filipmakedonski
Македонец
Бозата е феноменална , ама слатките се едноставно подпросечни,Обично земам боза од таму , а слатки од шехерезада на рампа или од призма во кисела вода
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам сум ги слушнал муабетот како ја праел ама не е за кажување:nenene:Кога сме кај бозата како што пишаа погоре некои форумџии тоа е легенда што се пие. Единствено место каде имам пиено подобра и поубава боза е во Тетово-Брвеница.
За слатките неам ќе ве поштедам и вас а и самиот од коментари, домашно е домашно ништо поубаво од тоа.
Лимонада не пијам нигде освен дома или ако е свежо цедена од свежи лимони другото не може да се нареше лимонада.
Стара слава чуда прави така да знаете
Да се навратам малце на бозата, ја знаете ли старата легенда за тоа како Чичко Апче уште на времето ја правел бозата? Ако не седнете на еден :blabla: муабет со дебармалчани ќе ви кажат поубаво![]()
Ех, кога не би ја имале бозата, немаше да имаат ни 20% од тој ОГРОМЕН ПРОМЕТВпрочем кога ќе се спомне Апче - одма се асоцира на бозата, а кога ќе седнеш на боза ќе земеш и нешто благо :helou: Јас редовно таму навраќам, само во последно време што ништо не земам за јадење, исклучиво боза.
„My prayers have been answered.“На другарче вујко му е сопственик.Јас боза не пијам,ама од муабети знам дека била многу убава.Слатките веке ми се ко и секое нормално слатко.Иначе сега се реновира,ке биде поголемо а мислам дека нема да поскапат ништо.Мислам дека ке се отвори измеѓу 5-10 месецов ,незнам која дата точно ама ке одам кога ке се отвори.
едит-мислам дека ке има и WC сега![]()