Слатките на Апче

• Креатор на темата Креатор на темата outcast
  • Време на започнување Време на започнување
Бозата е феноменална , ама слатките се едноставно подпросечни,Обично земам боза од таму , а слатки од шехерезада на рампа или од призма во кисела вода

боза не пијам али мајка ми многу ја фали нивната боза, на слатките штедат материјал, и не ставаат шлаг туку обично смеса од матени белки, али лимонадата им е супер...јас лично повеќе сакам у Шехерезада да си седнам...

Кога сме кај бозата како што пишаа погоре некои форумџии тоа е легенда што се пие. Единствено место каде имам пиено подобра и поубава боза е во Тетово-Брвеница.
За слатките неам ќе ве поштедам и вас а и самиот од коментари, домашно е домашно ништо поубаво од тоа.
Лимонада не пијам нигде освен дома или ако е свежо цедена од свежи лимони другото не може да се нареше лимонада.
Стара слава чуда прави така да знаете :vozbud:
Да се навратам малце на бозата, ја знаете ли старата легенда за тоа како Чичко Апче уште на времето ја правел бозата? Ако не седнете на еден :blabla: муабет со дебармалчани ќе ви кажат поубаво:vozbud:

Apce pred se ima tradicija ime i prend vo slatkarstvoto vo sk, imam otideno ama ne poveke voopsto ne mi se dopagaat slatkite i spored mene na niv bozata da ne im e oni nema da imaat tolku promet..duri i sladoledot ne im go biva:toe:

Најубавите работи се во Слаткарница Апче !!!
Ако купите нема да зажалите !!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

сум јадела 2-3 пати и боза имам земено дефинитивно бозата е супер и баклавите и еклерите а за другите слатки незнам и немам јадено во неа за дома имам земено така да незнам многу што се дешава внатре

Кога сме кај бозата како што пишаа погоре некои форумџии тоа е легенда што се пие. Единствено место каде имам пиено подобра и поубава боза е во Тетово-Брвеница.
За слатките неам ќе ве поштедам и вас а и самиот од коментари, домашно е домашно ништо поубаво од тоа.
Лимонада не пијам нигде освен дома или ако е свежо цедена од свежи лимони другото не може да се нареше лимонада.
Стара слава чуда прави така да знаете :vozbud:
Да се навратам малце на бозата, ја знаете ли старата легенда за тоа како Чичко Апче уште на времето ја правел бозата? Ако не седнете на еден :blabla: муабет со дебармалчани ќе ви кажат поубаво:vozbud:
Мислам сум ги слушнал муабетот како ја праел ама не е за кажување:nenene:
А на муабетите дека се стипси не можев да се начудам како сите го делат истото мислење,па да бидам искрен и за девојчињата летоска ми е жал кога ги гледам како се варат со слатките на +40.
А слатки се тоа не е леб.
Кога првпат слушав муабет за апче очекував малтене да видам некоја слаткарница како Шехерезада или Египет.

znaci ko prvo slatkarnica APCE e slatkara so tradicija i renome a vkusot na kolacite ne moze da bide smenet zosto toa e sostav na tradicijalnoto nesto vo ovaa slatkarnica bozata e ekstra kako i limunadata a za higienata se malku ponazad od drugite. POZZ
mislam deka ste greska posto stalno jadam od tamu i mi e mnogu ubavo

Ех, кога не би ја имале бозата, немаше да имаат ни 20% од тој ОГРОМЕН ПРОМЕТ :) Впрочем кога ќе се спомне Апче - одма се асоцира на бозата, а кога ќе седнеш на боза ќе земеш и нешто благо :helou: Јас редовно таму навраќам, само во последно време што ништо не земам за јадење, исклучиво боза.

Бозата од кај Апче неутрализира се, може човек паралелно да земе измет од коњ сосе неа пак благо ќе биде. :)

Како и да е, ме нервира што немаат WC како угостителски објект, друго релативно океј си се, секој кафич во согласно со законот има тоалет, секоја кафана исто, кој QR им е...?

Искрено не сум наминал таму.Се канам некој ден.:toe:

Мене незнам топ ми е и бозата и слатките живеам на 20 метра (буквално) од Апче и си зиам од таму секогаш:)

На другарче вујко му е сопственик.Јас боза не пијам,ама од муабети знам дека била многу убава.Слатките веке ми се ко и секое нормално слатко.Иначе сега се реновира,ке биде поголемо а мислам дека нема да поскапат ништо.Мислам дека ке се отвори измеѓу 5-10 месецов ,незнам која дата точно ама ке одам кога ке се отвори.

едит-мислам дека ке има и WC сега :)

Слатките порано беа убави, па потоа ги расипаа, а како студент скоро секој пат кога поминував, си земав по литар и пол шприцер од Апче (боза+лимонада), ладно и точено од чешма... мммммм....

На другарче вујко му е сопственик.Јас боза не пијам,ама од муабети знам дека била многу убава.Слатките веке ми се ко и секое нормално слатко.Иначе сега се реновира,ке биде поголемо а мислам дека нема да поскапат ништо.Мислам дека ке се отвори измеѓу 5-10 месецов ,незнам која дата точно ама ке одам кога ке се отвори.

едит-мислам дека ке има и WC сега :)
„My prayers have been answered.“ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom