Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Се раскараа сендвичиве а која дружба беа :(

МИЛЕНКО ГО НАПАДНА БЕТМЕН И ДПМНЕ: А каде сме ние со Мирка и останати од ГДОМ и Македонски Манифест во раководството на партијата?!?!

Театар за деца и младинци. За божем да се издигне некоја фејк патриотска организација божем независна од партии, а уствари увлечена кај Сашо и Грујо до дванаеспалачно и инструирана од нив.

Веч виџено е ова, ги имаш и на форум инстант неутрал патриоти кои згрозени од предавството на СДС и пасивноста на ВМРО сеа ќе праеле трета опција. Истите тие кои нигде ги немаше 11 години. Неможе трета опција макар и патриотска да биде некој што не кажал еден лош збор против најлошото владеење со државата или попознато во учебниците на историјата како Грујово време.

Па уште Росоклија коментира, а Миленко го постира после 3 години докажано, и 11 години шпекулирано, дека ВМРО прислушкувале. Абе ајде да не се лажеме.

“Nikola is just Nikola”, chortles a friend. Ordinary people can identify with him, he is like the bloke next door—and he is literally that, because he disdains his official residence, preferring to live in his small flat, with his wife and two small children. And, notes the friend, to win so many elections he must be doing something right, after all. :icon_lol:

Unfortunately, all of this should be placed in past tense to be grammatically correct.
Ant to correspond to reality.

ДПМНЕ за се се имаше договорено со ДУИ, само за СЈО не најдоа заеднички јазик, и затоа пропаднаа нивните преговори. Мислам доволен доказ е тоа што сега во Собрание сите пратеници од опозицијата со петни жили го бранат Зврле само да не го ишутираат од неговото работно место.

Поентата ми беше дека овие од ДПМНЕ нека не се прават светци дека во нивно време помилуваа УЧКи, ставија двоглави орли во Чаир, ги сменија имињата на училиштата во истата општина и мал миљион други работи... Да им успееше коалицијата со ДУИ, абе одма ОДМА ќе го стореа ова што моментално го прават СДСМ.

Немој да мислиш дека ги правдам Заев и компанија, мене ми е преку кур од постојаното лижење гз кај албанскиве партии, али ДПМНЕ тука да ми се прават патриоти и да ми глумат Мајка Тереза, е богами нече мочи... Исти гомна се и едните и другите
Не бе, ништо немаше договорено со ДУИ од ова што Заев го прави и немаше да го донесе ВМРО ДПМНЕ.
Немој да мислиш дека некого бранам, јас само вистината ја кажувам. Имаш погрешни „брифирања“. Е да, СЈО беше „проблемот“. Тоа ти е точна информација. Ако веруваш во тоа... што да ти кажам...

Алмеида...како денес се сеќавам на денот кога осамна паролите пред собранието во 1997 година на кои пишуваше ``смрт за Албанците`` и слични.

Ти пароли ги пишуваше едно старо чиче на околу 65 години и тоа точно на местото каде е сега споменикот на АСНОМ(Киро Глигоров).

Човекот им викаше на децата ``давајте картони``...``одете по контенјери и земајте пакети``...и овие ко оФци му носеа картони, а тој ги пишуваше паролите

Од сегашен аспект знам кој стои зад тоа....јасно е

едната партија(ВМРО) стоеше зад протестите, а другата(СДС) му подвалуваше вакви кукавички јајца све за политички поени

Но ние само што горевме таму....исто како и во сите протести до сега
Друже, дај бе, у други теми пишуеш коректни постови...зошто еднаш не ја признаеш кривицата во ваши редови?
Па и да подметнувал бц кукавички јајца, ако сте имале волја и знаење ќе сте се решеле од нив. И не збориме само на киднапирање на протест, туку на раководство на партија. Од кога е формирана дпне, ја водат сите други, само не Македонци. Не признаваш дека јадрото го сочинува лесно-манипулативна маса и дека интелектуалци никогаш сте немале. Затоа и напраивте импорт на ванковска, венко и слични шо ги купија за безпари. Не можете да си дозволите мејнстрим у партијата да ви е така хард-кор со експанзионистички идеи, чисти македонии, ќосиња - никаде у свет не е така или таму каде што голема партија тера такви политики без исклучок се работи за режим. Тоа секаде го праи некоја помала партија која плафон и е 5-10%. Иако не сум имал никогаш партиска книшка, нити сакам да имам, би бил прв за таква партија која ќе се бави со коректен патриотизам, со почитување на своето, со реагирање кога ќе се повредат интересите во било која прилика. Тоа кај вас никогаш го немало. Имам пишувано 100 пати (не се сеќавам дали ти беше од Кичево...не е битно) - како бе не мобилизираше дпне во 2005-та доволно гласачи за референдумот за територијална поделба? Се сеќавам дека дури бев и да дадам потпис и затоа што релативно брзо се собраа, мислев дека ќе помине глатко - ама к***ц....и после една година дпне победи на избори. Шо сакаш можеш да си мислиш, ама негативен одговор на територијалната поделба даден на референдум, ниту јенките, ниту еу немаше да може да го сменат.
Ви треба сериозна консолидација и дигање на клоци многу негативни ликови од партија, доста ве возат. Или преовладува античко крило кое нема вода у очи, а урла дека „ќе оди на Солун“ или бугарашко кое се посерува на Конески, а пали кандило на врховисти или у задњава варијанта Београд (на изненадување на сите) ви го начука. Со опортунисти и шупаци како бетмен, кој на дугме организира протести многу брзо катанец ќе си стаите.

Па не треба ни интерпелации да се поднесуваат.
Можно е. Ама едно е да се поднесе, а друго е да се отвори дебата. Интерпелација нема веднаш на седница да се најде. Прво му се доставува на „соодветниот“ функционер, итн.. Ама не знам дали законот се однесува и на министрите.[DOUBLEPOST=1502437379][/DOUBLEPOST]
прво дали прифаѓаш дека владата на ВМРО го донесе законот за употреба на јазици со член да локална самоуправа решава за употреба на јазици кои зборува население под 20%
За тоа беше мојот пост
Локалната самоуправа мислам дека никогаш не била спорна, одамна.

“Nikola is just Nikola”, chortles a friend. Ordinary people can identify with him, he is like the bloke next door—and he is literally that, because he disdains his official residence, preferring to live in his small flat, with his wife and two small children. And, notes the friend, to win so many elections he must be doing something right, after all. :icon_lol:
Ова он сам, гарант го пишувал. Пошто е голем контрол фрик, сто посто он им ги измислува слоганите, им пишува што треба д а објавуваат. Немој случајно нешто без негово знаење да се деси.
Прво види само на форумов колку се малоумни неговите бранители. Мислиш дека можат нешто дасмислат они (што нема да предизвика урнебесно смеење кај другите) ?

Не е можно.
Мислев, можно е да е така како што велиш. Не знам дали важи тоа за министри.[DOUBLEPOST=1502451031][/DOUBLEPOST]
Вучик се надупи на Албанциве за Косово. Дали и Србиja ке се стори двоjaзична скору?
Мислиш на делот на Србија без Косово? Сем Медвеѓа, Прешево и Бујановац, во другите места нема ни 0,00001% Шќиптари.

Последно уредено:
ДОЈДЕ ЖИВОТОТ... во Скопје се врати Џезаир Шаќири ака. Командант Хоџа! Во текстот е опишан како борец против бившиот режим!

auto_jkj-696x3921502382166-620x330.jpg

Komandant Hoxha arrin në Shkup. 10 vite jetova si ‘Kaçak’ (FOTO)
on: 10/08/2017In: Aktuale, Maqedoni
Email
Ish deputeti Xhezair Shaqiri – Komandant Hoxha, eshte kthyer me ne fund ne shtepine e tij ne Shkup, pas shume vitesh arrati per shkak te nje fletarresti. Ai kthyer ne shtepi, e ka konfirmuar nepermjet facebook, ku shihet me isha bashkeluftarin e tij Bekim Dardhishta. Hoxha ka paralajmeruar se neser namazin e xhumasë do ta fal në xhaminë e Çairit.

“Sapo u vendosem te familja ne shkup. Neser inshallaAllah do e falim Xhuman ne Xhamin e Qairit te imam SADUSHI. Un si ish komandant i UÇK-së dhe ish deputet i Parlamentit të Maqedonisë padrejtësisht kam qen i përndjekur më shum se 10 vite nga ish qeveria dhe jam detyruar që në shekullin 21 të jetoj larg familjes si Kaçak për të shpëtuar nga arrestimi prej ish Regjimit

lg.php

Nga Qeveria e Zaevit presim trajtim të barabart për gjith qytetarët e shtetit, nuk kërkojmë l?mosh nga askush por vetëm të drejtën ton? si gjith njer?zit në këte shtet lirinë e plotë të jetës barazinë kushtetuese dhe ligjore në shtetin ton ë Maqedoni.

Une jamë këtu sot për të provuar se a është kjo qeveri e njëjtë si për Stojançe Angellovin edhe për Xhezair Shaqirin,nëse do jet e njejtë do të ketë të ardhme ky shtet”, ka shkruar Hoxha sapo ka arritur në Shkup.

auto_20729377_1804439836238937_8156667984653320559_n1502382164.jpg

http://www.aktuale.mk/komandant-hoxha-arrin-ne-shkup-10-vite-jetova-si-kacak-foto/

Што очекува од премиерот Заев?

Командант Хоџа се врати во Скопје, 10 години живеел како „Качак“
20170811072719.jpg

Објавено во: Македонија 11 Август, 2017

Џезаир Шакири или познат како командат Хоџа според медиумите на албански јазик се вратил во Скопје и се сместил во својот дом со семејството. Тој посочил на социјалните мрежи дека 10 години во 21-век живеел како „Качак“, принуден да бега поради потерница од својот крај со неправди на претходниот режим на власт. Сега, смета дека може да биде исполнета правдата кон него бидејќи во Македонија има нова власт, а од премиерот Заев очекува еднаков третман за сите.

Командант Хоџа е учесник во воениот конфликт од 2001 година, ги раководеше припадниците на УЧК во Арачиново, а потоа често влегуваше во отворени политички судири со раководството на ДУИ.

Кулуминација за Шакири на македонската политичка сцена беа тврдењата дека припадник на Агенцијата за разузнавање која е под надлежност на претседателот Иванов имал контакти со вооружената група која беше дел од нападот во кумановско Диво Насеље за што сега се води судски процес за тероризам.

– Имам докази дека пред два и пол месеци, Ш.М., агент во Агенцијата за државна безбедност, што е под команда на шефот на државата, Ѓорѓе Иванов, имал средба со две лица чиишто имиња се спомнуваат, не само Соколи. Два и пол часа. Таа средба е снимена од збор до збор – рече Џезаир Шаќири во изјава за косовски медиум.

Тој го посочи Ахмети како еден од главните виновници за целиот случај.

– Верувам дека и на Али не му останало друго, мора да излезе од Влада, но пред тоа ќе ти се обратам лично тебе Али Ахмети. Знаеш до сега баравме од тебе да излезеш од Влада, но немој да грешиш и да излезеш додека не го ослободиш нашиот брат командант Соколи, пошто јас лично ќе дадам наредба да те пратат како зајак додека да те фатиме! Нема да ти простиме што го намести во Куманово командант Соколи. Ти давам Беса дека нема да ти биде лесно да се извлечиш од ова зло што го направи – изјави Џезаир Шаќири пред две години за лидерот на ДУИ.

На албанската политичка сцена се очекува регрупирање на силите откако БЕСА изрично посочи дека немаат никаква намера да соработуваат со ДУИ, а токму незадоволството кај албанците од судските одлуки за случаите кои тие сметаат дека се спорни може да играат голема улога во претстојната кампања за локалните избори.

http://www.faktor.mk/komandant-hodza-se-vrati-vo-skopje-10-godini-ziveal-kako-kachak

Џезаир Шаќири: Да го имав оружјето на Македонците ќе ги протерав во Бугарија
Македонија 09.02.2014 09:50

hodza3.jpg

Џезаир Шаќири

Командант Хоџа или Џезаир Шаќири, кој командуваше со групата на ОНА во Арачиново во август 2001-та година за порталот Алмакос, по повод изјавите на генералот Тејта и на Стојанче Ангелов дека доколку беа војници на НАТО, ОНА немаше да стигне ни еден ден да се брои со македонските безбедносни сили.

– Еден човек се гледа по неговите дела, а не по зборовите. Јас можам да кажам дека ако го имавме оружјето со кое располагаа Македонците, ќе ги протеравме нивните војници до Бугарија – рекол Хоџа за Алмакос, а пренесено од Република Шќип.

Меѓу другото, Шаќири тврди дека прифатил да се повлече од Арачиново затоа што било прифатено потпишување мировен договор, а не заради тоа што бил опколен.

http://republika.mk/199948

ДОЈДЕ ЖИВОТОТ... во Скопје се врати Џезаир Шаќири ака. Командант Хоџа! Во текстот е опишан како борец против бившиот режим!

Кулуминација за Шакири на македонската политичка сцена беа тврдењата дека припадник на Агенцијата за разузнавање која е под надлежност на претседателот Иванов имал контакти со вооружената група која беше дел од нападот во кумановско Диво Насеље за што сега се води судски процес за тероризам.

– Имам докази дека пред два и пол месеци, Ш.М., агент во Агенцијата за државна безбедност, што е под команда на шефот на државата, Ѓорѓе Иванов, имал средба со две лица чиишто имиња се спомнуваат, не само Соколи. Два и пол часа. Таа средба е снимена од збор до збор – рече Џезаир Шаќири во изјава за косовски медиум.

Власта треба да се занимава со гаснење пожари, а не Зврлевски да го гони.
Ми се чини дека Македонија ќе гори се додека не се откажат од детронизирањето на Зврлевски.

А сега без сарказам: ова со Тамара им е врв. Подолно не можат. Свака им част. До толку дигнитет и образ да се немало. Баш вие да ви се изнаебам на све, најдовте Тамара да ја употребуете у спасувањето на газот на оној кој ја уби, затоа што нели она беше познат случај и требаше да го чека отворање на новиот спинален центар. Утепани духовно до крај. Морони глупи.

Замислувам нацист у Нирнберг како им вика на судиите: А вие зашто не до

Ова е нешто од Буревесник, кога објавуваше разговори веднаш по акцијата во Диво насеље... Иначе добро е да знаеш дека Хоџа го криеше и пребегнатиот од Куманово, кој подоцна беше уапсен во Косово.

„Пред да влезат во Куманово, двајца од бандата, Ндрецај и Малишева, биле на „турнеја“ по Швајцарија, Данска и Белгија. Таму се сретнале со неколку оџи од кои побарале да ги поддржат во акцијата за собирање пари за акцијата и да ја подготват емиграцијата дека во Македонија ќе има војна… На таа „турнеја“ се сретнале и со неколку бизнисмени, меѓу кои и газдата на најголемата дискотека во Швајцарија, „БОЛЕРО“, кој e по потекло од Куманово… Моите извори работат на превод и на разговори на членови на бандата со /Командант Хоџа (Џезаир Шакири)

http://narodenglas.com/зоран-божиновски-објави-разговор-пом/

МВР трага по бегалец, нови дилеми за кумановскиот инцидент
15.05.2015 | 16:56
Македонија
Прочитано: 5020
Од Министерството за внатрешни работи нема потврда дали денеска во Куманово засиленото полициско присуство е поради тоа што се бара избеганиот терорист.

Оттаму единствено велат велат дека силното полициско присуство се должи на настаните и полициската акција од саботата.

110398.jpg
Шпекулациите за потрагата по избеганиот терорист се отворија откако и МВР потврди дека еден од уапсените кој се борел против полицијата им побегнал.

Тоа се случило два или три дена по акцијата во близина на кумановското село Брест. Осомничениот бил изнесен на терен за да им покаже на полицајците каде е скриено оружјето украдено при нападот на караулата во Гошинце.

На интернет веќе се појави и аудио снимка на која наводно говори пребеганиот Сулејман Османи од Брест кого полицијата го осомничи за нападот во Гошинце.

Изјавата му ја дава на Џезаир Шаќири, алијас командант Хоџа, на териотријата на Косово. Лицето претставено како Османи прво објаснува како бил тепан во станица, па немал друг избор освен да покаже каде е оружјето.

Од МВР нема став ниту за неточната бројка за загинатите терористи во Диво Насеље. Откако на првичната прес конференција беше соопштена бројка од 14 мртви терористи, а истата подоцна ја повтори и премиерот Груевски, обвинителството пак соопшти дека конечната бројка на мртви од вооружената страна е 10 лица.

http://www.24vesti.mk/mvr-traga-po-begalec-novi-dilemi-za-kumanovskiot-incident

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom