Не знам како да ти кажам но ме заболе за тоа што ќе се случи со името и идентитетот, тоа е најмалку важно сега. И не знам како не те мрзи олку да пишуваш ко демек еве готово не просветли ти и сега нема да го смениме името. Ти ебам и идентитет и име и се, кур ме боли за тоа, проблемот е решен и името е сменето, сега одиме напред кон Еу.
И со ваков став ќе барате гласови од Македонците на избори?Или со полнење кутии е поедноставно?Не знам како да ти кажам но ме заболе за тоа што ќе се случи со името и идентитетот, тоа е најмалку важно сега. И не знам како не те мрзи олку да пишуваш ко демек еве готово не просветли ти и сега нема да го смениме името. Ти ебам и идентитет и име и се, кур ме боли за тоа, проблемот е решен и името е сменето, сега одиме напред кон Еу.
Tocno, bitkoinot odi na 0Драма.
Не е важна државата, туку дали бомбите за комуњарските штеточини се во рацете на некој што би ги објавил. Нема сомнение дека има такви компромитирачки матриали и за нив.Знаеме сите која е таа држава.
nego go ceka fotelja u mnav. Inaku so ke prai takov duduk u eu, ni u uganda nema da go primat.Тоа што ќе се смени името и ние ќе влеземе во еу нема да ја скрие твојата неспособност. Ти батка во ЕУ најдалеку ќе догураш до шалтер у Мекдоналдс или КФЦ да шиткаш сенвичиња.
Овие господ не ги симнуе од власт штом сите молчат после се што направија. Изроди и тие и фиромците, сега таканаречени северномакедонци.И со ваков став ќе барате гласови од Македонците на избори?Или со полнење кутии е поедноставно?
Оф топик: стаорец и глушец се зборови кои единствено од словенските јазици ги има во македонскиот, а плус по глава население имаме нај многу штабски стаорци.[DOUBLEPOST=1544212083][/DOUBLEPOST]Конечно некој кој знае дека не се вика „пацов“ туку стаорец. Уште за „лопов“ да најдеме кој пишува крадец
Во главата на Грујо, смена на име, двојазичност...Драма.
Замисли обратна ситуација, да ги судеа гнидите комуњарски со изјави од Рандом дебилни лигуши, кое вриштење ќе беше.Кој кажа ? Нинџа ? Тебе дебилот Нинџа ти стана релевантен фактор на информации, ако да под рука и у вардар !!!!
Во главата на Грујо, смена на име, двојазичност...
Абе и тие не се цвеќе за мирисање, гадој си са од време исто ко нашите сограѓани аљбанци.[DOUBLEPOST=1544212529][/DOUBLEPOST]Рибата смрди од главата, а не од опашката. Го вперувате прстот во погрешните (Грција). Да немаше надворешно влијание, до сега со нив ќе си живееме многу поубаво од ова сега.
За ќејф стаорецу.Зошто ме цитираш клозетар?