LordDragonII
Dr.Strangelove
Od 168 ta do posle ,posle se mnooogu godini vreme.
Алоооо има нешто што се вика ПРЕД НАШАТА ЕРА и НАША ЕРА !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od 168 ta do posle ,posle se mnooogu godini vreme.
Да се навратеме малце на терминологијата .
Sclave - роб во денешниот романски јазик
Sclave - роб во она што се нарекува грчки јазик
Slave - роб во денешниот англиски јазик.
Оттука логиката, која ми ставаш в наводници ми сликаш кабли ..., вели дека четирите дела со кои е поделена Македонија морат да имат називот Склавинии.
Ти нагласувам оти се буниш, не ја следиш убаво хронологијата на настаните.Има да има и пред и по нашата ера.Колку што си гледам речениците кај имало потреба за нагласување сум ти нагласил годините
Терминологија втора е со ширењето на христијанствотот на Македонскиот Полуостров ,а називот е Славјанин, Славјани.
И додека термините Sclave се со туѓо потекло...
ова е чисто македонски термин
Да се навратеме малце на терминологијата .
Sclave - роб во денешниот романски јазик
Sclave - роб во она што се нарекува грчки јазик
Slave - роб во денешниот англиски јазик.
Ако имаме робови мора да постои и место кое е извор на истите.
Оттука логиката, која ми ставаш в наводници ми сликаш кабли ..., вели дека четирите дела со кои е поделена Македонија морат да имат називот Склавинии.
А, те разбрав некогаш сте били 30 милиони без овците па сега немате и еден.Ај молам ти се не треси зелени.[DOUBLEPOST=1433092313][/DOUBLEPOST]Рим,градот Рим...туризам ли ќе беше што ли ...
Некогаш бил империја најсветска....
Хаха и кога олга дошла во Охрид? Абе ти шо пиеш од сабајлем?Дали можеби знаеш дека РУСИ биле тие што дошле во Охрид кај кнегињата Олга да бидат покрстени.
Па откако се покрстите се ословениле и постанале дел од големото Христијанско Семејство наречено уште и ПРАВОСЛАВЈАНСКО
![]()
Пред да го читаат Ристо, Словените постоеле и се нарекувале , замисли, Словени. Христијанизацијата кај нив почнува од кај 9-ти век н.е.Сталкер,
За кое СЛОВО се работи ?
Кој читал Библијата ќе знае дека Христ е Словото од овој Свет .