Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
За овој идиот прв пат прочитав и тоа овде на оваа тема(стварно појма немам кој е овој...вероватно е некој од шарените)..и навистина бил идиот.....т.е. нешто помалку и од тоа(имбецил, деген..незнам што е најниско на листата)

да навредуваш една голема населба, каде претежно живее народ кој сам си го заработува лебот...е греота.
остај политика овде настрана...овој нема никакви допирни точки со политика

vasilj-640x491.jpg

Mislam deka M.Carevska si e za respect sega za sega. Isto taka se slagam deka, ne treba za sekoja mala rabota da se traze odgovornost od minister, toa i porano go potencirav, ako e taka nema da zadrzime nitu eden min podolgo od 1 mesec. Moraat prvo najdolnite da si odgovarat, sto ima ministerot da go rckaat. Toj nity znael nitu imal moznost da reagira.
Епa aјде дa видиме кoгo ке смени сегa штoм негo дa не гo рчкaме oдмa некoј мoрa дa oдгoвaрa.Кaкo ке ги смени oдгoвoрните кoгa се пaртиски вoјници oд негoвaтa или oд пaртијaтa у кoaлицијa

За овој идиот прв пат прочитав и тоа овде на оваа тема(стварно појма немам кој е овој...вероватно е некој од шарените)..и навистина бил идиот.....т.е. нешто помалку и од тоа(имбецил, деген..незнам што е најниско на листата)

да навредуваш една голема населба, каде претежно живее народ кој сам си го заработува лебот...е греота.

vasilj-640x491.jpg

Јас колку што знам он самиот живее во Маџари.

Јас колку што знам он самиот живее во Маџари.
Можеби изгледа дека тролам...ама стварно прв пат слушам за овој човек(кога го ставија нешто тамо во Влада..)

патем...ова му е лошо темпирано.....по испитувањата ние што сме близу до Грција баш не ги сакаме рефјуџиците..

Galup: Migranti najmanje dobrodošli u Srbiji, CG i MKD
Beograd -- Island i N. Zeland su zemlje koje u najvećoj meri prihvataju migrante, dok su u Srbiji, Makedoniji, CG i Mađarskoj migranti najmanje dobrodošli,pokazuju ankete.

IZVOR: B92, BETA SREDA, 23.08.2017. | 22:51
Podeli
2009853898599dec445532a743731003_v4_big.jpg

Foto: Tanjug/AP
Prema istraživanju agencije Galup (Gallup), Srbija se nalazi na 135. mestu od 138 zemalja koje su obuhvaćene istraživanjem, a Makedonija je na poslednjem mestu.

Učesnicima istraživanja postavljeno je pitanje da li je dobro ili loše da imigranti žive u toj zemlji, budu njihovi susedi ili se venčaju sa nekim od njihovih bliskih rođaka, preneo je Indipendent (Independent).

Britanski Indipendent navodi da se većina zemalja koje su među 10 najlošije rangiranih nalazi na takozvanoj Balkanskoj ruti kojom su migranti ranije prolazili na putu iz Grčke ka Nemačkoj.

Većina ispitanika, odnosno 54 odsto, je rekla da je dobro da imigranti žive i njihovoj zemlji, a polovina da bi bilo dobro da im budu susedi.

Kako je navedeno, mlađe generacije u većoj meri prihvataju migrante, kao i stanovnici koji žive u urbanim sredinama.

Na vrhu liste nalaze se Island, Novi Zeland, Ruanda, Sijera Leone, Mali, Australija, Švedska, Nigerija, Burkina Faso i Irska.

Na dnu liste su Hrvatska, Estonija, Češka, Letonija, Izrael, Slovačka, Srbija, Mađarska, Crna Gora i Makedonija.

vasilj-640x491.jpg

Морав да го посетам Твитер профилот на овој изрод за да се уверам дека навистина го објавил тоа сега, откако е стапен на јавна функција.

Типот како да заборавил дека неговата плата од јавна функција доаѓа делумно и од парите на тие кои живеат во населба во која човек не зема стан на поклон, а камо ли па камп да гради, и како јавен функционер сноси одговорност пред сите граѓани на Македонија, вклучувајќи ги и жителите на Маџари.

Но бидејќи Маџари е под општина Гази Баба - едно од вечните дувла на пвеводбениците, кои и денес си тераат криминален бизнис како ништо да не се сменило после 11 декември 2016 и после 1 јуни 2017, можеби плавите жолтици воопшто не ни планираат да се борат за општинска власт во општина Гази Баба, па затоа овој изрод излегува со вакви приказни за стан кој никој не би зел на поклон, а камо ли па камп да гради во населба во главниот град на Македонија.

Последно уредено:
Jas mislam deka vakvite kako nego ni slušaat ni prašuvaat nekogo što da pravat

Nemam ni Fb ni twiter profil...pa nemožam ni da gi proveruvam ovie informacii
Vo sekoj slučaj im pravi loša usluga na tie što mu dale šansa nešto da pokaži vo životot......dali znae da e korisen ili sepak go troši kislorodot za džabe

Vo sekoj slučaj im pravi loša usluga na tie što mu dale šansa nešto da pokaži vo životot......dali znae da e korisen ili sepak go troši kislorodot za džabe

Кој е корисен од оние кои работат или работеле високи државни функции?

Вообичаено Твитер профилите се јавни и достапни без потреба од регистрација на Твитер, доволно е само да го знаеш неговото/нејзиното корисничко име за да го посетиш неговиот/нејзиниот Твитер профил.

Горе спомнатиот изрод спаѓа меѓу тие со јавен Твитер профил.

Последно уредено:
Шо ново кај шумадијската амбасада во Шкупи, има ли колонисти ? :icon_lol:

Мене не ми е јасно, на толкава редица за апсење на криминалци СДС се фати да спроведува прво одлуки на ВМРО (нашата ултрарадикална десница) за изградба на станови/кампови за избеглици? Идете утепајте се.

Според Стевче Јакимовски во Карпош е планирано да се населат 5000 мигранти... Сите доле во коментарите на фб му аплаудираат за тоа што немал да дозволи градби за бегалци ( еве едно Брао и од мене ), а никој не го праша од каде му е таа информација дека баш толку луѓе ќе треба да прифати Карпош...

Како од ракав само си ги вадат бројкиве чудо едно... Ај некој нека седне и да размисли колку згради, градинки и се останато би требало да се изгради само за да се вдомат 5000 бегалци...и тоа само Карпош, настрана Кисела Вода, Ѓорче, Аеродром, Гази Баба итн... Значи по нивна логика, во Скопје и околината би требало да се населат најмалце 50000 мигранти, повеќе луѓе од цела Грчка што има моментално бегалци на нивна територија.

П. С. Кога ќе дојдат овие од Будење во Чаир, и јас сакам да турам еден потпис против мигрантиве... Ако дојдат овдека ќе треба минимум барем уште 3-4 џамии прво да изградат, па потоа живеалишта за луѓево :'(.... Илипак не е битна населбава, овдека и онака за власт се борат ДУИ и БЕСА

Последно уредено:
Според Стевче Јакимовски во Карпош е планирано да се населат 5000 мигранти... Сите доле во коментарите на фб му аплаудираат за тоа што немал да дозволи градби за бегалци ( еве едно Брао и од мене ), а никој не го праша од каде му е таа информација дека баш толку луѓе ќе треба да прифати Карпош...

Тоа ли треба да го прашаат? Не за становите? :)

Иначе од ФБ...

Мечка страв, мене не страв. Отидов да се потпишам на иницијативата за ненаселување бегалци во Аеродром.
Отприлика вака изгледаше тоа.
- Добар ден.
- Добар ден.
- Овде може да се потпишам против бегалците?
- Да овде.
- Ова е на ВМРО иницијатива или?
- Не, не, граѓанска е.
- Ајде бе не ме зезај, наши сме си, и јас сум вмровец, му велам.
- ОК бе, од месен сме. Налог од централа.
- А против кои бегалци сега се потпишуваме?
- Па од Блиски исток.
- Дојдени се веќе или треба да дојдат?
- Не се дојдени уште.
- А кога ќе дојдат, има некаква најава?
- Ти дојде да се потпишеш или да ме заебаваш?
- Добро бе, да си прашам за што се потпишувам.
- Ако си од месен ти кажале што треба да направиш.
- А ако не сум?
- Зоки, ај дојди види што е со господинов.
- Добар ден, јас сум Зоран, претседател на месен. Повелете што треба.
- Дојдов да се потпишам, ама сакав да се информирам прво.
- Што ве интересира?
- Кога ќе дојдат бегалците?
- А што, тебе ти се брза нешто?
- Не, а вас ви се брза?
- Нас ни стигна налог од централа. Уште нешто?
- Може да се потпишам сега?
- Не може.
- Зошто?
- Зашто многу прашуваш.
- ОК, пријатно.
- Пријатно.

Последно уредено од модератор:
Џабе им е приказната сo мигрантите, пали сам кај наретардираните, а тие секако гласаа за ДПМНЕ. Другите само им се смеат. На крајот и оваа приказна ќе им се скрши од главата на локалните избори, исто како што албанофобијата им се скрши од главата на парламентарните.

Се додека кампањите им се базираат на ширење страв и паника кај населението така ќе поминуваат. Им треба еден дебакл на локалните избори во кои би ги изгубиле сите погопеми општини в Македонија за да се помрдне нешто во партијата.

Тоа ли треба да го прашаат? Не за становите? :)

Иначе од ФБ...

Мечка страв, мене не страв. Отидов да се потпишам на иницијативата за ненаселување бегалци во Аеродром.
Отприлика вака изгледаше тоа.
- Добар ден.
- Добар ден.
- Овде може да се потпишам против бегалците?
- Да овде.
- Ова е на ВМРО иницијатива или?
- Не, не, граѓанска е.
- Ајде бе не ме зезај, наши сме си, и јас сум вмровец, му велам.
- ОК бе, од месен сме. Налог од централа.
- А против кои бегалци сега се потпишуваме?
- Па од Блиски исток.
- Дојдени се веќе или треба да дојдат?
- Не се дојдени уште.
- А кога ќе дојдат, има некаква најава?
- Ти дојде да се потпишеш или да ме заебаваш?
- Добро бе, да си прашам за што се потпишувам.
- Ако си од месен ти кажале што треба да направиш.
- А ако не сум?
- Зоки, ај дојди види што е со господинов.
- Добар ден, јас сум Зоран, претседател на месен. Повелете што треба.
- Дојдов да се потпишам, ама сакав да се информирам прво.
- Што ве интересира?
- Кога ќе дојдат бегалците?
- А што, тебе ти се брза нешто?
- Не, а вас ви се брза?
- Нас ни стигна налог од централа. Уште нешто?
- Може да се потпишам сега?
- Не може.
- Зошто?
- Зашто многу прашуваш.
- ОК, пријатно.
- Пријатно.
Незнaм дaли е вистинa т.е. дaли се плaнирa вистинa дa дoјдaт мигрaнти.Еве јaс без oглед кoј сoбирaл пoтписи инaку не ги сaкaм ни едни ни други би се пoтпишaл превентивнo,без пoлитикa мешaње зaштo спoред мене aкo имa гoлем oдзив утре 2 пaти ке рaзмислaт зa тaквo нештo.Мoјoт пoтпис не знaчи декa гo пoдржувaм вмрo.Знaчи јaс евентуaлнoтo дoaѓaње нa мигрaнти тукa гo сметaм зa штетнo пo нaс и би се пoтпишaл без oглед кoи ги сoбирaaт пoтписите.Нaместo кoј сoбирaл пoтписи пoдoбрo дa биде фoкусoт дaли е тoa вистинa или не.

Само да не се најдат потписите што ги давате како заднина на некој "независен" кандидат, џст сејинг.

За мигрантите секој е против сем два тројца Менада фаци ама во моментов тоа е Баба Рога непријател, исто како оние 16,000 муџи што преседоа година дена на Табановце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom