Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еј виде го ослободиле Бучко за тенковски делови.апсењето на орка и началникот е строго наменско, во следните предвремени или редовни избори ДПМНЕ да нема спонзори, т.е. во Македонија да нема вистинска опозиција туку само одреден број сателитчиња ... ако тоа им го дозволи западот и ќе го сторат.....
Мијалков има тешка болест?Сега ќе има киднапирање од затвор...
За овој се збори дека има некоја тешка болест, свесно може се дава, пошо и самиот знае колку му остануе, а она говно шо се замишља дека е Де Гол у Будимпешта ќе си го спаси газот лоповски....
То бе дијаспора - пошо нема македонски сајтови, па екс-ју, вака на тежина да добие повеќе. Прави патриотишта сте упм.GRUEVSKI POTVRDIO DA MU JE MAĐARSKA DALA POLITIČKI AZIL!
20. новембра 2018.
![]()
Makedonsko Ministarstvo pravde uputio je danas vlastima u Mađarskoj zahtev za ekstradiciju Nikole Gruevskog.
Ministarstvo pravde u saopštenju navodi da Makedonija zahteva ekstradiciju Nikole Gruevskog „imajući u vidu ozbiljnost krivičnih dela“ i traži da bude „lišen slobode i zadržan u pritvoru“, uz podsećanje da je za njim izdata međunarodna poternica.
Zahtev za ekstradiciju poziva se na kaznu zatvora od dve godine i na nastavak četiri krivičnih procesa koji se vode pred makedonskim sudovima.
U zahtevu makedonskog ministarstva pravde se obrazlaže da ni jedno delo za koje je osuđen ili se tereti Gruevski, nije političko ili vojno krivično delo, odnosno da za tada dela ekstradicija ne može da bude odbijena.
Navodi se da je Makedonija bezbedna država u kojoj ne postoji nikakav konflikt, niti međunarodni, niti unutrašnji, koji bi doveo u opasnost život ili integritet bilo kog pojedinca.
Na ovo je odreagovao Đerđ Guljaš, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana. Odgovarajući na poslaničko pitanje kako je Gruevski mogao ući u Mađarsku iz Srbije koje je bezbedna zemlja, reako je:
Mi nismo sigurni da je Grusevski imao fer suđenje u procesu u kojem je osuđen na dve godine zatvora“.
Mediji u regionu već objavljuju da je Mađarska dala Gruevskom azil.
"ni jedno delo za koje je osuđen ili se tereti Gruevski, nije političko ili vojno krivično delo"...
Sam Gruevski ponovo se oglasio preko Fejsbuka:
„Mađarska, zemlja koja je članica i EU i NATO, pozitivno je odgovorila na moj zahtev da dobijem politički azil zbog političkog progona kojem sam izložen od nove vlade Republike Makedonije koja zloupotrebljava tužiteljski i susdski sistem“.
ni jedno delo za koje je osuđen ili se tereti Gruevski, nije političko ili vojno krivično delo,
Ungarcite ke odluchuvaat za toa kakov stav ke zemat kon sudenjeto na Gruevski i kako shto gledam go prifatija Gruevski kako politichki machenik, nepravedno suden i osuden vo
„Makedonija koja ima loše pravosuđe i očajne zatvorske uslove.
Navodi se da je Makedonija bezbedna država u kojoj ne postoji nikakav konflikt, niti međunarodni, niti unutrašnji,
Ova e za vo analite...
u kojoj ne postoji nikakav konflikt, niti međunarodni, niti unutrašnji...
Vo Makedonija ne postoi nikakov konflikt??? Are you kidding me???
Od kade da pochnam so konfliktite vo Makedonija...Tiki aj da ne se mesham od strana.
Makedonija koja ima loše pravosuđe i očajne zatvorske uslove.
Ostanuva na nas da go dokazheme sprotivnito....Makedonija ima pravedno pravosudstvo i humani zatvorski uslovi.
Slabo neshto podrshkata od EU chinam. Izgleda Carot e gol...k'o od majka roden.
А демек ако беа обединети у сдс ќе леташе државава, а?
Arsim Zekolli
41 mins ·
Who is Who in Who for Whom
Кавгата во СДСМ помеѓу Заевисти и Радомили нема влијание само врз работата на владата туку се заканува и со расцеп низ широк спектар фактори – од помали политички партии до медиуми. Имињата на клан-солдатите во сдсм и владата се помалку или повеќе познати, но како ќе се развива поделбата низ останатите домашни и странски фактори и кој е кон кого наклонет?
Кај помалите партии, наклонетоста кон Заев е изразена кај ВМРО-НП, Достоинство, додека пак кај партиите како ЛДП, ЛП членствотo е понаклонето кон Радмила а водствата кон Заев. Кај албанските партии, мнозинството на ДУИ и ДПА го преферираат Заев наместо Радмила, Касами крилото на Беса е про-Радмила а она на Гаши и Алеансата се про-Заев.
Во медиумите, наклонетоста кон Заев е видлива во Фокус, 24 Часа, Канал 5, 21тв, НоваТВ додека пак наклонетоста кон Радмила е кај Телма, Алсат, 1Тв, Плусинфо.
Во регионот, предимство за Заев се нотира во Бугарија, Албанија, Грција, Босна, Словенија додека за Шеќеринска има предност во Србија, Косово, Турција. Пошироко, подршката за Заев е нотирано видлива во САД, Британија, Германија, Русија, НАТО додека пак Шеќеринска има предност во ЕУ, франкофонијата, Шпанија, Холандија.
![]()
Се збореше по Скопје.Мијалков има тешка болест?
никогаш не кажувај никогашПрејако ми е глумењето лудило на Владата со тоа „Груевски ќе ја одлежи казната во Македонија“
Груевски никогаш више нема да се врати во Македонија, посебно и ради тоа што унгарциве ги земале у предвид и условите во затворите, што не е ни малце наивно![]()