Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Политичкото копиле се јави ? Не те ебат ни комуњарите повеќе , остана тука на форум да продаваш муда за бубрези и курташак да си играме со тебе .
Ти кажав нешто вчера не заборавам- Е;) . Луј Пастер-У ;)[DOUBLEPOST=1529006586][/DOUBLEPOST]

ИВЗ поднела барање можеби ке гради градинка , куртон глуп !
ние уште ги чекаме мигрантите што вмро ги најави, сега џамии во сите градови ќе се граделе?
што е следно од фабриката за лаги и спинови на вмро?

пишува за што е градежната дозвола, само кој да прочита.

Политичкото копиле се јави ? Не те ебат ни комуњарите повеќе , остана тука на форум да продаваш муда за бубрези и курташак да си играме со тебе .
Ти кажав нешто вчера не заборавам- Е;) . Луј Пастер-У ;)
Побарај у ИВЗ да ти побараат државни пари за трансплантација на мозок, а може и за да ти уградат машки полов орган.
Си играш ти со куров, глупо паторче.
Сеа модераторот да ти го избрише постот што е чист партиски спам, ебати смрдлето штабско.

Од Иванов нема поголема навреда и срамота за државата.

Ни јас немам позитивно мислење за него но тоа не го менува фактот дека тоа што го направи Борисов беше глупост во нашите меѓудржавни односи.

Најверојатно тие потези се должат на таа шармантна дипломатија и однесувањето за Заев кон Бојко како чираче и чистач на чевли.

Не знам од каде тој бес кон Иванов. Ставете се во негова кожа: некој нешто испреговарал без ниту во еден момент да дигне телефон и да каже барем две реченици и сеа на завршена работа му оди и му вика еве ова е тоа што ти треба да го аминуваш. Значи некој ми ја продал куќата и ми го носи договорот за продажба и ми вели потпиши. Не сум сигурен колку од тие што сега врескаат би постапиле поинаку.

Џони, паметен дечко си ти, што се праиш со сила будала сам си знаеш. Иди пиши се шипац, помало понижување ќе ти е, башка инстант права добиваш у пакет.
Zosto da se pisam shipac koga si imam svoj identitet. U 91va deklariran, vcera uste ednas potvrden.

A na vas ako vi dojde od srbi da se sramite sto ste goltnale gorcliv sirup sto nejkea ni tatkovcite ni dedovcite da go ispijat 30 godinu, pisete se u bardovci. Nie pravime cekor napred, nie pravime zrtva za podobro utre. Tie do den denes uste veruvaat deka cel svet e protiv niv I deka nivnoto selo e podobro od pariz.

Забранување на старото знаме, прифаќање на гејските имиња на градовите во Егејска Македонија, не ми е јасно како не им текнало да договорат нови имиња и за градовите во Македонија.

Но можеби ќе им текне и тоа во иднина.

https://fokus.mk/solun-ke-treba-da-go-vikame-tesaloniki/

Солун ќе треба да го викаме Тесалоники

14/06/2018

Владата на денешната седница го декласифицираше договорот со Грција и македонската верзија ја објави на нејзината веб страница.

Според договорот, двете страни се обврзуваат дека ќе се придржуваат до Конференцијата на Обединетите нации за стандардизација на географските имиња во однос на употребата на официјалните географски имиња и топоними на територијата на другата Страна, давајќи притоа приоритет на користењето на ендоними, наместо егзоними.

Ова значи дека Македонија грчките градови и села од некогашната Егејска Македонија ќе треба да ги ословува со грчките топоними, па така наместо Солун, ќе треба да му се даде приоритет на називот Тесалоники.

каде да ја слушнам. постирај ја изјавата, пушти линк од видео, од емисија, од било што.
Друго прашање е што тебе ти менува во животот дали ќе има или не прашање за вероисповед.
На телевизија ја слушнав изјавава ,на интернет не можам да ја најдам иначе не мислиш дека е малку глупо и чудно да имат графа за религија а да нема за националност и која игра стоит зад тоа

Не можам да судам од кои мотиви се води Иванов со изјавите кои што ги дава во последниов период, дали тоа се изјави кои што имаат за цел обид за зацврстување на позициите на партијата која ја застапуваше на изборите кога беше избран за претседател или мотивите му се лични ставови, човекот конечно почнал да размислува со трезвена глава и да се води од интересите на државата.
Како и да е, кој и да му е мотивот тој е во право во најголемиот дел од изјавите кои ги има дадено до сега, а се поврзани со последниве настани.

Апсолутно е во право кога вели дека институцијата претседател беше исклучена од преговарачкот процес, и од таму е несериозно да се бара од него да стави само формално потпис на таков еден сериозен договор, во кој што тој не бил вклучен при неговото создавање. Уште повеќе е во право затоа што неговата функција налага учество во таков тип на преговори и потпишување на документи од меѓународен карактер.
Заев не свесно му даде полен легимитет и право на човекот да не потпишува. Па и да беше вклучен во преговорите за името и исходот на крајот да беше ист, неговата позиција ќе беше различна. Вака Иванов има аргументи во рака и со право одбива да потпише ваков штетен договор кој би го обележал него како индивидуа трајно, во негативен контекст.

За колку лош договор станува збор како дополнителен доказ е и грчкиот претседател, Павлопулос, кој што го поддржува договорот а самите сме сведоци на неговата остра реторика кон нас низ годините, негирањето на македонскиот идентитет, настојувањето за уставни промени и константните обвинувања за иредентизам. Штом тој се согласува тогаш гарант договорот е лош.
Плус тоа се работи и за широкоопфатен договор кој што остава простор за уцени и различни толкувања. Пример за тоа се и последните изјави на грчкиот премиер кога вели дека: договорот само (наводно) го почитува правото на самоопределба а не и постоењето на македонски идентитет и нација.
Не го кошта ништо.
Може и да е од патриотски причини.
Од преголема мудрост не е.
Требаше да ги прими двајцава и после 2, 3, 5 дена систематски, со експерти (ако има некој читав у тоа кабинетот) и точка по точка да им го тресне договоров и да објасни што во него стварно не чини, а не народ да чека "само вистина" со Ристе и топ тема со кековски. Ама нема харизма и лик на државник....за мудрост да не зборам.

И да се надоврзам на предходниот мој пост, додека сеуште е актуелна темата за посетата на Иванов на Бугарија, не толку заради тоа што Борисов и Захариева не го примиле на средба, туку поради изјавата на Радев во врска договорот со Грција и нивниот со нас за добрососедство.

Е оваа изјава е доказ сам по себе дека проблемите не завршуваат со договорот со Грција. Претседателот на Бугарија вели (парафразирам) дека: наводно е среќен со договорот со Грција но, не требало да се испушти од предвид и договорот за добрососедство со нив, заради новонастанатата ситуација. Наводно, нивниот договор со нас бил од отворен тип, значи не бил конечен и оставал простор за дополнителни барања од нивна страна кон нас, барања кои што би биле согласност националните интереси на Бугарија кон Македонија.
Уште додава и дека: Бугарија не би сакала да и биде пречка на Македонија кон нејзиното членство кон ЕУ и НАТО, но кога станува збор за националните интереси на Бугарија не се исклучува можноста од барање на дополнителни гаранции кон нас. Ова дипломатски филована изјава ви е индиректна уцена и доказ дека договорот со Грција не решава ништо, туку напротив, отвара нова низа на проблеми и конфликти.

Со други зборови, сме наебале.

По оваа работа со договорот, уште повеќе ја сакам Грција. А никогаш не сум ја ни мразел. Нема зошто. Грција игра во наша корист со тоа што не блокира за влез во двете опасни дувла. Опасноста не доаѓа од нив, туку доаѓа од внатре и од терористичката организација и корумпираната унија. Грција е само еден пион кој во оваа ситуација е искористена. Вистинските Македонци како мене, а и другите што ги има малку на форумов и во државава, не сакаат влез во такви организации и унии. А таквите како @puno треба да се протераат од државава и да се прогласат за персона нон грата.

А на вистинските ВМРО-вци, а не тие како @Име И Презиме , главен непријател им е Турција, а не Грција и Србија.

Јас пишував на пред пола година дека:
1. Груевски е најдобар премиер во Историјата на Македонија
2. Иванов е најдобар претседател што сме го имале
3. ВМРО е попатриотска од СДСМ
4. Ќе жали народот што гласал за Заев поради илегални снимки
5. Градоначалниците на ВМРО подобри беа и требаа да победат на локални
Ме правеа сендвич, штапски пацов, ова она...
Како и да е сега ми е гајле убаво ви прават...кешот ми стигнува дел по дел...Идам летово на одмор далеку од Северна Македонија!

Забранување на старото знаме, прифаќање на гејските имиња на градовите во Егејска Македонија, не ми е јасно како не им текнало да договорат нови имиња и за градовите во Македонија.

Но можеби ќе им текне и тоа во иднина.

https://fokus.mk/solun-ke-treba-da-go-vikame-tesaloniki/

Солун ќе треба да го викаме Тесалоники

14/06/2018

Владата на денешната седница го декласифицираше договорот со Грција и македонската верзија ја објави на нејзината веб страница.

Според договорот, двете страни се обврзуваат дека ќе се придржуваат до Конференцијата на Обединетите нации за стандардизација на географските имиња во однос на употребата на официјалните географски имиња и топоними на територијата на другата Страна, давајќи притоа приоритет на користењето на ендоними, наместо егзоними.

Ова значи дека Македонија грчките градови и села од некогашната Егејска Македонија ќе треба да ги ословува со грчките топоними, па така наместо Солун, ќе треба да му се даде приоритет на називот Тесалоники.
е ова е проблем, ќе треба после да викаме Тесалоники е наш наместо Солун е наш.

Јас пишував на пред пола година дека:
1. Груевски е најдобар премиер во Историјата на Македонија
2. Иванов е најдобар претседател што сме го имале
3. ВМРО е попатриотска од СДСМ
4. Ќе жали народот што гласал за Заев поради илегални снимки
5. Градоначалниците на ВМРО подобри беа и требаа да победат на локални
Ме правеа сендвич, штапски пацов, ова она...
Како и да е сега ми е гајле убаво ви прават...кешот ми стигнува дел по дел...Идам летово на одмор далеку од Северна Македонија!

место да ги инвестираш милионите да организираш протести за да се зачува името, тебе гајле ти е на одмор ќе си одиш

Не знам јас шо имало што немало, дури и да има нека биде тоа машки и храбро, оти па ќе кажам ги гледаме патриотите по судници колку се силни сега.
Мешаш партиски рекетари и деца од Комити ;)
И да, нема потреба од покривање со фантомки, на протестот имаше све од 7 до 77 све си беше мирно. Али на секој протест имаш 4-5 ликови што пробуваат да почнат нешто, нормално партиските мегафони ќе го пренесат само тоа.

По оваа работа со договорот, уште повеќе ја сакам Грција. А никогаш не сум ја ни мразел. Нема зошто. Грција игра во наша корист со тоа што не блокира за влез во двете опасни дувла. Опасноста не доаѓа од нив, туку доаѓа од внатре и од терористичката организација и корумпираната унија. Грција е само еден пион кој во оваа ситуација е искористена. Вистинските Македонци како мене, а и другите што ги има малку на форумов и во државава, не сакаат влез во такви организации и унии. А таквите како @puno треба да се протераат од државава и да се прогласат за персона нон грата.

А на вистинските ВМРО-вци, а не тие како @Име И Презиме , главен непријател им е Турција, а не Грција и Србија.

Ти си бил вистински Македонец ? :pos:
Види си ги постовите и ставовите колку контрадикторности имаш .:icon_lol: .Очигледно си некој тинејџер што сака да биде бунтовен на темата политика .Куртоните ке те упатат каде е пушалната :pusigo:

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom