Skopje Jazz festival

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум во Скопје :nesvest:

Фала богу шо не си у Скопје, ќе почнеше да издишува градот од твојата грандиозност. :tapp:
:oftopic:

Ги молам оние кои беа вчера на Триото, да дадат импресии за да ми биде криво повеќе шо не најдов карти. :)
И исто така да изразам огромен револт (и не ми е гајле дали е тоа практика на “џет сетот“) што официјалниот почеток е во 20.30 а публиката влегува сеуште во 20.55. Дебили со дебели џебови. Али, Скај Виклер ми се паркирал пред куќа, браос.
Уште една глупост, џет сет, оди на Џез... смешки живи, али добро, It`s all good додека луѓето пратат културни ствари, па макар самите тие биле некултурни.

Фала богу шо не си у Скопје, ќе почнеше да издишува градот од твојата грандиозност. :tapp:
:oftopic:

Ги молам оние кои беа вчера на Триото, да дадат импресии за да ми биде криво повеќе шо не најдов карти. :)
И исто така да изразам огромен револт (и не ми е гајле дали е тоа практика на “џет сетот“) што официјалниот почеток е во 20.30 а публиката влегува сеуште во 20.55. Дебили со дебели џебови. Али, Скај Виклер ми се паркирал пред куќа, браос.
Уште една глупост, џет сет, оди на Џез... смешки живи, али добро, It`s all good додека луѓето пратат културни ствари, па макар самите тие биле некултурни.

Chick Corea-легенда, Stanley Clarke-легенда над легендите...
Покрај сите „да ме видиш колку сум шема“ типчиња, универзално беше воодушевувањето. Не се сеќавам дека Универзална било толку полна (со вклучени скали) и дека толку се аплаудирало на џез концерт...
Во секој случај 10/10.

Концертот беше најбоље.
Највеќе бев инпресионирана од Стенли Кларк и тоа како го свиреше контра басот. :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Инаку бев најмлада во салата (во цела сала не забележав некој колку мене:kesa:).:kesa::kesa::kesa::back::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom