PIRATIC
diplomiran klozetar
Двојазичноста за тебе е во ред?![]()
Why not ... живеам во Скопје град во кој живее пола МКД и град кој веќе долги години наназад е двојазичен и не гледам никаков проблем во тоа не знам што толку скокате како петли поради тоа што имало мултијазични натписи пред болниците, школите, министерствата, на автобусите, на патоказните табли и.т.н.
Јас како Македонец во двојазично Скопје никој не ми бара и не ме тера да учам Албански јазик, е сега ако имам јас желба да го научам овој јазик или дел од овој јазик тоа си е моја лична желба, а не нешто што морам да направам ![DOUBLEPOST=1522247450][/DOUBLEPOST]Околу двојазичноста а што мислевте вие дека ДПМНЕ немаше да гласаат за овој закон ... и СДСМ и ДПМНЕ се иста боранија само што ДПМНЕ се лицемери и лажни патриоти кои глумат патриотизам онака за пред народ а инаку се би прифатиле, секакви отстапки би направиле и би коалицирале и со ѓаволот за да бидат на власт, од друга страна па СДСМ точно дека не се патриоти но не се ни фалат и чукаат во гради дека се патриоти како што прават ДПМНЕ веќе 3 декади ![DOUBLEPOST=1522247682][/DOUBLEPOST]Хаха еве ги на дело патлиотите, лицемерите, вртикапите, давајгазите...
http://infomax.mk/wp/потпретседателот-на-вмро-дпмне-никол/
Последно уредено: