Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
За руските фондој, да си признаеме, неможе да се ку*ваме со нато и запад, а да се жалиме оти Русија не инвестрала.Стратегијата на Русија со нејзините соработници не купување на влијание преку фејк фондови, а преку инвестиции(особено енергетски) од заемен интерес.

Ти се чепка г*зето па после се жалиш.[DOUBLEPOST=1538597239][/DOUBLEPOST]
За нив мање више, ни први ни последни, но да прислушкуваш амбасада на туѓа држава и не која и да е, е сериозна работа. Интересно е што "беззначајнот" Бачев за кој Русија и нечула ги обелоденува овие работи:misticen:.

Јас мислам дека тесно се поврзани со Русија.
Не може ти ко Сандокан да излезеш од некоја грмушка, да имаш толкава сила и да си на страната на Русија.
Не можат да ги фатат, иначе од Русите им се овие наредби што да кажуваат и да прават.
Сигурно Монголија не им дава ветар у грб.

После резултатот од референдумот, повеќе од сигурен сум дека правата опција беше ЗА, затоа што овај народ секогаш е во грешка, нели @Inglourious Basterd
Народот секогаш го заслужува тоа што му се случува и народот секогаш е во грешка се две различни тврдења.

Не сме им до толку битни за да направат таков проблем со Грција. И овој договор не е резултат на многу добра воља на грција, и овој договр е издејствуван со голем притисок врз грција. Мислиш Ципрас сакаше ваков врел костен кој ке го кошта избори? Секако дека многу полесно ке му беше со статус кво ситуација.
ЛАПНАА Пари од ЕУ[DOUBLEPOST=1538609592][/DOUBLEPOST]Во Грција поднесена е иницијатива до Уставниот суд за поништување на Договорот од Преспа

Овие ако знаат кај тераат убо ќе е. :pos:
Бараат државата да не ги казнува тие што не гласале а самите тие ги казнуваат тие што гласале иако им беше кажано да постапат по сопствено убедување.

И до каде се со бранење на името, или првин да земат ЈО и антикорупциска ?

Јас мислам дека тесно се поврзани со Русија.
Не може ти ко Сандокан да излезеш од некоја грмушка, да имаш толкава сила и да си на страната на Русија.
Не можат да ги фатат, иначе од Русите им се овие наредби што да кажуваат и да прават.
Сигурно Монголија не им дава ветар у грб.
На почетокот и јас имав доза сомнеж дека имаат врска со Русија, но веќе е прилично јасно.[DOUBLEPOST=1538615495][/DOUBLEPOST]
Т
Во секој случај е пиздарија, без разлика дали документот е автентичен или не е, следствено е скандалозно. Инаку како веројатност постои и тоа некој да му го дал дотичниот документ за да му го зголеми кредибилитетот во нечии очи, ништо не е исклучено.

А за следење на дипломати и нивни комуникации тоа е општа пракса секаде во светот, да не се правиме наивни, додека пријателско разузнавање не постои, може некое сивило nor friend nor foe кога се испреплетуваат одредени интереси и зони, меѓутоа тоа не трае вечно...посебно ова важи во нашиот случај.
Скандалозно е во секој случај, но во споредба со целата фрка со бобите пред некоја година е ништо, не е ни петарда засега. Но во секој случај не е наивно штом се замешува односно споменува и веле сила во случајот.
Дека се преслушкуваат да, но кога го обелоденуваат тоа "големите" имаат нешто предвид веројатно.

Последно уредено:

Бараат државата да не ги казнува тие што не гласале а самите тие ги казнуваат тие што гласале иако им беше кажано да постапат по сопствено убедување.

Кој тоа побарал државата да не ги казнува тие што не гласале? И државата планира да ги казнува ли? :vozbud:

@Makaron
Брат,ти за СДСМ си и затоа си вака фанатичен или си неутрален ама си за ЕУ и НАТО?

Не се работи за несогласување околу ставот за референдумот, туку нивниот став (постреферендумски) дека договорот треба да се изгласа во Собрание.
Кога 95% од партијата има став дека не треба да се поддржи, зошто не е постигнат цензус, и некои маргиналци се противат, јасно е дека следува исклучување. Поисправна одлука не можеа да донесат.[DOUBLEPOST=1538617388][/DOUBLEPOST]
Кој тоа побарал државата да не ги казнува тие што не гласале? И државата планира да ги казнува ли? :vozbud:
Не прашувај тоа, се знае :) Заев ака Луј 14 - Државата, тоа сум јас.

Последно уредено:
Модерниве на темава ќе исчезнат како @pistol доколку во иднина влеземе во НАТО без вакво самопоништување.Нема шанси некој некогаш да признае дека бил возаблуда.
А ако влеземе во сојуз со Русија со кого ќе пишувам јас:unsure:

Скандалозно е во секој случај, но во споредба со целата фрка со бобите пред некоја година е ништо, не е ни петарда засега. Но во секој случај не е наивно штом се замешува односно споменува и веле сила во случајот.
Дека се преслушкуваат да, но кога го обелоденуваат тоа "големите" имаат нешто предвид веројатно.

Се уште не знаеме кој и со каква цел му го дал документот/инфото. Реакција нема никаква, помина сево ова заедно со стенограмите од кај Хорхе незабележано...не штима некако.

Не се работи за несогласување околу ставот за референдумот, туку нивниот став (постреферендумски) дека договорот треба да се изгласа во Собрание.
Кога 95% од партијата има став дека не треба да се поддржи, зошто не е постигнат цензус, и некои маргиналци се противат, јасно е дека следува исклучување. Поисправна одлука не можеа да донесат.[DOUBLEPOST=1538617388][/DOUBLEPOST]
Не прашувај тоа, се знае :) Заев ака Луј 14 - Државата, тоа сум јас.
Па да ама нели вака е подраматично кога ќе се претстави како што го претстави Боби педерчето. Медиумите се страшна работа, затоа ликови како овој и Латас успеваат со искривување на вистината.

Кратко кажано Мицко се ослободува од таканаречените фракции во ДПМНЕ, иако сите го знаевме ставот на партијата за референдумот (народот ќе одлучи), сепак тие потајно беа за бојкотирање. Испливаа на површина тие што не го бојкотираа референдумот, и сега им прават чистка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom