Случајот Герт Вајлдерс

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
sakam da kazam deka muslimanite koi doajgaat za podobar zivot vo evropa netreba da bidat progoneti ili omalovazuvani zatoa sto vo nivnite drzavi ne vladee pravda zaradi tokmu tie od evropa koi napravija haos vo nivnite drzavi a tie se primorani da baraat podobar zivot na drugi mesta
Искрено, каков одговор сакаш на ова?

Искрено, каков одговор сакаш на ова?
ne mi e potreben odgovor potrebno mi e razbiranje zatoa sto ne e holandija taa koja ima problemi vo svojata drzava ili koja bilo evropska drzava sega im e potrebna pomos na bliskiot istok i afrika ako ne si spremen da pomognes togas ostaj gi na raat so nivnite problemi toa e se

sakam da kazam deka muslimanite koi doajgaat za podobar zivot vo evropa netreba da bidat progoneti ili omalovazuvani zatoa sto vo nivnite drzavi ne vladee pravda zaradi tokmu tie od evropa koi napravija haos vo nivnite drzavi a tie se primorani da baraat podobar zivot na drugi mesta
Само Европа праќа милиони евра помош за развој на Блискоисточните земји и земјите од Африка. Тоа што не знаат да ги искористат, не е проблем на Европа. Сите имигранти што во Европа живеат во гета, ја цицаат државата треба под итно да се вратат од каде што дошле.

Се е тоа точно, но мора де се почитуваат законите и обичаите на државата домаќин. Значи мора нивните деца да одат на школо со Холандските, мора сите да го научат јазикот и да работат.

Често одам во Холандија и верувај дека Турци и Босанци немаат проблем. Афричките имаат дека се гетоизираат, се однесуваат како да се во Африка и нападни се. Помини низ Мароканско мало во Холандија и ке пробаат да те избркаат од таму што побрзо, не сакаат „западно влијание“ врз своите деца и би сакале и Шеријат да се воведе за нив. Нормално е да има револт.

Децата ако идат на школо идат на неофицијално Исламско школо. Без љутење али познавањето на Коранот (па и Библијата) на памет баш не помага на пазарот на трудот во 21 век.

Од друга страна Индијците немаат проблем. Немаат ни Самоанците кои се црни ќумур али си бркаат рабгота.

Немајте гајле вие , Герт Вилдерс ке си ја заврши работата. Моја слободна проценка е дека тој ќе стане премиер на Холандија пред крајот на оваа деценија.Ова ве потсеќа ли на некого? Кој друг вака беше суден ама обожаван од народот, па после напиша една книга? Не ми текнува, знам дека имаше смешни бркчиња.

Back
На врв Bottom