Словени

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Eh sea od pocetokot na svetot ...da ne se zanese vo poetskiot ti zanes malce ?

Ti znaes li deka vo piramidite e pronajdeno najstaroto pismo na svetot - Vincha si cul ti za toa ?

I odgovori mi ti mene ova samo :

Kako posle tolku godini slugite spored tebe gi ima 500 milijoni a gospodarite nigde gi nema ???? Sto ne si priznaes sam na sebe imas najmalce 37 % slovenski gen u sebe, dosle tuka ebele palele izmesale sve zivo i divo ,, spored genot ti tie 27 % sto e naucno dokazano na prethodnite strani imas isto ako ne i poveke geni Slovenski kako i tie praanticki Makedonski ...sam se degradiras

Makedonci
EU4………..15%
Eu7…………20%
Eu9…………15%
Eu10……….5%
Eu18……….10%
Eu19……….35% BALTOSLOVENSKI - sto ke rece Makedoncite najgolem procent od genot e SLOVENSKI GEN

THE END

Ili sakas vtor del okolu genetikava da ti objasnam deka 2 i dva se cetri ???

Da ja zememe za primer oblasta Strymion (anticko ime), kade sto se tvrdi deka se naselilo slovenskoto pleme STRUMJANI vo 6 vek. Oblasta STRYMION postoi od antikata, postoi i gradot STRUMI (antickoto ime na Xanti), postoi od antika rekata Strymion (lat. i grcki) ili naski Struma.

А што е Тивериопол, Лихнидос, Аксиос итн? Какви ви се овие чудни теории? :uvo:

хахахах
а кој ги прави тие истражувања и кој даде генетски материјал за нив
Јас немам слушнато некој тим да е дојден во Македонија ниту да собира генетски материјал ниту знам тие материјали кој ги зел од колку проценти население и кој ги испитувал.

Па после напиши она Д ЕНД.

Чекам податоци, ако имаш, ако немаш кажи немам, ме излагаја и нема да ти се смееме.

Ај сега пошто си генетски надарено дете, дај ми информација од колку проценти на население во Македонија е собран материјалот, кој го собрал и кој го истражил.

Evo letim ....

toj podatok e postaven od administratorot na sajtot koj e golem Makedonec i se razbira i vo Istorija i vo genetika ... ne sum go pisal jas ...

Ja da pisev ke pisev 70 % sloveni 20 ostanato 10 ne moze se utvrdi

Druga stvar

aj ti anticki pramakedonecu znaes kako licele Antickite Makedonci , plavi , visoki, kakvi bile ?

Имаш ли ти или немаш некој показател дали за тоа истражување е собран материјал од 5, 10, 25, 40, 70% население (Македонци) или немаш??

Ако имаш кажи дај да видиме, колкава бројка е, кој собирал, на каков начин, кој го испитувал и кој го финансирал.

Не туку ми врти сега муабети овој оној...
дај ФАКТИ !
Ако немаш - немаш шо да ти правиме

Ti prvo koa ke dades fakti za Slovenite deka bile slugi ...ko djanam ti si ziveel u toa vreme ili imas vremeplov u kupatilo...speci ne e toa vremeplov toa e mashina za perenje na centrifuga alooo :tv:

Al ajd da ne te macam da gledas za djabe u centrifuga da ne ti se kvarat ocinjata speci eve ti link za genite ...

-----------------

Nekoj rece pred faktite bogovite molcat a magarinjata rikaat ... :baeh:

The Genetic Legacy of Paleolithic Homo Sapiens in Extand Europeans: A Y Chromosome Perspective by Ornella Semino and group of Genetic Scientists, published in “SCINCE” Vol 290, dtd 10.11.2000

http://hpgl.stanford.edu/publication...v290_p1155.pdf

Во 783 година Теофан запишува за походот на патрициј Ставркије против Словените во македонија “Сите ги покори и ги направи поданици цареви“

Ај сега ти си на ред да ми кажеш за тие генетски истражувања, од колкав процент на население македонско се земени ДНК примероците, кој ги зел, кој ги испитал и кој го финансирал тоа истражување.

Abe ajde ja ke veruem na nekoj Teofan Celofan ...a ti da nejkes i iminja da ti dam i broj od svalerkite nivni na strucniot tim ???

Ete ti link nauka e toa genetika ne e istorija , istorija ti se prikazni za mali deca ...osven za mozda tebe koj go poseduvas vremeplovot ajd idam ja sea :tv:

Al ajd da ne te macam da gledas za djabe u centrifuga da ne ti se kvarat ocinjata speci eve ti link za genite ...

-----------------

The Genetic Legacy of Paleolithic Homo Sapiens in Extand Europeans: A Y Chromosome Perspective by Ornella Semino and group of Genetic Scientists, published in “SCINCE” Vol 290, dtd 10.11.2000

е да , по ова твое “Откровение“ биле земени примероци од 20 (и со букви ДВАЕСЕТ) Македонци од СЕВЕРНА ГРЦИЈА!!!!

И врз основ на тие истражувања ти си убеден дека си словен !?!?

како второ еден од соработниците во тоа истражување е и:

Aristotle University, 54006 Thessaloniki, Macedonia, Greece.

Како трето ни една официјална македонска институција не е уклучена во проектот!
Па сега пак пропагирај Грчки ставови и тези овде, срам да ти е.
(само немој сега да кукаш како не си го прочитал текстот или како не знаеш англиски... само подлабоко ќе заглибиш)

И да ти повторам уште еднаш НИКОГАШ НЕМА ДА ВИ ПОПУШТИМЕ И ДА СЕ НАРЕЧЕМЕ СЛАВОМАКЕДОНЦИ ма колку вакви “истражувања“ ни подметнувате, слободно така прене си и на шефицата Бакојани.

Збориме за терминот Словени или за народите под терминот Словени?
Термин ко термин може секој да го даде и секој да го измени или различно да го протумачи.
Некој вели роб јас велам Слово.
Извор ?
Словенските јазици.
Ако можам со мојот јазик да ја детерминирам АфРОДИТА како Родита тогаш зошто да имам проблем со терминот Словен ?
Или ОрПЕЈ, Посејдон, Дзеус.
Еве и нашиот цар Александар.
Але - Еле - Или > БОГ
Дар - Дар.
Александар - Дар божји.

Целата игра околу Словените е политика.
Некој ја знае вистината много подобро од нас и се раководи точно по методите на римската окупација на Македонија, раздели па владеј.
Терминот Византија ја има истата цел.
Таа е издигната на срушените темели на античката македонска држава со сиот цивилизациски потенцијал на Македонците а велат дека е источно римско царство или грчко или ерменско.

Која е целта ?
Десловенизација или Демакедонизација на просторите на нашииот народ.
Ви треба историски датуми.
Немора далеку да одиме.
1913.
2001.
2008.

Денеска Кирил и Методиј и те како ни се потребни, ние денеска сме најголемите непријатели на самите себе.

Zosto da ni se potrebni onie koi sto so svoite propovedi i aktivnosti doprinele da se smeni veruvanjeto od materizmot kon paterizmot?
Zosto ni se potrebni onie sto ja prekopale iskonskata verba na podanicite MakeDon-ovi ?
Mozebi ni trebaat poradi edna pricina,a toa e potsetuvanjeto
..koga gledajki gi nasite braka Makedonci vo Islamot za koi sto velime ..ostavete gi niv i trgnete se od nimi ponastrana... si ja menile verata..
A koga taka ke se kaze bi trebalo da se priseteme deka site Makedonci veke ednas si go imaat promeneto veruvanjeto ...
Od verbata i lojalnosta vo Ma kon verbata vo *Pa ...Paterizmot

Ili zosto ni se potrebni onie koi sto izmislile i slova ,novi i dotogas nepoznati ...kako sredstvo za propoved na odtogas novoto...?
dilemi..dilemi...od kade da zapocne zadziduvanjeto na napuknatoto...
barem sopstveni

-----------------

Мала корекција на твоите тврдења. Знам дека не е со намера но извлекуваш погрешни заклучоци.

1) Испитувањето врз кое ги базираш твоите тврдења е врз база на материјал од Атина. Многу е симптоматично тоа што е напишано 20 Македонци од Северна Грција кога сите знаеме дека тие попрво би умреле отколку некого да го наречат Македонец. Освен ако исклучиво не барале материјал од староседелци има големи шанси дека мислеле на регионална а не етничка припадност. Како го вршеле класифицирањето воопшто не е јасно.

2) Сепак и да прифатиме дека сите испитаници се по потекло од Македонија (не се скорешни доселеници) испитувањето е донекаде коректно бидејќи одредено словенско населување во Солунското Поле имало (но не во толкав обем како што се мисли) и тоа и се отсликува во гените. За разлика од егејскиот дел во Р.Македонија тие генетски маркери се многу помалку и изнесуваат 15% затоа што вардарскиот дел е по планински и мешањето тука било многу помало.

Мислам дека сега целата ситуација е нешто појасна.

Сватете бе еднаш, словените не постојат. Тие не се дојдени како што се зборува од зад карпатите. Не ми текнува како се викаше историчарот кој имаше докажано дека “словените‘‘ поради воени и незнам какви причини биле приморани да ја напуштат МАКЕДОНИЈА и да се населуваат на просторите каде што се смета дека сега живеат доселените ‘‘словени‘‘ итн итн Ако ја најдам книгата ќе ви кажам и како се вика ако некој сака да се увери во ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom