Ова е хипотетичка ситуација или навистина се има случено?
Да речеме дека е хипотетичка.
За тебе ќе биде во ред да постават знаме на Албанија, иако нивната мисија во потполност е финансирана од Македонија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е хипотетичка ситуација или навистина се има случено?
,,,,kazhi koja opcija ti odgovara,da ne bide posle pak kukanje,,Ова е хипотетичка ситуација или навистина се има случено?
Ако мислиш за мене лично не би земал знаме воопшто.Да речеме дека е хипотетичка.
За тебе ќе биде во ред да постават знаме на Албанија, иако нивната мисија во потполност е финансирана од Македонија?
Не гледам проблем ако он зема албанско знаме иако е финансиран од Македонија.
Не зборам ја и ти дома какво знаме си вееме или каде и да си поставил некој самостојно такво знаме. Ако така, тогаш и 97-ма се поставуваа такви знамиња самоиницијативно.,,,1962 god. osnovno uchilishte Lirija Tetovo,,,prvpat staveno zname Albansko vo Makedonija,,,
,,, zboruvam za legalno postaveno zname,,,bez nikakvi problemi,,Не зборам ја и ти дома какво знаме си вееме или каде и да си поставил некој самостојно такво знаме. Ако така, тогаш и 97-ма се поставуваа такви знамиња самоиницијативно.
Јас зборам за тоа како е смешно некој овде да плаче како негде се веело на некој објект тоа знаме, како некој го покажувал орелот со раце, а мајку му стара, веќе пет години минимум тоа знаме на република Албанија, со тој двоглав орел, се вее на државни институции. Со ебан закон е пропишано да се вее и се вее, веќе подолго време. На официјални државни објекти. Официјално се вее. Разбудите се од тој ваш сон!
Исто ко да викаш сега - Кај ми е ноктот, а тебе веќе пет години и прстот ти го нема.
Да те прашам нешто, дали наштетуваше до сега на албанците тоа што не беше (сѐ уште не е, без амин од Уставен може да си правите хепи игл со дланките) втор службен јазик? Бидејќи како што знам 2008ма се достигна врвот, дури и над рамковниот, со јазиците.[DOUBLEPOST=1547813374][/DOUBLEPOST]Официјален албански јазик не наштетува на македонците.
Скептичен сум за примената.
За тоа мислам дека вината не е ама ич кај албанците, тие си лобирале си поткупиле и добиле. Вината е кај тие што ги гласавме минативе три децении.Абре, знаме на република Албанија се вее на македонските државни институции веќе од пред десетина години (или повеќе).
Вие сите овде најверојатно живеете у некоја паралелна реалност.
Каква неблагодарност бе, за што таа благодарност?Aко ова не е врвна неблагодарност и македонофобија, тогаш не знам што е. Сега кажувај како Албанците во Македонија се обесправени и зборувај ни за соживот.
Делумно кај тие што ги гласавме, но има и работи за кои ама баш директно Албанците се виновни.За тоа мислам дека вината не е ама ич кај албанците, тие си лобирале си поткупиле и добиле. Вината е кај тие што ги гласавме минативе три децении.
Вие не можете да се помирите со фактот дека сме државјани на Македонија и имааме уставни права веќе за јазикот, самоидентификување и симболи.@puno , џабе се објаснуваш. Со еден куп постапки, однесување, изјави, закони, уставни амандмани, а пред се со фактот што не може да ја прифатите реалноста дека сте државјани на Македонија ги одбивате од себе и најпрогресивните македонци кои би сакалe да ве прифатат како свои сограѓани.
Со ништо не сте покажале дека сакате да живеете во оваа република како интегрирани граѓани, ја доживувате земјава како привремено престојувалиште, како преоден момент дури геополитичките коцки не ви се поклопат.
Конкретно, овој закон е најновиот пример за тоа, дури и да го тргнеме начинот како е донесен (со многу законски и уставни прекршувања), законот пред се вас ви е непотребен, само една скапа играчка со која албанските партии ќе се фалат на предизборни митинзи.