LordDragonII
Dr.Strangelove
Читај меѓу редови. Сака да каже, дека правото не важи таму кај што се учките и Македонците (градовите, државата) немаат сила да го спроведат правото во тие места. Убо си кажа.
Па да не не е така ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Читај меѓу редови. Сака да каже, дека правото не важи таму кај што се учките и Македонците (градовите, државата) немаат сила да го спроведат правото во тие места. Убо си кажа.
Епа добро де што не го тргнат сега како Ќосето што го тргнаа.Бубашваби сте бе ништо повеше.
Кој црн пастир бе само тоа ви е аргумент.Ако си ме читал ќе знаеш дека го презирам од дното на душата.Ама немаш што друго да кажеш па ајде сендвичи пастирот и пат тоа во круг.Гомна сте.Ми се кења од тебе и уште едно 5-6 души на форумот.Вие сте алергични на се македонско и ви се гади од самите себе.Види, кур ме боли и за Ќосето и за сите останати гомна што се поставени од твојот пастир. Работата е што кога тој споменик никна ти и сите останати мувлосани салами со прст не мрднавте, така? Уште 10 споменици од учк да ви поставеше Груевски на ни еден од вас немаше да ви пречи.
Според тоа можиш и сам да сфатиш кое ДНО од луѓе сте.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тие се новите расипани сендвичи, сендвичи со суџук јадат.Кој црн пастир бе само тоа ви е аргумент.Ако си ме читал ќе знаеш дека го презирам од дното на душата.Ама немаш што друго да кажеш па ајде сендвичи пастирот и пат тоа во круг.Гомна сте.Ми се кења од тебе и уште едно 5-6 души на форумот.Вие сте алергични на се македонско и ви се гади од самите себе.
Не знам дали се партиски ботови но ја мразат таковината своја и горат од желба да ја снема.Најголемиот дел од нив и немаат македонско потекло.И самиот не сум Македонец по националност имам многу блиски кои работат против интересите на Македонија знам какви се таквите луѓе.Тие се новите расипани сендвичи.
Познавам и јас такви луѓе, можеби сакаат некои работи да ескалираат, можеби тоа им е целта.Не знам дали се партиски ботови но ја мразат таковината своја и горат од желба да ја снема.Најголемиот дел од нив и немаат македонско потекло.И самиот не сум Македонец по националност имам многу блиски кои работат против интересите на Македонија знам какви се таквите луѓе.
Така е ама се брани со вредходната власт. Знаеме какви беа и затоа и не се на власт повеќе ама мислев овие новиве ќе го спроведуваат правото секаде исто и за секого исто. Али таа удира само по Македонците никако по учкиве.Па да не не е така ?
Така е ама се брани со вредходната власт. Знаеме какви беа и затоа и не се на власт повеќе ама мислев овие новиве ќе го спроведуваат правото секаде исто и за секого исто. Али таа удира само по Македонците никако по учкиве.
Не ни очекував патриотски да бидат настроени комуњарите не ни очекував да им срушат споменик на УЧК или на некој Хасан.Ама бога ми вие ме изненадивте.До толку навлеговте во идеологијата на СДС што и самите комуњари се изненадија.Значи никој не очекува дека СДС (комуњарите) ќе имаат патриотски потези или некоја таква агенда, кривец е Грујо кој дозволи УЧК споменици, тука е коренот на проблемот, тука е пациентот 0 а не комуњарите или кој и да е.
А тоа со вадењето на Ќосето е чист политички реваншизам, Ќосето беше поставен со одредена цел, имаше јасна порака, сега кога паднаа од власт нека мешаат малтер - нема лутби.
И дај не ми се прајте дека сте чуле за Ќосето (кај мене во Историја форумот е спомнат неверојатни 6 пати, а која година подобро да не зборуваме) пред да го стаат на споменик, незнаете една книга да споменте околу Илинденците не пак само за ликот и делото на Ќосето.
Значи од наведната глава сонце не гледа дојдовме до "мора да го прифатиме тоа и тоа".Која реалбост да ја прифатиме.Реалноста дека и циганите почнаа да ни покажуваат сила и да се закануваат,реалноста дека македонците се маргирализирани во секој поглед и се граѓани од втор ред,дека за циганите и шиптаритее бе важат законите а за нас важат.Тоа ли ти е таа реалност?И ние да продолжиме да ќутиме и замижуваме.Треба да ја прифатите реалноста и да престанете да живеете во denial, тоа е тоа, никакви национални митови или херои, идеологии кои ќе ја спасат оваа исконска земја, shithole country како што би рекол г-динот Трамп.
ти уште веруваш дека нешто си изгласал ???Треба да ја прифатите реалноста и да престанете да живеете во denial, тоа е тоа, никакви национални митови или херои, идеологии кои ќе ја спасат оваа исконска земја, shithole country како што би рекол г-динот Трамп.
Новата власт ја излгасавме поради тоа што ја изгласавме - само да не е ДРПМНЕ на власт. Замисли си во која патетична и очајна ситуација ја оставија Македонија да еден Заев и политичките мртви СДСМ дојдат пак на власт.
Нема потреба од крекање посебно не сендвичите.
Не ни очекував патриотски да бидат настроени комуњарите не ни очекував да им срушат споменик на УЧК или на некој Хасан.Ама бога ми вие ме изненадивте.До толку навлеговте во идеологијата на СДС што и самите комуњари се изненадија.
Патем за Ќосето слушнав од Сител а за Илинденците уште истражувам.
Значи од наведната глава сонце не гледа дојдовме до "мора да го прифатиме тоа и тоа".Која реалбост да ја прифатиме.Реалноста дека и циганите почнаа да ни покажуваат сила и да се закануваат,реалноста дека македонците се маргирализирани во секој поглед и се граѓани од втор ред,дека за циганите и шиптаритее бе важат законите а за нас важат.Тоа ли ти е таа реалност?И ние да продолжиме да ќутиме и замижуваме.