Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Фреди бил хомосексуалец, овие се педери, има разлика.Педери се сите тројца.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фреди бил хомосексуалец, овие се педери, има разлика.Педери се сите тројца.
Не го користат ББЦ новото име туку репортажа е ова за како би изгледал договорот во пракса.Нашите најверни и најголеми пријатели од другата страна на Ла Манш не можеа да причекаат за менување на Уставот на Македонија, па веќе му скроија капа на некрстен Петко.
" Верувам дека сега е мир за нашето време " - Невил Чемберлен
http://www.idividi.com.mk/vesti/evropa/1190490/index.html
Би-Би-Си почна да го користи името Северна Македонија
Објавена на 20 06 2018 16:32:44
Извор: МИА
Првите промени веќе се направени по потпишувањето на Договорот меѓу Македонија и Грција за името, откако Би-Би-Си на својата мапа земјава веќе ја означи како Северна Македонија.
![]()
Би-Би-Си во својата репортажа посветена на договорот за името што го постигнаа Заев и Ципрас, го промени името на Македонија на својата мапа.
Претходно на мапата името на земјата беше означено како Македонија, а откако беше потпишан договорот британскиот јавен сервис ја означи земјата како Северна Македонија. На мапата исто така е означен и регионот Македонија во Грција.
Не го користат ББЦ новото име туку репортажа е ова за како би изгледал договорот во пракса.
Драмиш беспотребно, мапата е нацртана за да им се појасни на Британците кои не се воведени во муабетов како ќе изгледа сето тоа во пракса. Еве ти нивна статија од некни каде што не ословуваат како Macedonia/Macedonian и јас никаде не гледам новата нација во текстовАма сепак ете ти ја мапата не црно на бело, туку во боја, уште не причекале црвените капути, а веќе ја скроиле капата на некрстен Петко.
Во статијата на БиБиСи за договорот дури и пишува "новата нација", што повеќе од доволно говори колку навистина ја почитуваат македонската нација и нејзината историја.
Јас бев Македонец и пред 8 септември 1991, ама оди кажи им го тоа на црвените капути.
Е што чаре ќе бараш, од сите места и на секаков начин државата гледа да собере арач:
https://www.faktor.mk/eksluzivno-vl...lkavi-prihodi-kje-plakjame-povisok-personalec
"Исто така се предвидува граѓаните и фирмите да плаќаат данок на каматите кои ги добиле од своите заштеди во банките, ако добивката изнесува над 15.000 денари годишно.... "
Ама па од друга страна добро е ова нели .... Ќе земат од тие што имаат, ќе подели на 180.000 администрација, одреден % за нив ќе си лапнат, па после тие 180.000 ќе ги трошат во домашната економија и таа ќе порасне![]()
Драмиш беспотребно, мапата е нацртана за да им се појасни на Британците кои не се воведени во муабетов како ќе изгледа сето тоа во пракса. Еве ти нивна статија од некни каде што не ословуваат како Macedonia/Macedonian и јас никаде не гледам новата нација во текстов
https://www.bbc.com/news/world-europe-44511649
Значи земајте со резерва се што ќе видите на македонски сајт, поготово ако се работи за преведуван артикл.
Посекако сите ќе го користат новото име кога ќе пројде, не па UK кога секоја будала знае дека Грција со нив има најмногу конекции, почнувајќи од Киприотите кои живеат во UK, кралското семејство па се до грчката дијаспора во нивниот најсилен сојузник од Комонвелтот, Австралија.
П.С. Еве ти исто од ББЦ слика ама оваа изгледа не му одговарала на авторот на идивидиhttps://www.bbc.com/news/world-europe-44475192
![]()
Се мисли за нацијата која се отцели од Југославија во 1991, не со ова што се добива со новото име, јас мислев за дешавките од викендот зборуваш. Нема везе.By adopting the name in 1991, the new nation infuriated many Greeks, who suspected their northern neighbour of territorial ambitions.
Се мисли за нацијата која се отцели од Југославија во 1991, не со ова што се добива со новото име, јас мислев за дешавките од викендот зборуваш. Нема везе.
Нема ништо лошо, неточно или злонамерно во статијата на ББЦ. Тоа што нашите сајтови се неписмени и разбираат англиски колку да направат проблем е друга работа. @Dexter26 признај си дека падна на грешка/фејк њуз од кој-и-да-е наш сајт и move on, се случува. Како и да е, на германски сајтови веќе прочитав Северна Македонија, кај и да е и ББЦ ќе се приклучи. Што се тие виновни, ние самите си потпишавме нели? Навикнете се![]()
Северна Македонија во комбинација со зголемено даночно оптоварување на и така неконкурентната македонска економија ќе биде крај за државава. Во ред е прогресивен данок ко некоја си левичарска мерка со којашто лично јас не се согласувам, ама ова е класично зголемување на данок што ќе утепа тоа што не е утепано. Нека направат 0 5 10 18 даночни стапки, зошто зголемуваат данок на капитална добивка (15 посто)? Па Македонија ќе има полоши услови за водење бизнис од пола Европа вака.
Штетана на Грујо со споменичарењено ќе биде смешка во однос на ова што овие ќе го направат и на економски план, неспособни кретени.
Ќе ни останат спомениците како спомен, освен ако не ги испратат во Грција, а од овие спомен ќе ни е името Северна Македонија.Северна Македонија во комбинација со зголемено даночно оптоварување на и така неконкурентната македонска економија ќе биде крај за државава. Во ред е прогресивен данок ко некоја си левичарска мерка со којашто лично јас не се согласувам, ама ова е класично зголемување на данок што ќе утепа тоа што не е утепано. Нека направат 0 5 10 18 даночни стапки, зошто зголемуваат данок на капитална добивка (15 посто)? Па Македонија ќе има полоши услови за водење бизнис од пола Европа вака.
Штетана на Грујо со споменичарењено ќе биде смешка во однос на ова што овие ќе го направат и на економски план, неспособни кретени.
А и тие штo кршевме ептен видoвме ќaр,oд бензинскaтa у Ѓoрче 2 дo Кaмелијa цвеќaрaнa 50 нoви дуќaни дигнaa шкoнoите.Oтиде и Ѓoрче,тoлку бешеХех не кршеше само сеир гледаше. Онака беа сите собрани за на фб да се покажат, а и партиски беше за да го рушат режимот на Грујо. Циркузи.