Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
"The second, a graduate in History and History of Art, explained how the account of history told by our surroundings in no way represented the truth of Macedonian history" ова ми личи на некој член од кајгана.

Мене ми личи дека перењето пари преку стиропорниот барок верно ја одсликува вистината за македонската историја.

Симни го тој превезот од едното око не гледаш убаво.

Samo toj što neznae kako se perat pari na drugi načini moži da kažuva deka ovoj proekt e napraven za oerenje na pari. Pari se perat podaleku od očite( iskopna jalovina vo REK ili na avtopatot kaj Smokvica, a ne vo ceñtarot na Uškup. Ovde si gi "merat" samo. Koj ostavil pogolem beleg

Samo toj što neznae kako se perat pari na drugi načini moži da kažuva deka ovoj proekt e napraven za oerenje na pari. Pari se perat podaleku od očite( iskopna jalovina vo REK ili na avtopatot kaj Smokvica, a ne vo ceñtarot na Uškup. Ovde si gi "merat" samo. Koj ostavil pogolem beleg
Замисли утре паѓа метеор. Онака, мало парче... :D

Ова го кажувам бидејќи знам како и каде переле, перат и ќе перат пари(сите , не само ``овие``). Овде е чист каприц во прашање

Од твои пари, што се смееш?
Да. Од мои од твои, од парите со кои требаше Тамара да се оперира, од парите на сите.

Али не е тоа важно, важно е дека намештајот се слага со стиропорниот стил на зградите. Нема ваљда скандинавски модерен минимализам да наручуваат за у кичерајскиот барок.

Реплика на ниво на служба за односи со јавност СДСМ.

Не бе , грујо од џеб ги плати , од шо е така добар и наивен ај вика јас ќе ги платам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Хаха, кретениве чак и наручуеле и мебел у стилот на Луј XV.:pos:
Она што е интересно, гомнарките и камионите за смет се донации, првото е од Светска Банка или ММФ, а вторите се од градот Виена.
Замислија ситуацијата, доаѓа некоја делегација (од богатите земји), седнуваат во оваа канцеларија и разговараат за некоја донација.
Овие нашите се жалат како сме биле сиромашни, едвај крпиме крај со крај, а странците слушаат.
Можеш да замислиш што во тој момент им се врти во главата на странците, какви филмови и што уште не. Ако се погодат Англичани, може ноншалантно да речат дека се осеќаат како да се во скеч на Монти Пајтон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom