Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Никако, кога е тука пастирот со чесните патриоти како тебе на браникот на татковината :pos:

Исто како 2008 да речиме,

Ете како се сака Македонија, округло па на ќоше :icon_lol:

Само не те прашав, во која тоа Македонија е ова, она горе долу или како?

од првото и второто видео само смени никола со заев и силванева со роберт поповски
уште па ако сдсм не одржат референдум за името, ќе биде сварно `ako ne pa VMRO da gi vratime` :D

Последно уредено:
па порано пишав дека ќе дојде време кај што и комуњариве ќе пишуваат ко од вашиов сој со печатани грешки и гледам стварно се остварува.
haoΣ, pi4ke, ludilo :pos:

Никако, кога е тука пастирот со чесните патриоти како тебе на браникот на татковината :pos:

И што се случи 11 годишно владеење на Грујо? Сменил името? Правел штетен договор со блгарчета или двојазност низ целата МК ? Ништо а тоа видео снимките тоа беше стратегија кое ТИ ништо не разбираш ,а еве кодошите ги издаде. Ај ај ќе размислиш.

Sent from my iPad using Tapatalk

haoΣ, pi4ke, ludilo :pos:
ba6, без Халкидики ништо, за вмровциве и шарениве е ветена земја пошо врмовциве ќе се ќе се ебат на раат, а па шарениве ќе бидат консултирани за понатамошно разнебитување на Македонија од страна на ΣopoΣ

И што се случи 11 годишно владеење на Грујо? Сменил името? Правел штетен договор со блгарчета или двојазност низ целата МК ? Ништо а тоа видео снимките тоа беше стратегија кое ТИ ништо не разбираш ,а еве кодошите ги издаде. Ај ај ќе размислиш.

Sent from my iPad using Tapatalk

Исклучок единствено договорот со бугаристанците, самиот си кажува за законот за двојазичност во разговорот дали вовел или не нешто, ова е сега надградено пошто ќе си ги извадат очите кој да стигне до власт, за името исто слушнавме сите.

Сега да те прашам, вечерта кога изјавија дека склучија коалиција со ДУИ врз основ ана т.н Тиранска платформа, шо прифатија не можеме да знаеме, а никој, буквално никој од патриотите јасно и гласно не кажа дека ја тфрлаат од целост, најтрагично е шо и до ден денес никој тоа не го сторил.

Корупцијата на страна, две врби во Вардар 300к евричи и ограда на мост 500к која е како да ја правел средношколец на практична настава, дај оладете...[DOUBLEPOST=1516055743][/DOUBLEPOST]
од првото и второто видео само смени никола со заев и силванева со роберт поповски

Грешка си, Тунтев она транспарентно и во духот на демократијата им вика ГЛАСАЈ на слободарите...:icon_lol:

Klin ni sarenite povekje ne gi postiraat bombite, naprotiv duvaat i begaat kako gjaol od krst od niv i sekoj dokaz deka imale nekakva vrska so toa kako sto mozes da zabelezis denovive. Nekako masovna pojava stana. Uste ti ostana. Zosto kako samo ti si znaes.

Ми немаш реплицирано оддамна а богами и ја, ама глеам без да те наречам сендвич више знаеш што си поттајно што ептен е интересно. Ако алудираш на Заев, он е одроден makedonets така да не може да го сместиме во оваја компилација на патриоти. Иначе твојов сој е ептен јак, пола партија ви се пика у СДСМ па порано пишав дека ќе дојде време кај што и комуњариве ќе пишуваат ко од вашиов сој со печатани грешки и гледам стварно се остварува. Чекам и во годиниве што следат од сендвич-патриот да станеш кoMUjNArA па да викаш дека никад не си бил у сојов во кој што си сеа.
Vidi po logika na nestata denovie podobro e da bidis nebanjat sendvic otkolku sarenolik komunjar kako sto bese ti na primer celo vreme ovie nekolku godini.
Ili i ti vo podrum bese i nemas vrska so toa, nesto vo stilot Abe kaj se najdov jas tuka eeeeee:confused:
Pa tolku krienje vo podrum kako izgovor nemalo ni kaj Albancite pred , za i posle vojnata vo 2001.
Ah beee :mad:

Klin ni sarenite povekje ne gi postiraat bombite, naprotiv duvaat i begaat kako gjaol od krst od niv i sekoj dokaz deka imale nekakva vrska so toa kako sto mozes da zabelezis denovive. Nekako masovna pojava stana. Uste ti ostana. Zosto kako samo ti si znaes.

Ма немој, не ми е јасно само дали толку е резонот или партиска пропаганда,

Исто како шо едните пакуваат дека поради корупцијата и шо уште не во тие прислушувани разговори сега мора еден куп глупости да се проголтаат, од безврска договор со бугаристанците до јазична федерација, името уше не е стасано, така сите овие глупости пак, другата страна ги пакува дека ги ослободуваат од одговорност за тоа шо го правеле.

Ве клонираат бе или како не ми е јасно, разграничи, едно со друго реално нема врска, тоа е Ultimate PR.

Глупостите на претходната власт не можат да бидат алиби за глупостите на новата власт, распродажбата на националните интереси на сегашната власт на ја амнестира корупцијата на претходнта, тоа шо сме ние во некое орвелово сценарио е ншто друго.

:icon_lol:

Ма немој, не ми е јасно само дали толку е резонот или партиска пропаганда,

Исто како шо едните пакуваат дека поради корупцијата и шо уште не во тие прислушувани разговори сега мора еден куп глупости да се проголтаат, од безврска договор со бугаристанците до јазична федерација, името уше не е стасано, така сите овие глупости пак, другата страна ги пакува дека ги ослободуваат од одговорност за тоа шо го правеле.

Ве клонираат бе или како не ми е јасно, разграничи, едно со друго реално нема врска, тоа е Ultimate PR.

Глупостите на претходната власт не можат да бидат алиби за глупостите на новата власт, распродажбата на националните интереси на сегашната власт на ја амнестира корупцијата на претходнта, тоа шо сме ние во некое орвелово сценарио е ншто друго.

:icon_lol:
Ne kloniraat i partiska propaganda posto celo e koga ima se.
I donekade i ke ti drzese voda muabetot samo sto imas edna mala falinka vo rezoniranjeto.
Глупостите на претходната власт не можат да бидат алиби за глупостите на новата власт, распродажбата на националните интереси на сегашната власт на ја амнестира корупцијата на претходнта
Zaboravi da spomnes deka starata korumpirana nenarodna vlast, rezimska kao sto miluvaja da ja narecat ja zamenivme so mnogu polosa, pokorumpirana. Tuka e zaebancijata.
Malce sme se zaebale , ne mislis ti taka? Jes da imavte najdobri nameri, detsko naivni ama sepak naivni.

што било ова со дописи во македонски пошти само на албански јазик?
true/false?

Vidi po logika na nestata denovie podobro e da bidis nebanjat sendvic otkolku sarenolik komunjar kako sto bese ti na primer celo vreme ovie nekolku godini.
Ili i ti vo podrum bese i nemas vrska so toa, nesto vo stilot Abe kaj se najdov jas tuka eeeeee:confused:
Pa tolku krienje vo podrum kako izgovor nemalo ni kaj Albancite pred , za i posle vojnata vo 2001.
Здружение на избањати подрумџии...

Ne kloniraat i partiska propaganda posto celo e koga ima se.
I donekade i ke ti drzese voda muabetot samo sto imas edna mala falinka vo rezoniranjeto.

Zaboravi da spomnes deka starata korumpirana nenarodna vlast, rezimska kao sto miluvaja da ja narecat ja zamenivme so mnogu polosa, pokorumpirana. Tuka e zaebancijata.
Malce sme se zaebale , ne mislis ti taka?

И сеа одиме со што би било ако би било сценарија. И тука може да ја тегниме до недоглед.

Во ред,

Режија?

П.С Никогаш не сум употребил режим за претходната власт, сем саркастично.

Смешен си :pos: ја сум против ВМРО, ама не можеш да му објасниш на човек со IQ ко кромањонец дека ако си против ВМРО не значи дека си за СДСМ. Ама после толку дудлање на паторски стап и дупење у здрав мозок за заштита на Македонија кога meanwhile се ставаат милијарди по странски сметки и ве носа ко говеда на митинг што да ти објаснувам повеќе. Кој ме читал ме читал, кој сВатил- сВатил, па ќе ти оставам да си гаиш мислење какво сакаш. Ко да речи сега морам ја да кажам дека сум комуњара дека си ме "открил" омфг. Тие меѓу кои и ти, ќутевте ко некои пичиња а се лупате у груди дека сте македонци тешки за да ве пикнат ко ретардоси у администрација за да работите нишај врата - земи плата , е ради тоа ни е срање државава. И да, ќе генерализирам, свите што го подржуваа ВМРО и збореа дека тие ни се спас, се јебани гомна, биле и ќе бидат. Си прочитал да пишем нешто за Мицковски на пр? Или да се произнесам? Човекот кога ќе биде година-две на функција и ако го зајакне ВМРО за да стане добра опозиција и и даде понормална форма на ВМРО, дали тоа би пречело да кажам дека ликот е топ и дека ВМРО може да се врати на власт пак? Се разбира дека не, ама ти не можеш да го сфатиш тоа, пошо гарант имаш на срце тетовирано Мијалков или Грујо.

И да, уште веруваш дека разговорите се монтирани и дека падна ВМРО ради тоа што странците сакаја а не народот? Cuckold mentality.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom