Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сме го гласале сите, дури и повеќето од тие што го гласале, не го гласале за ова.
Точно е тоа се бара да се самоубиеме, тие само ни ја подаваат јамката, и сакаат да си ги измијат со тоа рацете за да речат еве народот тоа го сакаше. Затоа е многу важно да добиат среден прст.
БОЈКОТИРАМ.[DOUBLEPOST=1536339406][/DOUBLEPOST]
Твое мислење ок. Јас мислам дека европа нема да скрши атер на Грција, па макар било тоа и некоја суборганизација во која нема да учествува Грција. Лекот според мене е сојуз со непријателот на нашите непријатели-Русија.[DOUBLEPOST=1536339606][/DOUBLEPOST]
Го дал газот под кирија за да си го спаси. Му чуе него за Македонија.
Ако тоа значи крај за Штетникот тогаш уште една причина за БОЈКОТ.[DOUBLEPOST=1536340004][/DOUBLEPOST]
Точно обратно е! Русија е земјата која не призна многу порано од било која западна земја под уставно име без никакви уцени. Не го доведува нашиот историски,културен, етнички идентитет во прашње, како ни територијален интегритет. Што не е случај за нашите „стратешки партенери“.Тоа е една од причините заради која сакам да се зајакне нивното влијане.
Нека почнат да вложуваат пари кај нас како западниве земји и нема да ми смета.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Последно уредено:
Нека почнат да вложуваат пари кај нас како западниве земји и нема да ми смета.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Фрли рибче фати крапче. Тоа прават западните земји со Македонија. Само каматите од милиардите кредити кои им ги даваат на коруптивните ни политичари ги покриваат сите донации.
Русија да почне да вложува треба услови да се создат, неможе да вложува во земја во која 20 и кусур години официјлните политичари бладаат "евроатлански аспирации" протерува нејзини дипломати...

Ќе пукнат од мака што поради гафот со знамето им пропадна добар дел од хвалоспевањето на посетата на Курц. :D

Едвај чекам да видам утре со каква глупост Меркел ќе ја пречекаат. :D

курЦ го поебале денес куртоните :D.Не би рекол дека е случајно ова со утнатото знаме.НЕПИСМЕНИ!
https://tv21.tv/mk/?p=187739

А татичко педеракис димитроФ се изјаснил за курЦ одамна.

Прегледај го приврзокот 196480

Сеирот го пукаат веќе:pos::sekcza:

https://republika.mk/957216
Курц сега не може ништо да напреаи, ама кога ќе заврши циркусот со името ќе почне Зајко да ги плаќа сметките.... се ќе му вадат австриски новинари, од в*цето до криминално судство и лоша економија...

Абе некасе се гонат сите јас одамна имам кренато раце од оваа вукојебина. Кога запишував мастер на државен плаќав 500 еур семестар плус 1000 за одбрана на темата. Со мене имаше девојче од мала Преспа. Девојчето си доби стипендија иако нема денар оставено во државава и се бунеше зошто пријавување на испит е 1500 ден. Јас се дупнав од даноци плаќање 100 факултети да звршам само од ДДВ имам дадено последниве 19 години. Таа си доби бесплатно бидејќи била македонка од мала Преспа. Во ред нека учат тие безплатно ама јас ли да ги покривам таквите од мој џеб и да плаќам школарини на крај. Другар мој си зема бугарски пасош и си запиша мастер без пари во Келн и ме дупеше после плаќај им на тие лешинарите таму и беше во право. Затоа и ме нервираат и тие стипендиите за во странство. Затоа па сега освен Финки и Медицински сите други клучот ќе го стават за 10 години. Едвај чекам да ги видам тие професорчиња сега со 300 евра плата бидејќи нема да имаат студенти како порано да се прчат со 1000-1500 еур плата.

Абе некасе се гонат сите јас одамна имам кренато раце од оваа вукојебина. Кога запишував мастер на државен плаќав 500 еур семестар плус 1000 за одбрана на темата. Со мене имаше девојче од мала Преспа. Девојчето си доби стипендија иако нема денар оставено во државава и се бунеше зошто пријавување на испит е 1500 ден. Јас се дупнав од даноци плаќање 100 факултети да звршам само од ДДВ имам дадено последниве 19 години. Таа си доби бесплатно бидејќи била македонка од мала Преспа. Во ред нека учат тие безплатно ама јас ли да ги покривам таквите од мој џеб и да плаќам школарини на крај. Другар мој си зема бугарски пасош и си запиша мастер без пари во Келн и ме дупеше после плаќај им на тие лешинарите таму и беше во право. Затоа и ме нервираат и тие стипендиите за во странство. Затоа па сега освен Финки и Медицински сите други клучот ќе го стават за 10 години. Едвај чекам да ги видам тие професорчиња сега со 300 евра плата бидејќи нема да имаат студенти како порано да се прчат со 1000-1500 еур плата.

Другар, проблемот не е девојчето од Мала Преспа, од наш интерес е да учи во Македонија и нека се субвенционира. Проблемот е што ти плаќаш за глупости и тоа што плаќаш ти треба да се укине. Девојчево нема врска со тоа.

Ете и ја да спинувам: Со парите од Димитрова и ти и таа и пола Мала Преспа ќе учевте без пари.

Ц ц ц ц.А у времетo нa Грујo истиoт oвoј Курц вaжеше зa диктaтoр,мoре црнa иднинa му претскaжувaa, пa небитнa фигурa бил.

dimitrov-status-za-kurc.jpg

Пијам кафе, седнува комшијата.
-Ќе излезеш на референдум?
-тешко
-оти бе? Ќе скокнат платите, стабилна држава
-прво, работиш ти нешто за да ти скокне платата, а второ 2001 кај беше за војната? И трето планираш да се жениш?

Кога кукавици и мрзи од 40 години ќе се обидат да ја решаваат судбината на моите деца. па не знам. Имате ум народе мислете[DOUBLEPOST=1536360663][/DOUBLEPOST]
Исто ко да велишвелиш, предходните крадеа, овие сега си земаат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom