Скриена политика или превид?

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Српското заболекарче Zevsus па шо т'рчи на темава за пиринско. Па гледаи си Косово бае:) Аз гледам дека некои ми вика дека немам права и сака да ми ги брани. Ти си србин и не ти е таа улогата. Ај сиктир.:) Сакам да видам какви права немам и как моите пријатели ке ми ги бранат. Ке сам им благодарен.:smir:

ШТО Е СО МАКЕДОНЦИТЕ ВО ПИРИНСКИОТ ДЕЛ? Ја поздрaвувам одлуката на Владата за покренување на македонското прашање во Грција, но што е со Македонците во Пиринскиот дел, зошто Владата молчи, прашува Ефтим Гашов, политички затвореник, хроничар, борец за обединета Македонија.
40D2CBC54B4F03438C9854D1DC75744E.jpg

Тој 12 години ќе одлежи во затворот Идризово зошто бил против припојувањето на Македонија кон Југославија, или како што тој ја нарекува “српската окупација”.

- Македонската Влада молчи зошто Љубчо Георгиевски потпиша декларација со Иван Костов дека Македонија нема да се грижи за оние македонски граѓани кои се во Бугарија. Ги продадовме пиринците - вели Ефтим Гашов.

Гашов е е сведок на низа неправди кои се случувале во минатото.

За грчко македонскиот спор со името Гашов е дециден дека не треба да се прават никакви отстапки. За него ако гемиџиите сакаа да го привлечат вниманието на Европа, а илинденците дигнаа востание голораки, знаејќи дека сите ќе загинат, тогаш не треба да се предаваме.

Гашов е сведок на низа политички настани и пропаганди. Тој вели оти македонските комунисти се бореа за обединета Македонија, но Тито и Темпо не го дозволија тоа, Македонците мора да продолжат да се борат, без разлика на пречките од Грција и другите пропаганди во земјава. Според него, само непокорот е начин за опстанок.

Е ова беше суштината на темата, значи не сум само јас кој го покренува ова прашање и многу ми е мило. Не беше целата да се навредуваме овде.

Извор

Абе под Турско било 10ток,значи 10% за “агата“,ама сега овде е 18ток,значи 18% за “агата“.Кога било подобро можеш да заклучиш и сам оти сигурно знаеш дека 10% е помалку од 18%.Ни една влада не се ангажира додека не си ги среди своите приватни сметки барем на 6-то цифрено девизно конто.Одиш во водовод и му велиш,па добро бе мајкаму стара оти барате толку пари за вода кога водата е од секого и за секого?Тој ти вели,е па не бараме многу бе,ете во странство водата е поскапа одколку кај нас дури и за 20%,само со “минимална“ разлика што во сметката тие имаат платено и топла вода во секое време.
Прашуваш во странство и таму ти велат,да овде се плаќа само топлата вода,другата навистина е бесплатна.Не само пасош да вадиш,абе просто да ти е милина да заминеш негде пред да направиш беља и да го кркнеш некој кој ти “попува“ дека бил попаметен од тебе штом успеал да ти ја наплати ладната вода која никаде во Европа не се плаќа,при тоа да ти мафта со решение од суд спремно со судски извршител на врата за да ги наплати сметките за кој никој нормален европеец не плаќа.:toe:

Vidi ABC eden moj prijatel citira cesto....deka mnogumina ja proucile kvantnata mehanika, ama koj ne se seknal NE JA SVATIL... :)
............zar mislis deka kopiljacive ovde ...te svakaat sto zboris??????
koga bi svatile...redovite za bugarski pasosi bi bile podolgi zaradi niv.....
....i ne se trudi mnogi na tato nosi-mama mesi deca da im objasnuvas sto gi ceka za nekoja godina :) koga ke moraat sami da nosat-mesat.... :) tie koi bi mozele da te razberat gi nema ovde...nemaat para za toa...:)

Vidi ABC eden moj prijatel citira cesto....deka mnogumina ja proucile kvantnata mehanika, ama koj ne se seknal NE JA SVATIL... :)
............zar mislis deka kopiljacive ovde ...te svakaat sto zboris??????
koga bi svatile...redovite za bugarski pasosi bi bile podolgi zaradi niv.....
....i ne se trudi mnogi na tato nosi-mama mesi deca da im objasnuvas sto gi ceka za nekoja godina :) koga ke moraat sami da nosat-mesat.... :) tie koi bi mozele da te razberat gi nema ovde...nemaat para za toa...:)

Сепак се обидов Бетончо,сепак се обидов,за да немам грижа на совеста.:smir:

Српското заболекарче Zevsus па шо т'рчи на темава за пиринско. Па гледаи си Косово бае:) Аз гледам дека некои ми вика дека немам права и сака да ми ги брани. Ти си србин и не ти е таа улогата. Ај сиктир.:) Сакам да видам какви права немам и как моите пријатели ке ми ги бранат. Ке сам им благодарен.:smir:

Можеби си бугарин, твоја работа не сум ти јас крив, ама во Пирин има МАКЕДОНЦИ и тие луѓе треба да си ги добијаат своите права, разбираш?

Можеби си бугарин, твоја работа не сум ти јас крив, ама во Пирин има МАКЕДОНЦИ и тие луѓе треба да си ги добијаат своите права, разбираш?
Vo Pirinska Makedonija ima Makedonci i toa bi bile uste vo pogolem broj ako bi smeele da se deklariraat za Makedonci.No iako ne se proiznele kako Makedonci,tie ne se pomali Makedonci od nas,zosto vo srceto ja nosat Makedonstinata.Za osuda e sto Vladata segasnata i minatite,ne go pokrenuvaat ova prasanje,no i nie megu sebe,namesto da kazuvame novi soznanija za ova prasanje,megusebno se obvinuvame i etiketirame.

сонјич але
не е владата крива шо некој се исплашил и се продал
:salut:

за првите не коментирам ич,а тие што се продадоа самите си пресудија

ако си во ск оди на трибина

за првите не коментирам ич,а тие што се продадоа самите си пресудија

ако си во ск оди на трибина
Razbrav za tribinata pred nekolku dena,no mnogu zalam sto ne mozam da bidam tamu,no vecerva na forumot ke ocekuvam mislenja na site vie koi ste bile i ucestvuvale.Posakuvam pomasovno prisustvo,pa sekoj neka iznese fakti i objasnuvanja za problemot sto go ima Grcija so naseto ime i postoi li nacin toa da se ednas za sekogas premosti.Vi posakuvam uspeh.

Во Б'лгарија сите неини грагани имат еднакви права и зад'лженија. Сичките требува да спазват еднакав закон. Кои не го аресува да оди тамо дека е по арно.

Во Б'лгарија сите неини грагани имат еднакви права и зад'лженија. Сичките требува да спазват еднакав закон. Кои не го аресува да оди тамо дека е по арно.

Да, имаат,... таман работа да немаат право на живот, работа, слободно движење. Не се прави мутав, тие се основни права. Тука зборуваме за слободата за слободно определување и изјаснување. Зборуваме и за политичките права на македонците, кои им се забранети или намерно се ограничуваат само затоа што се изјаснуваат како македонци.

Не лажи море еј!!
Зошто на демонстрацијата во Пиринска Македонија имаше 250.000 Македонци ?

Не лажи море еј!!
Зошто на демонстрацијата во Пиринска Македонија имаше 250.000 Македонци ?

Колку?:pos2:Па зелото население на Пиринско барабар со децата и старите дека не могат да одат сме 300 000 бе момко. Ти колко години имаш и кое отделение си?:)

Колку?:pos2:Па зелото население на Пиринско барабар со децата и старите дека не могат да одат сме 300 000 бе момко. Ти колко години имаш и кое отделение си?:)
сакаш да кажеш дека Македонци има само во Пиринска Македонија ?????????? Колку ги депортиравте источно од Пиринска Македонија, може да ми одговориш ??????????????
Да да нешто повеќе од 250.000 но не 300.000!!! Од 2 милиони Македонци во Бугарија, не е чудно да дојдат 300.000 на демонстрација!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom