Словени

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Eve koi se gejcite..
16axm39.jpg

potekloto im e odovde..
2u9lj5f.jpg

e ieve kako gejcite se tesat so turskite im faci..
2eupyx5.jpg

a ova bilo naslednik na antikata..
b4fe38.jpg

Speci aj bez politicki paroli i sefici Bakojani , Smakojani ja prenesuvam sto nekoj od forumot go pastiral kako dokaz a pretpostavuvav deka toj znae sto zbori posto se bori za Makedonskata kauza...

Ako trgneme od hipoteza tvoja deka jas sum za Bakojani radi tekstov togas i Garfild administratorot e za Bakojani ???

Mislam aj ne traskaj ziti sve i ne lepi etiketi ...

Poentata moja krajna e ova

za da vrshish genski nekakov si test treba da imas reper , a bidejki grobot na Aleksandar ne se znae kaj e niti ima DNK kako moze bilo koj da rece deka e potomok negov ???

Znaci ne moze ni genetski da se dokaze kapiras

A Istorijata ja pisuvale prekrojuvale pobednicite i taa ne e nisto drugo do oruzje za politikata ... prikaski za mali deca , ja koga ja tolkuvam samo koristam logika a ne nekoi Celofani sto pisuvale ... daklem 100% ne moze se utvrdi nisto samo moze se nagadja.

Fala Solid za obidot al ja ipak ke si resavam tie zagatki od minatoto so logicko razmisluvanje :smir: sto e normalno moe pravo na razmisluvanej i iznesuvanje stav

Speci aj bez politicki paroli i sefici Bakojani , Smakojani ja prenesuvam sto nekoj od forumot go pastiral kako dokaz a pretpostavuvav deka toj znae sto zbori posto se bori za Makedonskata kauza...

Ako trgneme od hipoteza tvoja deka jas sum za Bakojani radi tekstov togas i Garfild administratorot e za Bakojani ???

za da vrshish genski nekakov si test treba da imas reper , a bidejki grobot na Aleksandar ne se znae kaj e niti ima DNK kako moze bilo koj da rece deka e potomok negov ???

хахахах знаев дека ќе почнеш сега да се спасуваш и да се правдаш “Извини чиче не знаев што постирам !!“ “Ми подметнаја материјал кој не го разбирам “ Па која е разликата помеѓу некој кој свесно шири грчка пропаганда и некој кој несвесно шири грчка пропаганда?? ти истите тези и истите политики на бакојани ги браниш и ДОКАЖУВАШ овде.
А по тие твои поенти КОЈ Е РЕПЕРОТ ЗА СЛОВЕНСКИ ГЕН??
ГЕНИ ОД СЛОВЕНЦИ??
кој гроб ќе откопаат па ќе речат е овде лежи СЛОВЕН и по неговиот Ген ќе утврдиме дека се сите други словени ?? РУСИ, УКРАЈИНЦИ, БЕЛОРУСИ... хммм никој од нив нема збор СЛОВЕН во називот, а ѓомити биле некои Словени па Венети па Енети, па Склавини па сега си се Руси и по нив сите сме словени...
дали гледаш на колку лабави нозе стоји твојот СЛОВЕНСКИ ГЕН. Кај е реперот за словенскиот ген, од кој скелет од кој гроб е земен реперот

(Пошто толку убаво ни објасни што ни треба за репер за македонскиот ген, ваљда знаеш кој е реперот за Словенскиот ген за кој тврдиш и докажуваш дека го имаме)

Чекам одговор.

Znaci ne moze ni genetski da se dokaze kapiras

A Istorijata ja pisuvale prekrojuvale pobednicite i taa ne e nisto drugo do oruzje za politikata ... prikaski za mali deca , ja koga ja tolkuvam samo koristam logika a ne nekoi Celofani sto pisuvale ... daklem 100% ne moze se utvrdi nisto samo moze se nagadja.

Fala Solid za obidot al ja ipak ke si resavam tie zagatki od minatoto so logicko razmisluvanje :smir: sto e normalno moe pravo na razmisluvanej i iznesuvanje stav

Cici faci, abe tolku li si neuk i bez logika? Zarem samo Alexandar bil Makedonec? Kolku anticki grobnici se pronajdeni vo Makedonija?
A sto e vistina, site geneticari tvrdat deka potekloto na denesnive Makedonci e dominantno starobalkansko.
Ako vistinata ne ti odgovara, zosto cici facite dosle podocna kako rimski ovcari, toa e druga prikazna.

Cici faci, abe tolku li si neuk i bez logika? Zarem samo Alexandar bil Makedonec? Kolku anticki grobnici se pronajdeni vo Makedonija?
A sto e vistina, site geneticari tvrdat deka potekloto na denesnive Makedonci e dominantno starobalkansko.
Ako vistinata ne ti odgovara, zosto cici facite dosle podocna kako rimski ovcari, toa e druga prikazna.

Za toa cici faci drz mi go vraci :pusk:

Kolku se pronajdeni de ? 1000 , 5000 ? 100 000 ?

Ti se slagas so ova so genetikava sto iznesov - prekopirav mi se cini i ti bese na tezata deka ovoj podatok e validen ... ?

Dominanten my ass - slovenskiot gen e dominanten :baeh: meshan so site osvojuvachi koi izmenile genetska slika od tie pramakedonci...

Ti plav si visok so plavi ochi ko Alexandar ? 80 % od Makedoncite se kako nego ???

Aj ne me teraj da ja povtoruvam mojata teorija so nivite i grupnite orgii koi se slucuvale vo poslednite 1000 godini tuka na site nashi pra pra pra babi od edna do posledna :kesa:.

Speci, reperot e zemen izgleda od istiot gen na tvojot istoricar Celofan ... majkata... ti ke kazes nekoj Celofan deka kazal taka za Slovenite ja ke ti veruem , a ja moram tebe ti se ispovedam od kaj go zemale genot za REPER.

Eve ako ti e polesno go zemale reperot MC HAMER za pra Makedoncite , a za pra Slovenite go zemale Ice Cube :baeh:

Pa nauka e toa be speci kako aj da ti pojasnuem sea kako se vadi reperot za ovaa teorija koga ima biogeneticari koi toa ucat skolo , eve ke dojde bacilus georgius pa ke ti pojasni ...ti ako sakas veruj ako nejkes nemoras.

U najdobar slucaj moze da dojdeme do zaklucok deka ne treba da se verue ni na genetikata oti nema reper a bogami ni na istorijata oti e prikaska za mali deca .

PS a toa izvini chiche ja da kazam ne si laskaj ... ti kazuem i ne izvrtuj coekot postavi toa na pocetok na temata kako dokaz za MAKEDONSTINATA vo nasite geni no jas go iskoristiv podatokot kade pisue deka ima i SLOVENSKI GEN i toa dominanten.

A sto be ako ispadne ti deka imas nad 25 % Turski gen vo sebe da ti sharala pra pra babati so MUstafa ??? Zato e glupo da se lupa coek u gradi koa , ne si siguren so kogo se ebela zena ti u ovoj zivot a kamoli pra pra pra babati pred 300 godini.

Ako ne kapiras pa ke ti crtam oti si mi speci imas popust :smir:

A sto be ako ispadne ti deka imas nad 25 % Turski gen vo sebe da ti sharala pra pra babati so MUstafa ??? Zato e glupo da se lupa coek u gradi koa , ne si siguren so kogo se ebela zena ti u ovoj zivot a kamoli pra pra pra babati pred 300 godini.

Dedomi se vikashe Mustafa (Bog da go prosti), beshe ebac, ali ne beshe turcin:)

Speci, reperot e zemen izgleda od istiot gen na tvojot istoricar Celofan ... majkata... ti ke kazes nekoj Celofan deka kazal taka za Slovenite ja ke ti veruem , a ja moram tebe ti se ispovedam od kaj go zemale genot za REPER.

Eve ako ti e polesno go zemale reperot MC HAMER za pra Makedoncite , a za pra Slovenite go zemale Ice Cube :baeh:

Pa nauka e toa be speci kako aj da ti pojasnuem sea kako se vadi reperot za ovaa teorija koga ima biogeneticari koi toa ucat skolo , eve ke dojde bacilus georgius pa ke ti pojasni ...ti ako sakas veruj ako nejkes nemoras.

U najdobar slucaj moze da dojdeme do zaklucok deka ne treba da se verue ni na genetikata oti nema reper a bogami ni na istorijata oti e prikaska za mali deca .

PS a toa izvini chiche ja da kazam ne si laskaj ... ti kazuem i ne izvrtuj coekot postavi toa na pocetok na temata kako dokaz za MAKEDONSTINATA vo nasite geni no jas go iskoristiv podatokot kade pisue deka ima i SLOVENSKI GEN i toa dominanten.

Ako ne kapiras pa ke ti crtam oti si mi speci imas popust :smir:

Mногу бајти поптроши а ништо не кажа

Кој е реперот за Словенски ген

Кој е реперот за Македонски ген

Колку Македонци се опфатени во истражувањата во кои ти и Бакојани тврдите дека сме Славо Македонци кој го финансирал тоа истражување и која Македонска институција учествуваше во истражувањето

Ај биди добар па одговори на овие прашања (ќе ти оставам време до утре за да се консултираш со газдите воа Атина)

Македонството и словенството се докажува со цивилизациски маркери а никако со генетика.
Се работи за огромен народ кој секој во својот простор се мешал со соседните народи.
Та нели Александар Македонски беше дете на Македонец и Епирка.
Та нели и Филип беше мешан.
Та нели 10000 македонски војници стапија во брак со 10000 персијки.

Денеска велиме дека кај Германците има 25% словенски гени или гени од други народи па тоа не ги прави помалку Германци ?

Ние сме дел од словенскта цивилизација и само како такви можеме да го одбраниме македонството.
Ако македонската цивилизација ја презентираме како дел од големата словенска цивилизација што и е тогаш шансите за нашата вистина се многу поголеми.
Инаку и другите словенски народи почнуваат своите корени да си ги бараат далеку во минатото и за дивно чудо допирните точку помеѓу сите нив се во се поголем број.

Словени се во Словенија
Македонци се во Македонија

Не можиш да бидиш Македонец а Словен... тоа е на Нимиц формулацијата СЛАВОМАКЕДОНЦИ.
Ако сметаш дека е така, ти значи би прифатил и такво има (славомакедонија) и тоа со гордост !?!?

Ime nema vrska so geni ne mesaj poimi ...

Makedonija e sveto ime koe e dalekuprocueno nasekade . Da zivee Makedonskoto ime , da zivee Makedonija da ziveam jas :smir:

Ime nema vrska so geni ne mesaj poimi ...

Така вели и Нимиц па предлага да се викаме Горна македонија, Северна Македонија, Славо Македонија.... Немало бе врска името... то е онака споредна работа...

Koj go ebe Nimic...vazno tebe po doma kako ke te vikaat i ti ke si znaes koe e imeto tvoe ...da zivee Makedonija drugo ime ne prifakame ...

da zivee imeto i slovenskite ni geni :smir:

Словени се во Словенија
Македонци се во Македонија

Не можиш да бидиш Македонец а Словен... тоа е на Нимиц формулацијата СЛАВОМАКЕДОНЦИ.
Ако сметаш дека е така, ти значи би прифатил и такво има (славомакедонија) и тоа со гордост !?!?

Словенци се во Словенија а и тие се Словени.
Ако си Македонец не го негираш Словенството.
Името е Македонија, никакви додавки и придавки.

Ние сме Словени кои живеат во Македонија??
А кај се Македонците?
кај живеат тие спрема вашите теории?
Во Грција ?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom