Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш да видиме утре кога "патриотски, демократски и правдољубиво" ќе се демолира ДИК, кој од форумскиве јунаци нема да иде таму.
Мало потсетување - на локалните избори кога граѓаните на Центар на клоци го раздигаа дпне на локална власт, истите имале поднесено 66 пријави до ДИК за нерегуларности. Се сеќаваме добро, избирачките списоци од Капиштец до Центар патуваа 3 недели (пешки ја завртеја планетата Земја). Со триста местенки догураа до еднакви 10-10 советници, а на Шиповиќ му е**а мајката по притвори за да се спасат плацовите по Водно и да му се дое*е мајката на мал Ринг со зградишта и споменици.
Сега кога контра нив е превземена таа правна мерка, сосем легитимно, истите реагираат на ниво од кое неартикулирани примати од џунглите по Конго би се зачудиле и згрозиле.

А ти малце да почнеш да шеташ по селата низ истокот штом си толку заинересиран/на да видиш прво колку ученици се запишале пошто гледам голема загриженост за децата имаш, потоа прашај колку се иселиле или подобро би ти било колку останале, зш биле принудени да вадат пасош на други држави за да побегнат.
Пропаднат случај си ти се гледа те жалам али ми е жал што неможам да ти помогнам, продолжи да пишуваш приказни(глупости) што ќе ви е следно незнам али патот до психијатрија не ви бега.
Ama ti sirot se gubish vo diskusijava...za shto zboruvash, koj problem sakasha da go debatirash....Brojot na iseleni makedonci od tie opshtini ili do shto ke dovede Zaevata dvojszichnost. "Make up your mind"...

Моментално се возам во автобус на ЈСП. Известувањата што одат на звучник се на македонски и албански. Релациите од надворешната страна на автобусите ги пишува на македонски и албански. На таблите на автобуските постојки дестинациите ги пишува на македонски и албански... у сред Аеродром! И после Заев ќе воведувал двојазичност?!
А да те прашам вака колку години имаше кога се носеше законот за територијална поделба ?

јас едно имам да прашам, за оние шо се постари од 1986г, дали испаднавте на референдумот во 2004?
Јас сум еден од потписниците на расписот да се распише референдумот. Беше потребна некоја цифра од потписи. Секако дека и на референдумот гласав.

се е во ред дечки, не се расправам, не се докажувам, држам страна, и да речеме ја одбрав оти е помало зло, не дека се китки за мирисање, тоа релативизирањето не ме бендисува, исто беше и во 2011, победа си е победа, 455000>438000
и крај. Тоа е демократија, а не земјата да ја ставиш во кризна ситуација, ако е евидентен падот на гвујо, остајте го, сам ќе си изгуби, а вакви релативизирања не се убави, гласовите на сета опозицја биле повеке од на вмрото, само еден пример ке ви дадам

1.Лестер 78бода
2.Ман Јунајтед 75
3.Челзи 69
4.Арсенал 68

кој е тука титулар?

Дa дa 100% си привaтнo
emoji6.png
. Инaку не се секирaј имaм 3 цa oд мoјaтa блискa фaмилијa шo рaбoтaт вo РЕК пoвеќе oд 25 гoдини ептен блиски и oд секoгaш зaгaдувaл. Знaм јaс убo кaкo е секoе сaбaјле кoгa ќе oди вo канцеларија и дa имa 5 см црнилa нa бирo или кoгa ќе вoзи сo тo бaгерчетo дoлу нa пoгoните дa се гуши. Знaм и кaкoе декa секoј втoр oд тaму зaкaчвa тешкa бoлест. Амa јебигa се знaј зa кoј се и зoштo се . Амa сетo тoa декa немaт прaвo нa друг избoр oти ќе нaебaт. Е вo тaквa држaвa живејме.
А тoa шo нaрoдoт се oсвести делa луѓе секoјдневнo умирaт oд зaгaдувaњетo нa РЕК е зa пoздрaвувaње и требa дo крaј дa се oди дури не се мени нештo.

п.с.Туку не ми кaжa шo е тoa федерaлизaцијa и кaкo би изгледaлa вo делo вo МК. Еве aкo немoјш ти некa пиши некoе другaрче oд пaтриoтите.
Сега ти ке ми кажиш кај работам. Видовит да не си нешто? А да кажиш ти кај работиш вака ко за промена ?
Ти незнаеш што е тоа федерализација па прашуваш ? Сега треба да ти дадам дефиниција што значи тоа федерализација, да ти копирам линк од википедија ? Сигурно знаеш и сам да си побараш.
Јас можам да ти дадам пример за федерализација или федерација пошто живеев во таа за разлика од тебе што си слушал или си гледал на тв. Се викаше СФРЈ или Социјалистичка Федеративна Република Југославија. Знаеш уште што е поинтересно во врска со таа федерација?
Не постои повеќе.
Ај сега ти објасни ни како ти ја замислуваш федерализацијата, да ја видиме разликата помеѓу бесплатно и џабе.

Реприза на 2004 и некои прашања не заслужуваат одговор па кд ке ви га начукав па изигравајте либерали...
Много брзо се забравља овија биле лоши а овија преко ноќ биднале ангели...
Факт е Албанац не ти гласа за Македонску партију ако нема интерес...
Факт е коалиција се прави сас Албанску партију још од 91 pdp,dpa,dui..
Факт е 2001 си потпишамо капитулацију..
Факт е 2004 сас нову територијалну поделбу заземава си ги Кичево Стругу Скопје итд. Двојазичност си добива у тија општине тамо су мнозинство и надгласуев се Македонци..
Факт е од 91 до днска ни за едн голем криминал нема осудени може по некоја ситна риба..
Факт е за мир у куќу а и заради Америчку подршку им се попушташе за све на Албанци..
Факт е свет се мења диза се десница по цел свет па такој може за Македонију да дојдев некои подобри времиња...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Јас сум еден од потписниците на расписот да се распише референдумот. Беше потребна некоја цифра од потписи. Секако дека и на референдумот гласав.
и јас го дадов и со тоа не сум против моите сограѓани албанци туку сум за Македонија, вештачки Чашка Крушево Долнени ги направија со 20%, а Тетово свесно го оставија на 22%, денес може и не се 20%, така да таму нашите се заникаде, не можат да одлучуват во општина со бадентер оти не се 20%

јас би им дал права на албанците, се, ама не на сметка на моите права

Prashanje e samo dali nekoj gi nosi lugjeto ili sami doagjaat....Ti mozhesh da go spinash kako sakash ama ke bide golema ako gi odzemat mandatite na VMRO...ke nastane politichka kriza, gragjanska kriza, ...
Сами доаѓаат?!:LOL:

Каков спин,фрчат пораки,по грешка и од паника ги праќаат и на бившите членови.

Кој тоа да им ги земе мандатите на ВМРО?

Е супер кога си бил сведок на настаните.
Можеш вака да ни ја освежиш меморијата пошто оддамна беше?
Читам тука некој дечки се бунат, не им е јасно зошто во Скопје има двојазични табли, зошто во Струга се веат албански знамиња. Кој беше против тој референдум, кој беше иницијатор за референдумот, кој беше на власт тогаш и зошто некои прашања не заслужуваат одговор.

Факт е свет се мења диза се десница по цел свет па такој може за Македонију да дојдев некои подобри времиња...
Може еден ден ќе се деси тоа, ама не пред да одговараат криминалциве кои го уништија и испокрадоа народов до степен на прогон од сопствените домови.

Истиве криминалци кои изиграваат некаква десница.

Е супер кога си бил сведок на настаните.
Можеш вака да ни ја освежиш меморијата пошто оддамна беше?
Читам тука некој дечки се бунат, не им е јасно зошто во Скопје има двојазични табли, зошто во Струга се веат албански знамиња. Кој беше против тој референдум, кој беше иницијатор за референдумот, кој беше на власт тогаш и зошто некои прашања не заслужуваат одговор.

една интересна работа, тогаш оти испаднав на референдум бев етикетиран од пријатели дека сум вмровец, а не бев. првото гласање го направив во 2002 година и гласав за Павле трајанов. Секогаш ќе гласам за оној кој повеке макар и за грам ги бране националните интереси, иако се ретки тие партии. Исто би гласал и за анти еу и нато партии, ама ги нема

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom