Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо подразбираш под обичен работник и зошто работникот треба да зема минималец од 150-200 евра само за ти да си среќен!?Зошто не се буниш за некој рамковен шо лежи дома ко морж ,а зема плата од 500 евра???
Зависи која страна ја прашуваш ... Ако го прашаш лицето кое има ај така да кажам пониско образование ќе ти каже јас треба да земам повеќе оти сум цел ден на нога, повеќе сум физички измалтретиран и.т.н. а пак ако го прашаш оној со повисоко образование како што викаш правникот или докторот ќе ти каже дека он треба да зема неколкукратно повеќе плата од обичниот нискообразован работник бидејќи цел живот го поминал со книгата во раце и очекува поради тоа да зема повисока плата и да има поголеми бенефиции во општеството !
Јас во поширока фамилија имам секакви случаи од молери, келнери, чувари, вратари па се до специјалисти-доктори, биохемичари, инженери значи од едно минимално образовно ниво па се до друго максимално образовно ниво и и двете страни размислуваат баш вака како што сум опишал !
Кој ќе направи рација, кога селото работи под надзор на власта?Да направат една рација во селото има да се изненадат што ќе најдат.
Ако на Косово им треба доброволци од овде, најбоље би било и Србија да има доброволци од овде, инаку ако Косово бидне и де јуре независна држава потполно одсечена од Србија, следна е западна Македонија први кантонизирана а потоа припоена према Косово-Албанија...не е тоа... мислам се крчка нешто меѓу Србија и Косово, може на Косово ќе му требат доброволци од тука
Па еден жител е де, тој што кувал кристал мет, или Хајзенберг. Сеа има нула жители бидејќи у бегство е.На Википедиа ми дава село Грчец во Сарај со 1 жител а овоа што е во Ѓорче не испаѓа.
До толку ли е криминално па и википедиа не сака да пишува за нив![]()
За негово добро го прават тоа, треба да им е благодарен, му го видовме умот последен пат кога беше во парламентот
Ама тој жител по националност бил Македонец така да не ти држи муабетотПа еден жител е де, тој што кувал кристал мет, или Хајзенберг. Сеа има нула жители бидејќи у бегство е.
Ќе тераат кога имаш шупаци на власт 30 години и кога народот како ненормален на сите избори оди да гласа.Вчерa еднa љoпкa пред тoбaкo у Ѓoрче oстaвил џипoт bmw x5 кa дa рaбoти у местo и купуе цигaри a прoдaвaчoв му викa избегaвaј вaкa дa oстaвaш дoдекa кусур дa ти врaтaм ке влезе некoј ке ти гo oднесaaт,две три кoли вaкa oднесoa му вели a oвoј ни пет ни шест се oклешти и не пoгледнa сите штo чекaвме пoзaди негo и му викa немa гaјле ЈАС СУМ OД ГРЧЕЦ.Абе и кoлите ни ги тoпaт,и сите знaaт кoи се и мaјтaп терaaт