Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@lans види му ги постовите во темана за бугарски пасоши: „дечки, оваа песничка за трето одделение треба да ја учам за во амбасада, утре ми е терминот?“, а тука у темава колне од заев до паторот и главен патриот е.Така си е, нема муабет. Вчера баш со @Клипче дискутиравме, ми кажува за некој лик што го има на фб, веќе 2-3 години со бугарски пасош го колне зз за промена на името а тој за да го извади пасошот се откажал од се' македонско.
Данска е државата кон која се стремиме, не Норвешка. Не си го слушал ти Тевдо очигледно, голем минус браД.
НАТО носи безбедност пред се' а за трошоци, после тоа носи и инвестиции. Не знам за какви трошоци мислиш искрено.
of majko mila, kakva vrska ima eksternoto so ova?Ама битно екстерното го укинаа па нашите деца нема да полагаат.
Кој гарантира дека НАТО ќе постои во наредните 10 или 20 години.НАТО или ЕУ еден ден ќе ги снема но договорот со Грција ќе остане засекогаш.Сите одат напред, една Северна Кореја полека почна да се ослободува од стегите на режимот, само оваа парче земја тоне назад и назад. Јбг можда индијанциве, а и некои наши фиромјани нема да го сменат понашањето, ама барем еу законите ке донесат нешто. Плус тоа значи поголема стоковна размена со земјите членки, заебите тие муабети дека е сатанистичка. Тоа го измислуваат русофилите кои путин не ги е.е ни 1%. Да и со влез во НАТО НИ ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА НИ ОДЗЕМЕ ДЕЛ ОД ТЕРИТОРИЈАТА, а не пак некои индијанци од запад, југ, север или исток
NATO countries have pledged to spend 2 percent of their gross domestic product on defense. Only five, including the United States, currently meet that goal, and Trump during his presidential campaign called for member nations to increase defense spending to support the organization.НАТО носи безбедност пред се' а за трошоци, после тоа носи и инвестиции. Не знам за какви трошоци мислиш искрено.
Nikoj od nas ne ocekuva da vlezeme odma. Megjutoa sakam da se dvizime vo taa nasoka i ako niso drugo nasite deca da gi fatat tie pridobivki. Da ne mora da se selam kako tebe ili da vadam bugarski pasos kako mnogu drugi.
Од кого безбедност? Опколени сме со нато држави. Нато ќе не нападне? Нато не штити од внатрешни судири. Буџетот за одбрана треба да се зголеми 5-6 пати, знаеш и сам кој ќе го плати тоа. Носел инвестиции нато, какви црни инвестиции носи воен сојуз. Во страшна заблуда живее голем дел од населението, испран им е мозокот од ебените телевизии.(Не алудирам на тебе)Така си е, нема муабет. Вчера баш со @Клипче дискутиравме, ми кажува за некој лик што го има на фб, веќе 2-3 години со бугарски пасош го колне зз за промена на името а тој за да го извади пасошот се откажал од се' македонско.
Данска е државата кон која се стремиме, не Норвешка. Не си го слушал ти Тевдо очигледно, голем минус браД.
НАТО носи безбедност пред се' а за трошоци, после тоа носи и инвестиции. Не знам за какви трошоци мислиш искрено.
Од кого безбедност? Опколени сме со нато држави. Нато ќе не нападне? Нато не штити од внатрешни судири. Буџетот за одбрана треба да се зголеми 5-6 пати, знаеш и сам кој ќе го плати тоа. Носел инвестиции нато, какви црни инвестиции носи воен сојуз. Во страшна заблуда живее голем дел од населението, испран им е мозокот од ебените телевизии.(Не алудирам на тебе)
Sepak da bideme realni, grcija za ovie 30 godini znacajno ni go oteznuva zivotot. Duri i vo idealna situacija so site uslovi nikad nema da vlezeme vo eu/nato. Ama bez eu i nato ednostavno ne veruvam deka kje postigneme ni priblizno do toa. Ete za 30 godini ocigledno e deka tapkame vo mesto. Ako niso drugo bar politicki kje zajakneme i nema teroristi vostanie da ni krevaat na sekoj 10 godini.Imas dobri nameri ama tie ne se postignuvaat so promena na ime. Uslovite za vlez vo EU gi znaeme i kako drzava treba da gi dostigneme dali so EU ili bez. Toa po sebe gi zgolemuva sansite za vlez vo EU i voedni gi podobruva uslovite vo Makedonija. So promenata na imeto dobivame apsolutno nisto. A ako sakas najdobroto za tvoite deca togas najvazno e obrazovanieto. Ni ime ni EU nema uloga vo toa tuku Makedonija kako drzava.
Пак ќе напишам, нато не се меша во внатрешни судири, ни граѓанска војна да има. Помирна земја нема од Македонија на Балканов, последна причина за неинвестирање тука би била безбедноста.Па поврзани се безбедноста со инвестициите, не знам како не сфаќаш. Јас би инвестирал во Карпош 3 во дуќан ама не во Сарај, пошто во Сарај не се осеќам безбеден. Така и Елон Маск (пример) би напраил фабрика во земја членка на НАТО а не во Јужна Осетија.
Пак ќе напишам, нато не се меша во внатрешни судири, ни граѓанска војна да има. Помирна земја нема од Македонија на Балканов, последна причина за неинвестирање тука би била безбедноста.
Не разбирам брат, кои надворешни сили?А кој спомна внатрешни судири? Зборам за безбедност која може да биде загрозена од надворешни сили.