Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Според тоа што го пишуваш, ти би му ја исекол главата само на тој што украл пита бурек.
Ох, повторно ли Господинот Груевски е неправедно обвинет и за незначајни дела ќе го гонат сега.:(

Прозирен си одамна.

Ох, повторно ли Господинот Груевски е неправедно обвинет и за незначајни дела ќе го гонат сега.:(

Прозирен си одамна.
Не знам јас тоа, си има судови.
Битно според тебе, силувачот е невин.

Не знам јас тоа, си има судови.
Битно според тебе, силувачот е невин.
Силувачот не е невин никако. Само можда ќе се извлече, поради тоа што тајно си напраил договор со овој бурек што украл. Ако бргу го тргнат Зврлевски можда и ќе го снајде правда за стореното, али нешто ми личи дека бурекокрадачов има ниет да се договара со ваквите предавници.

Силувачот не е невин никако.
Како не е, кога ти цело време збориш за бурекот, а темата за силувачот ја избегнуваш.
Ама ок, за кого како, за некој кражбата е поголем грев од силување.

Како не е, кога ти цело време збориш за бурекот, а темата за силувачот ја избегнуваш.
Ама ок, за кого како, за некој кражбата е поголем грев од силување.
Ми имплицираш работи што не сум ги рекол и врз нив си градиш случај, кој само во твојата глава е рационален.
Јака ти душа.

Ми имплицираш работи што не сум ги рекол и врз нив си градиш случај, кој само во твојата глава е рационален.
Јака ти душа.
Добар си.
Секој втор пост ти се сведува на тоа, и после други ти имплицирале.
Ај прочитај си што пишуваш ;)

Добар си.
Секој втор пост ти се сведува на тоа, и после други ти имплицирале.
Ај прочитај си што пишуваш ;)
Ајде бе цитирај, кај викам дека Груевски треба да се извлече?

а парите на самсоненко се чисти? неговие „инвестиции“ овде се скроз легални? не би ме чудело у грујо и компанија да имаат дел од бизнистите на самсоненко овде. со парите што ги искрадеа од народот, преку странски „инвеститори“, си отвараат и купуваат бизниси овде.
Кои бизниси во Македонија се на Самсоненко?

Еве што напишал Роберт Алаѓозовски:

Како новиот сдсмовски министер Алаѓозовски срамно го навредуваше Самсоненко?

На интернет за Роберт најдов само дека е струмичанец и дека завршил филологија. Има ли некој податок дали/што работел во животот?
Не се бањал.

Друже, дај бе, у други теми пишуеш коректни постови...зошто еднаш не ја признаеш кривицата во ваши редови?
Па и да подметнувал бц кукавички јајца, ако сте имале волја и знаење ќе сте се решеле од нив. И не збориме само на киднапирање на протест, туку на раководство на партија. Од кога е формирана дпне, ја водат сите други, само не Македонци. Не признаваш дека јадрото го сочинува лесно-манипулативна маса и дека интелектуалци никогаш сте немале. Затоа и напраивте импорт на ванковска, венко и слични шо ги купија за безпари. Не можете да си дозволите мејнстрим у партијата да ви е така хард-кор со експанзионистички идеи, чисти македонии, ќосиња - никаде у свет не е така или таму каде што голема партија тера такви политики без исклучок се работи за режим. Тоа секаде го праи некоја помала партија која плафон и е 5-10%. Иако не сум имал никогаш партиска книшка, нити сакам да имам, би бил прв за таква партија која ќе се бави со коректен патриотизам, со почитување на своето, со реагирање кога ќе се повредат интересите во било која прилика. Тоа кај вас никогаш го немало. Имам пишувано 100 пати (не се сеќавам дали ти беше од Кичево...не е битно) - како бе не мобилизираше дпне во 2005-та доволно гласачи за референдумот за територијална поделба? Се сеќавам дека дури бев и да дадам потпис и затоа што релативно брзо се собраа, мислев дека ќе помине глатко - ама к***ц....и после една година дпне победи на избори. Шо сакаш можеш да си мислиш, ама негативен одговор на територијалната поделба даден на референдум, ниту јенките, ниту еу немаше да може да го сменат.
Ви треба сериозна консолидација и дигање на клоци многу негативни ликови од партија, доста ве возат. Или преовладува античко крило кое нема вода у очи, а урла дека „ќе оди на Солун“ или бугарашко кое се посерува на Конески, а пали кандило на врховисти или у задњава варијанта Београд (на изненадување на сите) ви го начука. Со опортунисти и шупаци како бетмен, кој на дугме организира протести многу брзо катанец ќе си стаите.
Za mnogu raboti istoto go mislime...no različno se izrazuvame...

Btw....jas rabotam vo institucija kade nesmeam da sum člen na partija...pa taka adresata e pogrešna.

A za referendumot....imam drugari koi se simpatizeri na Sds( ne se členovi) i na referendumot ne sakaa da izlezat da glasaat.
Za nivnite objadnuvanja nemam potreba od konentari

Btw....jas rabotam vo institucija kade nesmeam da sum člen na partija...pa taka adresata e pogrešna.

Постои таква институција каде забранува членство во партија ?
WOW!

А ти да не си му адвокат на @Ѓорѓи. Н,или и тебе да не те заболе кога се спомнуваат Србите?Се србомани,бреј.Борисов ќе ве исчисти.
Не ми се верува. 18% прави србе, уште 23% звздаши (зорани, бранковци, мирjани, весни, слободанки...), 24% албанци, 8% бугари, 3% разни турци, бошнjаци, 12% гjупци. Пресметни колку се македонците. Нема понуда од попис. Македонците ги спасува теку Jугославja, ама Србете не саке. Сега веке поради тоа, србете во Србиja и тие во Мк неме ништо заедничко. Тие веке се разни нации и затоа Мк србете уште се пишуве македонци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom